MotoGP Αυστραλία: Ελεύθερες δοκιμές σε ασταθείς συνθήκες

Μια στο στεγνό και μια στο βρεγμένο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/10/2019

Η πίστα του Phillip Island της Αυστραλίας είναι από μόνη της ένα δύσκολο περιβάλλον για τους αναβάτες και όπως έχει πει ο Kevin Schwantz: Είναι πίστα για όσους έχουν μεγάλα “καρύδια”. Τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής επιβεβαιώνουν τα λόγια του Αμερικάνου Παγκόσμιου Πρωταθλητή, καθώς η μέρα ξεκίνησε με την άσφαλτο βρεγμένη και την πτώση του Fabio Quartararo στην Κ6, η οποία τον φιλοδώρησε με ένα αιμάτωμα στο πόδι. Οι γιατροί δεν τον άφησαν να ξαναμπεί στην πίστα και έτσι έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει στα FP2 με στεγνή την πίστα.

Λογικά θα είναι έτοιμος για τα FP3 και τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος δεν πρόκειται να πάρει κανένα ρίσκο (σ.σ. ειδικά τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα). Την ίδια στιγμή, μια άλλη Yamaha ήταν η γρηγορότερη όλων, τόσο στα βρεγμένα FP1, όσο και στα στεγνά FP2. Μιλάμε φυσικά για τον νικητή του περσινού αγώνα Maverick Vinales. Ο Ισπανός με χρόνο 1:28.824 ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο (0,496 για την ακρίβεια) πιο γρήγορος από τον δεύτερο Andrea Dovisiozo.

Λόγω της αστάθειας του καιρού, οι αναβάτες αναγκάστηκαν να κάνουν μίνι χρονομετρημένα μόλις στέγνωσε η πίστα, ώστε να πετύχουν έναν καλό χρόνο και να μην έχουν μπλεξίματα το Σάββατο. Επίσης αν αύριο βρέχει και στον αγώνα της Κυριακής είναι στεγνή η πίστα, δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ασύμμετρα ελαστικά που έχει φέρει η Michelin ειδικά για το Phillip Island. Με την πιο σκληρή γόμα εμπρός και πίσω, ο Marc Marquez ήταν ταχύτερος, όμως με την μεσαία γόμα εμπρός και την σκληρή πίσω, ο Vinales ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Marquez και όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, στη μοτοσυκλέτα της Honda δεν αρέσουν ιδιαίτερα οι μαλακές γόμες εμπρός.

Ο Marquez ως γνωστόν το πάλεψε έως το τέλος, αλλά στον γρήγορο γύρο βρήκε μπροστά του τον Lorenzo σχεδόν παρκαρισμένο μέσα στην πίστα και μάλιστα κοπάνησε πάνω του! Έτσι όταν έπεσε η καρό σημαία στα FP2, η γρηγορότερη Honda ήταν του Cal Crutchlaw στην τρίτη θέση, με τον Marquez να μένει στην 6η θέση.

Μόλις έβαλαν τα πολύ μαλακά ελαστικά, ο Jack Miller σκαρφάλωσε προσωρινά στη δεύτερη θέση και ο Valentino Rossi με τον Andrea Dovisiozo και τον Danilo Petrucci κατάφεραν να πετύχουν χρόνους που ουσιαστικά τους βγάζουν από το άγχος της διαδικασίας των Q1 αύριο. Η καλή εμφάνιση των Ducati είναι μια μικρή έκπληξη, καθώς πέρσι είχαν αρκετά προβλήματα εδώ. Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον τραυματία Pol Espargaro που είχε πτώση στην Κ8 και τον Franchesco Bagnaia που επίσης έπεσε στην Κ2.

    

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες