MotoGP Barcelona – Ο Bagnaia κερδίζει και μπαίνει ξανά στην κούρσα του πρωταθλήματος

Ο Martin δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στις επιθέσεις του Bagnaia
MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/5/2024

Ο αγώνας της Καταλονίας είχε πρωταγωνιστή τον Bagnaia, ο οποίος κατάφερε με σωστή στρατηγική και υπομονή να πάρει μία νίκη η οποία μπορεί να αποδειχθεί καίρια μετά από τόσες πτώσεις και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με το που έσβησαν τα πράσινα φώτα είδαμε να φεύγει καλύτερα όλων ο Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech 3), να ακολουθεί και τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), να βρίσκεται λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση.

Αναμφίβολα όλοι περίμεναν να δουν τι θα κάνει ο Marc Marquez (Gresini Racing Team) και αν θα καταφέρει άμεσα να κερδίσει θέσεις καθώς ο Ισπανός ξεκινούσε από την 14η θέση του grid, ωστόσο στους πρώτους γύρους δεν κατάφερε να κάνει την χθεσινή επίθεση και βρισκόταν στην δέκατη θέση.

motogp

Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο του αγώνα ο Acosta στη στροφή 10 έκανε την επίθεση του και λίγο έλειψε να συγκρουστεί με τον Bagnaia, ο οποίος κατάφερε παρόλαυτα να κρατήσει την πρωτοπορία.

Την μάχη των δύο πρώτων εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Martin ο οποίος έχοντας καλύτερο ρυθμό πέρασε αρχικά τον Acosta και στη συνέχεια τον Bagnaia για να ανέβει αυτός στην πρώτη θέση. Λίγο πιο πίσω θα βλέπαμε την πτώση του Jack Miller (Red Bull KTM Factory), του οποίου η θέση στην αυστριακή ομάδα απειλείται ακόμη περισσότερο μετά από αυτό το αποτέλεσμα.

Με επτά γύρους να έχουν ολοκληρωθεί ήρθε η στιγμή του Acosta για να επιτεθεί. Ο rookie της GASGAS πέρασε τον Bagnaia, ενώ ο ίδιος δεν άργησε να κολλήσει πίσω από τον Martin. Από την άλλη ο Marc Marquez είχε καταφέρει να κερδίσει ακόμη δύο θέσεις, με τον πολυπρωταθλητή να βρίσκεται στην όγδοη θέση.

MotoGP Barcelona

Φτάνοντας στη μέση του αγώνα όλοι περίμεναν τη μάχη μεταξύ Martin και Acosta να συνεχιστεί ωστόσο o αναβάτης της GASGAS είχε μία πτώση, οπότε κάθε ελπίδα για καλό αποτέλεσμα χάθηκε.

Με δέκα γύρους να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Bagnaia σιγά σιγά ψαλίδιζε τη διαφορά από τον Martin ενώ και ο Marquez είχε ξεκινήσει να πλησιάζει στην πεντάδα. Με πέντε γύρους να απομένουν, ο Bagnaia είχε φτάσει πίσω από τον Martin ενώ η μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου είχε ανάψει μεταξύ Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Marc Marquez.

motogp

Δύο γύρους πριν το τέλος ο Bagnaia είχε περάσει τον Martin και είχε βρεθεί στην πρώτη θέση με τον Martin να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Λίγο πιο πίσω ο Marc Marquez είχε βρεθεί στην τρίτη θέση με τον Aleix Espargaro να τον καταδιώκει.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Bagnaia πήρε τη νίκη, με τον Martin να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Marc Marquez να συμπληρώνει το βάθρο στην Καταλονία. O Aleix Espargaro της Aprilia ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση, με τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Team), να τερματίζει στην πέμπτη θέση.

motogp

Ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing), ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση, με τον Alex Marquez (Gresini Racing), να βρίσκεται στην έβδομη. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory), ήταν στην όγδοη θέση, με τον Fabio Quartararo, να φέρνει την Yamaha M1, στην ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing).

MotoGP Barcelona – Bagnaia κερδίζει

Αποτελέσματα του αγώνα

1 Francesco Bagnaia ITA Ducati Lenovo (GP24) 40m 11.726s
2 Jorge Martin SPA Pramac Ducati (GP24) +1.740s
3 Marc Marquez SPA Gresini Ducati (GP23) +10.491s
4 Aleix Espargaro SPA Aprilia Racing (RS-GP24) +10.543s
5 Fabio Di Giannantonio ITA VR46 Ducati (GP23) +15.441s
6 Raul Fernandez SPA Trackhouse Aprilia (RS-GP23) +15.916s
7 Alex Marquez SPA Gresini Ducati (GP23) +16.882s
8 Brad Binder RSA Red Bull KTM (RC16) +18.578s
9 Fabio Quartararo FRA Monster Yamaha (YZR-M1) +20.477s
10 Miguel Oliveira POR Trackhouse Aprilia (RS-GP24) +20.889s
11 Marco Bezzecchi ITA VR46 Ducati (GP23) +21.023s
12 Maverick Viñales SPA Aprilia Racing (RS-GP24) +22.137s
13 Pedro Acosta SPA Red Bull GASGAS Tech3 (RC16)* +31.967s
14 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V) +32.987s
15 Joan Mir SPA Repsol Honda (RC213V) +33.132s
16 Johann Zarco FRA LCR Honda (RC213V) +34.554s
17 Luca Marini ITA Repsol Honda (RC213V) +36.689s
18 Enea Bastianini ITA Ducati Lenovo (GP24) +50.615s
19 Stefan Bradl GER HRC Test Team (RC213V) +55.295s
20 Alex Rins SPA Monster Yamaha (YZR-M1) +63.428s
  Franco Morbidelli ITA Pramac Ducati (GP24) DNF
  Augusto Fernandez SPA Red Bull GASGAS Tech3 (RC16) DNF
  Jack Miller AUS Red Bull KTM (RC16) DNF
Ετικέτες

MotoGP, Sachsenring Sprint: Ανίκητος Marc Marquez σε βάθρο Ducati - Πέντε αναβάτες σε απόσταση βολής για τον τίτλο

Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio συμπλήρωσαν το βάθρο
Marc_Marquez
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/7/2026

Το highside που υπέστη ο Marco Bezzecchi στις κατατακτήριες δοκιμές είχε ως αποτέλεσμα κάταγμα στην αριστερή του κλείδα και πλεον ο Ιταλός είναι εκτός μάχης για το Γερμανικό Grand Prix. Μέσα στην ατυχία του, ο Bez έχει τουλάχιστον την άνεση της καλοκαιρινής διακοπής που ακολουθεί ώστε να είναι έτοιμος για το Silverstone στις 7-9 Αυγούστου.

Στον αγώνα Sprint o Marc Marquez έκανε μια ιδανική εκκίνηση και τέθηκε εξαρχής πρώτος, πίσω του ήταν ο αδερφός του, Alex, με τον Di Giannantonio και τις Aprilia των Ai Ogura και Raul Fernandez να ακολουθούν.

Μέχρι τα μέσα του αγώνα οι τρεις Ducati μπροστά άρχισαν να ξεχωρίζουν, ενώ από πίσω ο Jorge Martin ανέβαινε φτάνοντας στην έκτη θέση καταδιώκοντας τις δύο Aprilia της Trackhouse. Την ίδια ώρα ωστόσο ο Ogura είχε αρχίσει να αφήνει πίσω τον Fernandez και να προσπαθεί να κυνηγήσει τις Ducati που είχαν γεμίσει τρεις θέσεις του βάθρου. 

Σταδιακά ο Di Giannantonio έχανε επαφή με τους δύο πρώτους, έχοντας μία άνεση πάνω από δευτερόλεπτο από τον Ogura στην τέταρτη θέση, ο οποίος με τη σειρά του είχε αφήσει πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο πίσω τους Fernandez και Martin.

Στους τελευταίους τρεις γύρους του αγώνα ήταν εμφανές πως η νίκη θα ήταν ζήτημα της οικογένειας Marquez με τον Marc μπροστά από τον Alex, καθώς ο πρωταθλητής δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απομακρυνθεί.

Ενόσω λοιπόν περιμέναμε μάχη μεταξύ των δύο αδελφών για τη νίκη, ο Di Giannantonio άρχισε να γράφει πολύ γρήγορους γύρους. Στην έναρξη του προτελευταίου γύρου ήταν ο μόνος στην πίστα που γυρνούσε στο 1:20 και έφτασε κοντά στον Alex πολύ γρήγορα, καθώς και οι δυο τους έβλεπαν σε πολύ κοντινή απόσταση την ουρά της κόκκινης Desmosedici του Marc.

Η μάχη που προμηνυόταν όμως δεν ήρθε ποτέ και οι τρεις πρώτοι πήραν την καρό σημαία με αυτήν ακριβώς τη σειρά, ενώ πιο πίσω ο Ogura πρώτευσε μεταξύ των Aprilia, με τους Fernandez και Martin να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Ο Martin σίγουρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος που, όχι μόνο δεν πλησίασε τη μάχη του βάθρου, μα δεν μπόρεσε να περάσει ούτε τις δορυφορικές RS-GP της Trackhouse. Είναι οπωσδήποτε κερδισμένος στη μάχη του πρωταθλήματος πάντως με την έκτη θέση που πήρε, καθώς άνοιξε λίγο ακόμη τη διαφορά του από τον απόντα Bezzecchi στους 11 βαθμούς.

Το πρόβλημα του Martin και ταυτόχρονα το ουσιώδες αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα είναι πως ο Di Giannantonio έφτασε 13 βαθμούς από την κορυφή (και δύο από τον Bezzecchi), ο Ogura στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας βλέπει τον πρωτοπόρο μόλις 23 βαθμούς μπροστά, ενώ ο Marc Marquez ακολουθεί σε απόσταση 32 βαθμών από την κορυφή.

Το πρωτάθλημα έχει άλλον έναν κυριακάτικο αγώνα πλέον αύριο (12/7) πριν διακόψει για καλοκαιρινές διακοπές, όντας πλέον ορθάνοικτο για τουλάχιστον τους πέντε πρώτους της βαθμολογίας που στριμώχνονται σε εύρος 32 βαθμών, λιγότερους από το διαθέσιμο άθροισμα βαθμών (37) ενός Grand Prix. Οι δε τέσσερις πρώτοι εξ αυτών έχουν μαθηματικώς πιθανότητες να πάνε διακοπές ως πρώτοι στην κατάταξη μετά τον αυριανό αγώνα!

Στο Sachsenring ο Marc Marquez κατέγραψε δύο νέα ρεκόρ. Εκτός από το νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου που σημείωσε στο Q2, έγινε ο πολυνίκης των αγώνων Sprint με 19 νίκες, αφήνοντας δεύτερο τον Martin στις 18. Επιπλέον, βελτίωσε το δικό του ρεκόρ για τις περισσότερες pole positions στην ίδια πίστα, παίρνοντας φέτος την ένατη στο Sachsenring, με δεύτερη επίδοση τη δική του με οκτώ στη Circuit of the Americas και τρίτο της λίστας τον Valentino Rossi που έχει επτά στο Mugello.

Αποτελέσματα MotoGP Sachsenring Sprint Race

#

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

Διαφορά

1

Marc MARQUEZ

DUCATI

20'12.978

 

2

Alex MARQUEZ

DUCATI

20'13.346

0.368

3

Fabio DI GIANNANTONIO

DUCATI

20'13.791

0.813

4

Ai OGURA

APRILIA

20'15.997

3.019

5

Raul FERNANDEZ

APRILIA

20'18.432

5.454

6

Jorge MARTIN

APRILIA

20'19.133

6.155

7

Francesco BAGNAIA

DUCATI

20'20.729

7.751

8

Pedro ACOSTA

KTM

20'21.946

8.968

9

Fabio QUARTARARO

YAMAHA

20'23.833

10.855

10

Diogo MOREIRA

HONDA

20'26.257

13.279

11

Luca MARINI

HONDA

20'26.384

13.406

12

Brad BINDER

KTM

20'27.089

14.111

13

Jack MILLER

YAMAHA

20'27.985

15.007

14

Enea BASTIANINI

KTM

20'28.376

15.398

15

Joan MIR

HONDA

20'30.955

17.977

16

Alex RINS

YAMAHA

20'31.115

18.137

17

Toprak RAZGATLIOGLU

YAMAHA

20'35.600

22.622

18

Cal CRUTCHLOW

HONDA

20'35.907

22.929

19

Maverick VIÑALES

KTM

20'44.163

31.185



 

Ετικέτες