MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις

Σε αναμονή ποινής που πρέπει να πέσει
MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2023

Νίκη Bagnaia από την pole position στον αγώνα Tissot Sprint στο Red Bull Ring του Spielberg της Αυστρίας, με μία δραματική εκκίνηση για τους υπόλοιπους πίσω του. Πολύ καλά ξεκίνησε και ο Binder από την τρίτη θέση και βρέθηκε κατευθείαν στην δεύτερη γιατί ο Vinales έκανε το λάθος και έμεινε πίσω.

Αυτό πυροδότησε και μία σειρά αποφάσεων της τελευταία στιγμής για όλους τους αναβάτες πίσω του στην είσοδο για την πρώτη στροφή. Βέβαια η σωστή σειρά των γεγονότων για την καραμπόλα αναβατών ξεκινά από την κατάταξη και τον νευριασμένο Jorge Martin για το γεγονός πως έχασε από δικό του λάθος μία θέση στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης. Πιο πίσω ακόμη ξεκινάμε από το γεγονός πως είναι δεύτερος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία του αθλήματος που οι ευκαιρίες να του το αναγνωρίσει αυτό ο κόσμος και να γράψει το όνομά του στο βιβλίο των MotoGP με τον τρόπο που αρμόζει στις δυνατότητές του, μειώνονται συνεχώς. Η δίψα είναι άσβεστη και η ορμή του επίσης, ταυτόχρονα όμως είναι και ένας αναβάτης που αν και πάντα έτοιμος για επίθεση δεν παίζει βρώμικα τουλάχιστον στη γενική εικόνα που τον χαρακτηρίζει.

Στην πρώτη στροφή λοιπόν όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στο να μην περιμένει καθόλου και να κάνει την επίθεσή του από την εσωτερική του Quartararo που δεν είχε καθόλου χώρο πλέον γιατί υπήρχε και ένας Vinales που κανονικά θα έπρεπε να είναι πιο μπροστά. Οι υπόλοιποι αναβάτες επίσης θέλουν να πάρουν την θέση τους αλλά ο Quartararo έχει ακουμπήσει ήδη πάνω στον Martin και πλέον όσοι βρίσκονται εσωτερικά, σηκώνουν μοτοσυκλέτες ακουμπώντας ο ένας στον άλλο. Συνολικά έξι αναβάτες και ο Vinales, εμπλέκονται στο περιστατικό της πρώτης στροφής με τους τρεις να πέφτουν:

 

 

Martin, Bastianini, Vinales και Quartararo καταφέρνουν να μείνουν όρθιοι, ειδικά ο Quartararo με τεράστια μαεστρία μετά την επαφή με τον Martin αλλά και τον Vinales. Ο Zarco, ο Oliveira και ο Bezzecchi πέφτουν με τον Zarco να συνεχίζει για περισσότερο τον αγώνα από τον Bezzecchi που όταν ξανά μπήκε στον αγώνα το πίσω ελαστικό έβρισκε σε κομμάτι του φαίρινγκ βγάζοντας καπνό, οπότε και εγκατέλειψε. Ήταν εντυπωσιακό που ξανά μπήκε κιόλας καθώς πέρασε μερικά δευτερόλεπτα στο έδαφος κάνοντας κινήσεις που μαρτυρούσαν πως βρισκόταν σε πόνο.

MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις

Ο Bagnaia φεύγει μπροστά και έχει πίσω του δύο KTM με τον Binder πιο έτοιμο να μείνει πίσω του, έχοντας μόλις ανανεώσει το συμβόλαιό του με την KTM μέχρι και το 2026. Πέφτει και ο Nakagami η μόνη Honda που έχει πάρει εκκίνηση σε όλους τους φετινούς αγώνες και αμέσως οι δύο πρώτοι έχουν κάνει την διαφορά.

MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις
Ο Quartararo ξεφεύγει χωρίς πτώση. Εντυπωσιακό!

Πίσω από τον Miller ο Marini που είναι ξεκάθαρα θέμα χρόνο το πότε θα τον περάσει. Πέμπτος ο Martin έχοντας πίσω του τους δύο Espargaro με πρώτο τον Pol.

Ο Miller χάνει ταυτόχρονα την θέση και από τους δύο που τον ακολουθούν σε ξεχωριστές αλλά διαδοχικές προσπεράσεις με τον Marini έτοιμο να μειώσει την διαφορά με τον Binder και να αρχίσει να πλησιάζει αλλά ο Martin δεν θα τον άφηνε να συνεχίσει. Με μία επιθετική κίνηση μέσα στο εσάκι ο Martin παίρνει την εσωτερική και την κρατάει βάζοντας την μοτοσυκλέτα του λίγο πιο μπροστά από τον Marini που όταν πήγε να πάρει την γραμμή του βρήκε εκεί το μαρσπιέ του Martin και ακουμπώντας χάνει την ισορροπία του. Αμέσως πιο πριν είχε πέσει ο Savatori, ο αναβάτης εξέλιξης της Aprilia μετά από επαφή του Quartararo περίπου ίδια με τον Martin.

MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις

Η διαφορά είναι πως ο Quartararo τιμωρήθηκε ενώ ο Martin όχι. Η αλήθεια είναι πως ο Quartararo ήταν λίγο πιο επιθετικός από τον Martin αλλά είναι μία μικρή διαφορά που στη μία περίπτωση επέφερε ποινή μεγαλύτερου γύρου και στην δεύτερη όχι. Μάλιστα ο Martin την περίμενε! Όπως είπε και ο ίδιος αργότερα, περίμενε να δει μήνυμα για μεγαλύτερο γύρο για αυτό και προσπάθησε να αυξήσει τον ρυθμό μία ανάσα από το όριο ώστε να μην χάσει την θέση του! Ωστόσο η απόφαση των κριτών ήταν πως αποτελεί αγωνιστικό συμβάν το συγκεκριμένο.

MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις
Ο Rossi την στιγμή που ο Marini, ετεροθαλής αδερφός του και αναβάτης στην ομάδα του, πέφτει μετά την επαφή με τον Martin 

Από εκεί και πέρα η μόνη περίπτωση μάχης ήταν για την πέμπτη θέση του Miller έχοντας πίσω τον Pol Espargaro και τις δύο Aprilia. Κι αυτό γιατί ο Vinales είχε κάνει ένα εκπληκτικό σερί ανεβαίνοντας θέσεις συνεχώς μετά την καταστροφική του εκκίνηση.

Ο Zarco εγκαταλείπει πάνω που θα ξεκινούσε τον τελευταίο γύρο και τελικά κανείς δεν θέλει να κάνει την υπέρβαση επιχειρώντας προσπέραση είτε στον Miller είναι στον ομόσταυλό του.

Τα περιστατικά αυτά γέμισαν τον αγώνα Sprint της Αυστρίας και φέρνουν ανυπομονησία για τον αγώνα της Κυριακής!

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

1

Francesco Bagnaia

Ducati

21:01.8440

2

33

Brad Binder

KTM

2.056

3

89

Jorge Martin

Ducati

5.045

4

73

Alex Marquez

Ducati

8.252

5

43

Jack Miller

KTM

11.365

6

44

Pol Espargaro

KTM

11.816

7

41

Aleix Espargaro

Aprilia

11.960

8

12

Maverick Viñales

Aprilia

11.984

9

21

Franco Morbidelli

Yamaha

13.634

10

93

Marc Marquez

Honda

14.435

11

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

15.251

12

36

Joan Mir

Honda

16.740

13

23

Enea Bastianini

Ducati

18.825

14

25

Raul Fernandez

Aprilia

19.536

15

20

Fabio Quartararo

Yamaha

22.321

16

27

Iker Lecuona

Honda

25.593

17

37

Augusto Fernandez

KTM

25.789

Πτώσεις

 

5

Johann Zarco

Ducati

19:18.9630

 

10

Luca Marini

Ducati

09:03.5800

 

32

Lorenzo Savadori

Aprilia

07:41.4090

 

30

Takaaki Nakagami

Honda

03:06.8860

 

72

Marco Bezzecchi

Ducati

03:06.5720

 

88

Miguel Oliveira

Aprilia

 

 

MotoGP Austria Sprint: Νίκη Bagnaia σε δραματική εκκίνηση με πτώσεις

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες