MotoGP Buddh: Όλα Bezzecchi! Πίσω πτώσεις και αναποδιές!

Παρά τρία συναρπαστικός αγώνας
motogp india motomag
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/9/2023

Η ξεκάθαρη υπεροχή του Bezzecchi στον αγώνα της Ινδίας θα πρέπει να κάνει τον Luca Marini να νιώθει ακόμη μεγαλύτερες ενοχές, όσο αναρρώνει από την σπασμένη κλείδα συνέπεια της σύγκρουσης στον αγώνα Sprint.

Ο πρώτος αγώνας της Ινδίας είχε τα πάνω του και τα κάτω του από πλευράς θεάματος, κρατώντας το ενδιαφέρον αν και χωρίς τις πτώσεις θα βλέπαμε απίθανη μάχη για τις θέσεις του βάθρου. Ο Bezzecchi πέρασε γρήγορα τον Bagnaia και ξεκίνησε να οδηγεί την κούρσα με τους βασικούς αντιπάλους στον τροχό του αλλά και τον Marquez να μένει κοντά.

Ο Bezzecchi που αφιέρωσε την νίκη στον παιδικό του φίλο Φίλλιπο που πέθανε πριν λίγες ημέρες, δεν ξανά έκανε το λάθος στην εκκίνηση και έτσι δεν είχε αντίπαλο, όμως πίσω η διεκδίκηση των θέσεων έμεινε ανοικτή μέχρι να πέσει ο Marquez. Η πτώση του ήταν με τον ίδιο τρόπο που το έπαθε ο Zarco στον αγώνα Sprint, ένα lowside με χαμηλή ταχύτητα στην πρώτη στροφή και για αυτό ο Marquez κατάφερε να μπει αμέσως στον αγώνα ξεκινώντας τις προσπεράσεις για να βρεθεί σταδιακά εντός βαθμών.

Μπροστά ο Bezzecchi έχει εξαφανιστεί σε σημείο που ακόμη και αν δεχόταν ποινή μεγαλύτερου γύρου θα μπορούσε να την εκτελέσει χωρίς να χάσει την πρώτη θέση. Πίσω του ο Bagnaia και ο Martin πάλευαν για την δεύτερη θέση που είχε πρόσθετη αξία για το πρωτάθλημα καθώς ο Martin έχει πλέον πλησιάσει τον Bagnaia αρκετά και δεν φαίνεται πως τελικά ο τίτλος θα κλείσει νωρίτερα, όπως φαινόταν πως θα μπορούσε να γίνει πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, το πιο πιθανό πλέον είναι να κριθεί στον τελευταίο αγώνα. Οι δυο τους πάλεψαν από την πρώτη στροφή μέχρι ο Bagnaia να περάσει τελικά τον Martin και να ανοίξει και λίγο την απόστασή τους.

Ο Martin θα φαινόταν αμέσως μετά πως αντιμετώπιζε προβλήματα. Το βασικό του θέμα ήταν η εξάντληση από την ζέστη όπου και λιποθύμησε μετά το τέλος του αγώνα, όπως επίσης είχε και ένα πιο άμεσο ζήτημα εκείνη την στιγμή με το φερμουάρ της στολής του.

Στο μεταξύ όμως ο Bagnaia σημείωσε μία καταστροφική για την βαθμολογία του πρωταθλήματος πτώση, μία πτώση από την παλιά προσωπικότητα του Bagnaia εκείνη που έκανε λάθη σε κρίσιμες στιγμές και που υποτίθεται πως την είχε καλά κλειδώσει και δεν θα έβγαινε στην επιφάνεια εκ νέου. Κι όμως, δυστυχώς για τον Bagnaia και την Ducati το λάθος έγινε και πάλι ψαλιδίζοντας μία μεγάλη διαφορά που υπήρχε στον αγώνα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Martin πίσω μόλις πέφτει ο Bagnaia, χάνει ένα δευτερόλεπτο για να κλείσει το φερμουάρ της στολής που έχει ανοίξει και αυτό εκμηδενίζει την διαφορά του 1,5 δευτερολέπτου που είχε χτίσει με τον Quartararo. Στο μεταξύ στο box της Yamaha έχουν αγκαλιάσεις τις οθόνες και ψάχνουν να δουν αν έβγαλε το προστατευτικό θώρακα μιας και παλαιότερα αυτό ακριβώς είχε κάνει ο Quartararo και δικαίως φυσικά τιμωρήθηκε.

Πόσο μάλιστα όταν ο Martin κάνει το λάθος αμέσως μετά και ανοίγοντας γραμμή πατώντας εκτός πίστας αφήνει τον Quartararo να περάσει μπροστά μόλις για μία στροφή όμως στον τελευταίο ακριβώς γύρο και λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Αμέσως ο Martin κερδίζει την θέση με μία επιθετική κίνηση και μαζί και τους πολύτιμους βαθμούς.

motogp india motomag
μάχη στον τελευταίο γύρο για την δεύτερη θέση του βάθρου

Πίσω ο Mir που πάλευε με τον Binder θα δώσει την θέση στην KTM όταν πήγε να πέσει με τον ίδιο τρόπο με εχθές. Ευτυχώς όμως ήταν μόνο μία θέση εκείνο που έχασε και στο τέλος κράτησε την 5η θέση. Ο Quartararo τελικά με την πτώση του Marquez και του Bagnaia ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου που δεν θα είχε γίνει αλλιώς και παρά τα προβλήματα του Martin που αντιστάθηκε και κράτησε την δεύτερη θέση.

Ο οποίος κυριολεκτικά κατέρρευσε αμέσως μετά τον τερματισμό και σταμάτησε στο box της ομάδας πέφτοντας στα γόνατα. Λίγο αργότερα λιποθύμησε κιόλας δείχνοντας πόσο δύσκολα ήταν για εκείνον τα πράγματα στον αγώνα.

motogp india motomag
Στα όριά του έφτασε ο Martin

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε από τον αγώνα αυτό και ιδιαίτερα για τον Quartararo, είναι το πόσο μεγάλος οδηγός είναι, γιατί τα αποτελέσματά του φέτος αφήνουν περιθώριο σε παπαγάλους και περαστικούς θεατές, να τον σχολιάζουν αρνητικά. Το ίδιο για Marquez και Mir καθώς η άγνωστη πίστα εκμηδένισε τις αποστάσεις των μοτοσυκλετών και ανέδειξε ταλέντα. Αν μάλιστα δεν ήταν μία πίστα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για F1 και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο που έχει σχεδιάσει σχεδόν τις μισές πίστες των αγώνων F1, τότε θα είχε χαθεί και αυτή η πρωτοκαθεδρία των Ducati και οι αποστάσεις θα είχε μικρύνει ακόμη περισσότερο.

Δύσκολος αγώνας για τους αναβάτες, για την διοργάνωση, ακόμη και για τους θεατές, αλλά ολοκληρώθηκε. Τώρα μένει να δούμε αν θα αντιμετωπίσουν άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα στην Dorna προσπαθώντας να φορτώσουν τα πάντα στα αεροπλάνα και να πάνε στην Ιαπωνία, εκεί που μάλλον θα πάρει τέλος και το θρίλερ του φεύγω – μένω του Marc Marquez.

motogp india motomag


 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος/ Διαφ.

1

25

72M. Bezzecchi

Mooney VR46 Racing Team

36:59.1570

2

20

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+8.649

3

16

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+8.855

4

13

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+12.643

5

11

36J. Mir

Repsol Honda Team

+13.214

6

10

5J. Zarco

Prima Pramac Racing

+14.673

7

9

21F. Morbidelli

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+16.946

8

8

12M. Viñales

Aprilia Racing

+17.191

9

7

93M. Marquez

Repsol Honda Team

+19.118

10

6

25R. Fernandez

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+26.504

11

5

30T. Nakagami

LCR Honda

+28.521

12

4

88M. Oliveira

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+29.088

13

3

44P. Espargaro

GASGAS Factory Racing Tech3

+29.728

14

2

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+31.324

15

1

6S. Bradl

Repsol Honda Team

+35.782

16

 

51M. Pirro

Ducati Lenovo Team

+49.242

Πτώσεισ εγκαταλειψεισ

   

49F. Di Giannantonio

Gresini Racing MotoGP™

19 laps

   

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

13 laps

   

41A. Espargaro

Aprilia Racing

11 laps

   

37A. Fernandez

GASGAS Factory Racing Tech3

6 laps

 

    

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες