MotoGP Bagnaia: «Δεν χρειάζομαι βοήθεια» - Ο Bastianini δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «οδηγιών» από την Ducati

Επανήλθε το ερώτημα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/9/2022

Ερχόμενοι στην πίστα για τον επικείμενο αγώνα στην Ιαπωνία, οι τρεις πρώτοι στο πρωτάθλημα δέχτηκαν ερωτήματα, με το καυτό ερώτημα προς την πλευρά της Ducati να επανέρχεται ατόφιο και πιο δυνατό από τον τελευταίο αγώνα. Και φυσικά αφορά την περίπτωση να υπάρχουν οδηγίες από την Ducati προς τους αναβάτες να βοηθήσουν ή απλά να μην δυσκολέψουν τον Bagnaia να κερδίσει βαθμούς.

Ο Bagnaia απάντησε πως δεν χρειάζεται καμία βοήθεια για να βρίσκεται μπροστά και συνέχισε: «Προτιμώ να κερδίζω έναν αναβάτη στην πίστα και όχι επειδή με άφησε να κερδίσω, αλλά δεν είμαι αυτός που παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Έχω ήδη εκφράσει την επιθυμία μου, να με αφήσουν να κάνω ότι θέλω να κάνω κι αν αποφασίσουν το αντίθετο δεν είναι στο χέρι μου. Θα είμαι ανταγωνιστικός θα παλέψω να είμαι εμπρός και να παλεύω για την νίκη».

Ο Bastianini κλήθηκε επίσης να σχολιάσει το θέμα των οδηγιών στην ομάδα και είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο. Όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αυτό αργότερα. Ενώ είπε πως έχει πολύ μικρές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει αποκλειστεί από αυτό. Ο Bastianini λέει σήμερα λοιπόν, την άποψη που αναλυτικά και τεκμηριωμένα εκφράσαμε σε αυτό εδώ το άρθρο με τον απόηχο όσων συνέβησαν στο Aragon μετά το ρεπορτάζ του αγώνα. Κι έπειτα υπάρχει και το «αλλά» του Bagnaia που ενισχύει το νόημα στα λόγια του Bastianini. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, εμείς πιστεύουμε αυτά που γράφονται εδώ, στις τρεις τελευταίες παραγράφους του κειμένου.

Ο Bagnaia τόνισε επίσης πως αυτή την στιγμή δεν κοιτά το πρωτάθλημα καθώς η διαφορά είναι μικρή και οι αγώνες αρκετοί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, οπότε τον ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος αγώνας και σε αυτόν ακριβώς επικεντρώνεται. Αναμένεται να είναι και βρόχινος και αυτό δεν είναι καλό για τον ίδιο και για την Ducati, θυμίζοντας την Ινδονησία και την κατάταξή του στο όριο των βαθμών, οπότε είπε πως θα ήθελε να έχει περισσότερες δοκιμές στο βρεγμένο αν ο αγώνας τελικά οδεύει προς τα εκεί.

Η συσκευή holeshot που ήρθε στο επίκεντρο μετά το περιστατικό με τον Marquez στον προηγούμενο αγώνα, θα έχει σε αυτή την πίστα σύμφωνα με τον Bagnaia ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα η χρήση της, παρόλο που δημιουργούνται και προβλήματα σταθερότητας στα φρένα όταν την χρησιμοποιείς συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση είναι μία από τις αγαπημένες του πίστες, έχει καιρό να την επισκεφτεί και οι συνθήκες τώρα είναι τελείως διαφορετικές. Ο καιρός, η επάνοδος Marquez και η κοντινή απόσταση στο πρωτάθλημα αναβατών, συνθέτουν εκρηκτικό κλίμα για τον επόμενο αγώνα που θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τις πρώτες κιόλας δοκιμές με την κατάταξη να είναι η πρώτη αναμέτρηση.

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες