MotoGP Cruthclow: Θέλει να βρεθεί στην Q2 με κομμένο χιαστό!

Έχει έρθει σε συμφωνία με τον πόνο…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/7/2019

Σήμερα ο Crutchlow έκανε κάτι πέρα από την κοινή λογική για να μην χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με κομμένο τον πρόσθιο χιαστό και σπασμένη την κατάφυση της κνήμης, τους γιατρούς να του λένε πως είναι αδύνατο να τρέξει, και το γόνατο πρησμένο, ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα! Κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τον πόνο που επιφέρει η λύση που συζητούσε εχθές, κάνοντας δηλαδή συνεχείς παρακεντήσεις για να κρατήσει το γόνατο στεγνό από την εσωτερική αιμορραγία και να μπορεί να δουλεύει η άρθρωση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και τον έκτο χρόνο, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στην τύχη, και τις σημερινές συγκυρίες ενώ εξακολουθεί να θεωρεί πως παρόλο που άντεξε μέχρι την FP2 δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα τα καταφέρει το ίδιο και τις επόμενες δύο ημέρες! Μακάρι να καταφέρω να είμαι απευθείας στην Q2 ώστε να μην αναγκαστώ να οδηγήσω περισσότερο περνώντας από την Q1, τόνισε αμέσως μετά την FP2 προσθέτοντας επίσης πως το μόνο που ήθελε ήταν να αποχωρήσει για να ξεκουραστεί.

Του αξίζουν συγχαρητήρια που τα κατάφερε! Για εμάς ήταν σχεδόν σίγουρο πως δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις δοκιμές, πόσο μάλιστα να βρεθεί στην δεκάδα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ηρωισμού, όπως του Lorenzo, ή του Pedrosa που μετρά δεκάδες σπασμένα κόκκαλα, και που αμφότεροι μπορούν να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα από χειρουργείο, όμως εδώ η περίπτωση του Crutchlow είναι διαφορετική. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν έχει λύσει το πρόβλημα αλλά ανεβαίνει στην μοτοσυκλέτα με ένα προβληματικό γόνατο και με μόνη λύση να περνά από την εξαιρετικά επίπονη παρακέντηση μέσα στην ημέρα, για να απομακρύνει το υγρό που διαρκώς συσσωρεύεται.

Όπως έχει πει και ο Lorenzo, αυτοί είναι απαραίτητα ηρωισμοί αν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας αναβάτης, και ο Crutchlow αυτή την στιγμή προσθέτει άλλον έναν στο ενεργητικό. Μόνο το ρίσκο να υπολογίσει κανείς, από μία νέα πτώση, διπλά καταστροφική στην περίπτωσή του…

Θυμίζουμε πως το γόνατο το είχε τραυματίσει δύο μέρες πριν, σε προπόνηση με ποδήλατο…

Ετικέτες

Tiger Sport 800 Tour 2026 - Νέα έκδοση έτοιμη για ταξίδι 

Πλούσιος εξοπλισμός με στάνταρ, χούφτες, τριβάλιτσο, comfort σέλα κ.α. 
Triumph Tiger Sport 800 Tour 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/12/2025

Η Tiger Sport 800 Tour είναι η νέα έκδοση που παρουσίασε η Triumph για την sport touring μοτοσυκλέτα της, που δίνει περισσότερη έμφασή στο ταξίδι και την προστασία του αναβάτη.

Θα μπορούσε κανείς να τα προσθέσει όλα από τον κατάλογο μες τα επίσημα αξεσουάρ της Tiger Sport 800 όμως η Triumph το κάνει πιο εύκολο και οικονομικό για τον αναβάτη με την παρουσίαση της έκδοσης Tour.

Η Tiger Sport 800 Tour έρχεται να προσθέσει στον καλό στάνταρ εξοπλισμό της βασικής έκδοσης όλα τα απαραίτητα για δικάβαλο ταξίδι με πρώτο και καλύτερο το τριβάλιτσο που προσφέρει συνολικά 106 λίτρα αποθηκευτικού χώρου. Στάνταρ είναι επίσης οι χούφτες στο τιμόνι, όπως και τα θερμαινόμενα γκριπ, η σέλα Comfort (835 χλστ. απόσταση από το έδαφος) για αναβάτη και συνεπιβάτη αλλά και το κεντρικό σταντ.

Triumph Tiger Sport 800 Tour 2026

Μία ακόμη διαφορά με τη στάνταρ Tiger Sport 800 είναι τα δύο αποκλειστικά ματ χρώματα της έκδοσης, το μπλε-μαύρο Matt Cobalt και το κόκκινο-μαύρο Carnival Red, και τα δύο με χρυσά φιλέτα και λεπτομέρειες, ενώ τους χρωματικούς συνδυασμούς ακολουθεί και το τριβάλιτσο. Ο έξτρα εξοπλισμός -μαζί με το τριβάλιτσο- ανεβάζει το ανακοινώσιμο βάρος στα 232 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 18,6 λίτρων - 214 η βασική έκδοση, την οποία εμείς είχαμε ζυγίσει 215,1 κιλά.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές με τον πολύ καλό σε απόδοση τρικύλινδρο κινητήρα των 798 κ.εκ. και 113,4 ίππων να παραμένει ως είχε, όπως και η μέγιστη ροπή των 8,56 kg.m που κάνει την εμφάνισή της στις 8.500 σ.α.λ. όμως το 90% αποδίδεται ήδη από το μεσαίο φάσμα λειτουργίας.

Ο έλεγχος των τροχών παραμένει στη Showa με το ανεστραμμένο πιρούνι των 41 χλστ. να ρυθμίζεται ως προς τις αποσβέσεις του και το αμορτισέρ να φέρει ρύθμιση για την απόσβεση επαναφοράς αλλά και την προφόρτιση του ελατηρίου που γίνεται υδραυλικά και πανεύκολα. Οι διαδρομές και στα δύο άκρα βρίσκονται στα 150 χλστ. 

Triumph Tiger Sport 800 Tour 2026

Αλλαγές δεν έχουμε ούτε στα φρένα με ακτινικής τοποθέτησης 4πίστονες δαγκάνες να συνεργάζονται με δίσκους 310 χλστ. και τον πίσω τροχό να φέρει μονοπίστονη δαγκάνα και δίσκο 255 χλστ.

Επιπλέον στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στον εξοπλισμό είναι το σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών ενώ από τη βασική έκδοση παραμένουν η ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα,, το cruise control, το quickshifter δύο κατευθύνσεων αλλά και η συνδεσιμότητα του πίνακα πληροφοριών με κινητό για πλοήγηση στροφή-στροφή, διαχείριση μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων και μουσικής.

Τη δοκιμή της Tiger Sport 800 μπορείτε να τη βρείτε στο τεύχος #669.