MotoGP Αυστραλία: Σοβαρά προβλήματα στο Phillip Island ακυρώθηκε η FP1!

Η νέα άσφαλτος κρατά την βροχή
MotoGP Αυστραλία: Σοβαρά προβλήματα στο Phillip Island ακυρώθηκε η FP1!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2024

Δυνατή βροχή πέφτει στο Phillip Island που ταλαιπώρησε την Moto2 και έκανε τα MotoGP να παίρνουν συνεχείς αναβολές για την εκκίνηση της FP1 η οποία και τελικά ακυρώθηκε.

Ο Capirossi έκανε συνέχεια γύρους με το αυτοκίνητο ασφαλείας σηκώνοντας κανονικά κύματα την στιγμή της πιο δυνατής βροχής. Όταν τελικά η βροχή έκανε ένα μικρό κενό σε ένταση η πίστα κράτησε το νερό και έτσι το δεύτερο κύμα βροχής επιδείνωσε τα πράγματα οδηγώντας την απόφαση για ακύρωση.

Η πρόβλεψη αφήνει ερωτηματικά και για την FP2 που θα καθορίσει την αυριανή σειρά εκκίνησης όπου ο καιρός αναμένεται να έχει βελτιωθεί.

Ακόμη καλύτερη η πρόβλεψη για την Κυριακή που προς το παρόν δείχνει πως θα έχουμε τις καλύτερες συνθήκες του τριημέρου, οπότε το βασικό πρόβλημα με τον καιρό είναι το πώς η διοργάνωση θα βρει τρόπο να διευθετήσει την σημερινή ημέρα με τον καλύτερο τρόπο.

Μαζί με τις wildcart συμμετοχές και με την απρόβλεπτη κατάσταση που φέρνουν οι συνθήκες, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η βασική πεντάδα αναβατών θα καταφέρει να πάρει καλές θέσεις στην εκκίνηση του Sprint αύριο, που θα είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα.

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”