MotoGP Barcelona – Ο Bagnaia κερδίζει και μπαίνει ξανά στην κούρσα του πρωταθλήματος

Ο Martin δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στις επιθέσεις του Bagnaia
MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/5/2024

Ο αγώνας της Καταλονίας είχε πρωταγωνιστή τον Bagnaia, ο οποίος κατάφερε με σωστή στρατηγική και υπομονή να πάρει μία νίκη η οποία μπορεί να αποδειχθεί καίρια μετά από τόσες πτώσεις και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με το που έσβησαν τα πράσινα φώτα είδαμε να φεύγει καλύτερα όλων ο Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech 3), να ακολουθεί και τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), να βρίσκεται λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση.

Αναμφίβολα όλοι περίμεναν να δουν τι θα κάνει ο Marc Marquez (Gresini Racing Team) και αν θα καταφέρει άμεσα να κερδίσει θέσεις καθώς ο Ισπανός ξεκινούσε από την 14η θέση του grid, ωστόσο στους πρώτους γύρους δεν κατάφερε να κάνει την χθεσινή επίθεση και βρισκόταν στην δέκατη θέση.

motogp

Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο του αγώνα ο Acosta στη στροφή 10 έκανε την επίθεση του και λίγο έλειψε να συγκρουστεί με τον Bagnaia, ο οποίος κατάφερε παρόλαυτα να κρατήσει την πρωτοπορία.

Την μάχη των δύο πρώτων εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Martin ο οποίος έχοντας καλύτερο ρυθμό πέρασε αρχικά τον Acosta και στη συνέχεια τον Bagnaia για να ανέβει αυτός στην πρώτη θέση. Λίγο πιο πίσω θα βλέπαμε την πτώση του Jack Miller (Red Bull KTM Factory), του οποίου η θέση στην αυστριακή ομάδα απειλείται ακόμη περισσότερο μετά από αυτό το αποτέλεσμα.

Με επτά γύρους να έχουν ολοκληρωθεί ήρθε η στιγμή του Acosta για να επιτεθεί. Ο rookie της GASGAS πέρασε τον Bagnaia, ενώ ο ίδιος δεν άργησε να κολλήσει πίσω από τον Martin. Από την άλλη ο Marc Marquez είχε καταφέρει να κερδίσει ακόμη δύο θέσεις, με τον πολυπρωταθλητή να βρίσκεται στην όγδοη θέση.

MotoGP Barcelona

Φτάνοντας στη μέση του αγώνα όλοι περίμεναν τη μάχη μεταξύ Martin και Acosta να συνεχιστεί ωστόσο o αναβάτης της GASGAS είχε μία πτώση, οπότε κάθε ελπίδα για καλό αποτέλεσμα χάθηκε.

Με δέκα γύρους να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Bagnaia σιγά σιγά ψαλίδιζε τη διαφορά από τον Martin ενώ και ο Marquez είχε ξεκινήσει να πλησιάζει στην πεντάδα. Με πέντε γύρους να απομένουν, ο Bagnaia είχε φτάσει πίσω από τον Martin ενώ η μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου είχε ανάψει μεταξύ Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Marc Marquez.

motogp

Δύο γύρους πριν το τέλος ο Bagnaia είχε περάσει τον Martin και είχε βρεθεί στην πρώτη θέση με τον Martin να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Λίγο πιο πίσω ο Marc Marquez είχε βρεθεί στην τρίτη θέση με τον Aleix Espargaro να τον καταδιώκει.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Bagnaia πήρε τη νίκη, με τον Martin να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Marc Marquez να συμπληρώνει το βάθρο στην Καταλονία. O Aleix Espargaro της Aprilia ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση, με τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Team), να τερματίζει στην πέμπτη θέση.

motogp

Ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing), ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση, με τον Alex Marquez (Gresini Racing), να βρίσκεται στην έβδομη. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory), ήταν στην όγδοη θέση, με τον Fabio Quartararo, να φέρνει την Yamaha M1, στην ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing).

MotoGP Barcelona – Bagnaia κερδίζει

Αποτελέσματα του αγώνα

1 Francesco Bagnaia ITA Ducati Lenovo (GP24) 40m 11.726s
2 Jorge Martin SPA Pramac Ducati (GP24) +1.740s
3 Marc Marquez SPA Gresini Ducati (GP23) +10.491s
4 Aleix Espargaro SPA Aprilia Racing (RS-GP24) +10.543s
5 Fabio Di Giannantonio ITA VR46 Ducati (GP23) +15.441s
6 Raul Fernandez SPA Trackhouse Aprilia (RS-GP23) +15.916s
7 Alex Marquez SPA Gresini Ducati (GP23) +16.882s
8 Brad Binder RSA Red Bull KTM (RC16) +18.578s
9 Fabio Quartararo FRA Monster Yamaha (YZR-M1) +20.477s
10 Miguel Oliveira POR Trackhouse Aprilia (RS-GP24) +20.889s
11 Marco Bezzecchi ITA VR46 Ducati (GP23) +21.023s
12 Maverick Viñales SPA Aprilia Racing (RS-GP24) +22.137s
13 Pedro Acosta SPA Red Bull GASGAS Tech3 (RC16)* +31.967s
14 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V) +32.987s
15 Joan Mir SPA Repsol Honda (RC213V) +33.132s
16 Johann Zarco FRA LCR Honda (RC213V) +34.554s
17 Luca Marini ITA Repsol Honda (RC213V) +36.689s
18 Enea Bastianini ITA Ducati Lenovo (GP24) +50.615s
19 Stefan Bradl GER HRC Test Team (RC213V) +55.295s
20 Alex Rins SPA Monster Yamaha (YZR-M1) +63.428s
  Franco Morbidelli ITA Pramac Ducati (GP24) DNF
  Augusto Fernandez SPA Red Bull GASGAS Tech3 (RC16) DNF
  Jack Miller AUS Red Bull KTM (RC16) DNF
Ετικέτες

Ασταμάτητος στο BMU Supermoto ο Παρασκευάς

Ούτε οι τραυματισμοί μπορούν να κρατήσουν τον Γιώργο Παρασκευά, ο οποίος μετέχει με επιτυχία σε συνεχόμενους αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας, σε Ταχύτητα και Supermoto.
giorgos paraskevas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/8/2026

Δεν είναι απλώς ένα σερί αγώνων, είναι ένας πραγματικός αγωνιστικός μαραθώνιος διάρκειας ενός μηνός που ξεκίνησε από το BMU Road Racing στη Βουλγαρία και συνεχίζει με τρία συνεχόμενα αγωνιστικά τριήμερα, στη Ρουμανία και Τουρκία, εκ των οποίων δυο είναι Supermoto. Και όλα αυτά, πάρα τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη στον εναρκτήριο αγώνα του BMU Supermoto, πριν μια εβδομάδα.

Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING, Γιώργος Παρασκευάς (#148), το προηγούμενο μόλις σαββατοκύριακο έκανε το ντεμπούτο του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto στην πίστα Transilvania Motor Ring με τη νέα Ducati Desmo450 MX. Ενώ μάχονταν για την τρίτη θέση είχε μια μεγάλη πτώση που του άφησε σοβαρούς τραυματισμούς.  

Με ρήξη του αριστερού υπερακάνθιου, ραγισμένο δεξί καρπό και τραυματισμό στον αυχένα ολοκλήρωσε όλους τους αγώνες του διήμερου και μόλις μια εβδομάδα αργότερα, 08-09/08, επέστρεψε στην ίδια πίστα για τον δεύτερο γύρο του BMU Supermoto, κατακτώντας άξιες θέσεις.

giorgos paraskevas

Δεύτερο αγωνιστικό διήμερο: Με τραυματισμούς αλλά χωρίς να κάνει πίσω

Την πρώτη μέρα του δεύτερου αγωνιστικού διήμερου BMU Supermoto στην Τρανσυλβανία, ο πιλότος μας ξεκίνησε πολύ δυνατά τη μάχη κατακτώντας την πέμπτη θέση στον πρώτο αγώνα. Με αμυντική προσέγγιση, βέβαια, καθώς προτεραιότητα ήταν να διαχειριστεί την κατάσταση και να εξετάσει πως θα ανταποκρίνονταν το τραυματισμένο χέρι ενόψει και της συνέχειας του αγωνιστικού μαραθώνιου.

Στο δεύτερο σκέλος, αφού οι τραυματισμοί του επέτρεπαν έστω και λίγο, ανέβασε τον ρυθμό και πίεσε περισσότερο. Έτσι ανέβηκε μια θέση και τερμάτισε τέταρτος, απολαμβάνοντας παράλληλα, όπως μας είπε, πολύ περισσότερο την οδήγηση. Η επιπλέον πίεση, ωστόσο, είχε το τίμημα της αφού επιβάρυνε σημαντικά τους τραυματισμούς και την επόμενη μέρα η κατάσταση του χεριού ήταν αισθητά χειρότερη.

Έτσι, την Κυριακή, η επιλογή ήταν ξεκάθαρη: Συντηρητικός ρυθμός και χωρίς περιττά ρίσκα. Ο Γιώργος Παρασκευάς κατέκτησε ακόμη δυο πέμπτες θέσεις, ολοκληρώνοντας ξανά και τα τέσσερα σκέλη του διημέρου. Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι δεν είχε σκοπό να πιέσει στο έπακρο, κατάφερε να μειώνει σταθερά το γυρολόγιο του, ώσπου έσπασε το προσωπικό ρεκόρ του με χρόνο 1’33.3.

Όσα αναφέραμε αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τον ανταγωνισμό. Οι τέσσερις αναβάτες που προπορεύονταν του πιλότου μας είναι μόλις 16 ετών, έχοντας ήδη εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Motocross και, σε κάποιες περιπτώσεις, από Παγκόσμιο Supermoto. Ο Παρασκευάς στα 49 του χρόνια, όχι μόνο παρέμεινε ανταγωνιστικός απέναντι σε αυτή τη νέα γενιά αναβατών, αλλά το έκανε έχοντας να διαχειριστεί σοβαρούς τραυματισμούς και εξαιρετικά απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα.

giorgos paraskevas

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

«Το Σάββατο μπήκαμε πολύ δυνατά και είχαμε μια πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος. Λίγο αμυντικά καθώς δεν ξέραμε τι μας περιμένει, μια εβδομάδα μετά την ανάρρωση του χεριού αλλά μαζέψαμε πάρα πολύ τον τραυματισμό και φάνηκε.

Παρότι ήμουν στο πρώτο πέμπτος, στο δεύτερο πίεσα και μου άρεσε πάρα πολύ και βγήκαμε τέταρτοι. Όμως αυτή η παραπάνω πίεση μου στοίχησε πολύ το επόμενο πρωί οπότε μείναμε στις δυο πέμπτες θέσεις συντηρητικά, αλλά σπάσαμε το ρεκόρ χρόνου μας»!

giorgos paraskevas

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS
DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
TECNO MOTO PERFORMANCE
INTRAMOTO PIRELLI
BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
PAPASTAVROU SHOPS
QNT SPORTS
DXL GRAPHICS
BIKELALERT HELLAS
MOTUL GREECE
HELMET HOME
RIDER GRAPHICS
K-TECH SUSPENSION UK
MOTUL GREECE

Πληροφορίες σχετικά με τη μοτοσυκλέτα, Ducati Desmo450 MX, προπονητικές συμβουλές, και πως μπορείτε να μπείτε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο γεμάτο αδρεναλίνη καλείτε στο 6977918180 

Ή στα social της ομάδας: 

@fb George Paraskevas / Wolf-racing Motul WRRS BMW motorrad / Sparta racing circuit Motul / Wolf-racing
@instagram Wolf-racing