MotoGP: Davide Tardozzi για οδηγίες ομάδας και για τον αριθμό των Ducati στην σχάρα εκκίνησης

«Δεν είμαστε χαζοί»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2022

Ο Tardozzi θέλησε να είναι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται για το ζήτημα των οδηγιών από την Ducati προς τους αναβάτες, σχετικά με το αν πρέπει να προστατεύσουν τον Bagnaia ή και να τον βοηθήσουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, βλέπει πολλά να γράφονται που δεν ισχύουν και θα ήθελε να είναι ξεκάθαρος.

Διότι δεν γίνεται να βλέπεις τον Bastianini να τερματίζει δεύτερος για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και να θεωρείς πως υπάρχουν οδηγίες για να βγει δεύτερος, ήταν το πρώτο του επιχείρημα. Σε αυτό το σημείο πάντως οι παρουσιαστές του MotoGP.com δεν απάντησαν στον Tardozzi πως όσα ακούστηκαν για οδηγίες δεν είναι φήμες αλλά προέρχονται από τους ίδιους τους αναβάτες, με πρώτο τον Zarco που όχι «κατά δήλωση» αλλά απευθείας στις κάμερες, είπε πως εκτός από την νίκη και με αστερίσκο για το βάθρο, υπάρχει οδηγία να μην πάρουν βαθμούς από τον Bagnaia.

Μέσες άκρες ο Tardozzi δήλωσε πως φυσικά χάρηκε με την κίνηση που έκανε ο Zarco αλλά πως ήταν κάτι που το έκανε μόνος του επειδή το ήθελε. Πως η μόνη οδηγία που έδωσαν στους αναβάτες είναι να μην κάνουν τίποτα το επικίνδυνο οι Ducati μεταξύ τους και στο τέλος παραδέχτηκε πως όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης του πρωταθλήματος, θα υπάρχει σαφής οδηγία να μην πάρουν βαθμούς από τον Bagnaia. Ιδιαίτερα αν φτάσουν στην καρό σημαία στον τελευταίο αγώνα και κρίνεται το πρωτάθλημα, τότε «δεν είμαστε χαζοί» είπε χαρακτηριστικά, με τους παρουσιαστές να συμφωνούν πως αυτό θα έκαναν όλοι.

MotoGP: Όλες οι πιθανότητες βάση των οποίων μπορεί να έχουμε απονομή την Κυριακή - Σε ποιες θέσεις πρέπει να τερματίσει ο Bagnaia και οι αντίστοιχες του Quartararo

Πράγματι σε αυτό έχουν δίκιο, βασικά αυτό θα έκανε οποιοσδήποτε από εμάς τηλεμεταφερόταν ξαφνικά στο box της Ducati και ήταν υπεύθυνος για τις οδηγίες προς την ομάδα: «Ναι αν στην καρό σημαία κρίνεται η νίκη σου ή το πρωτάθλημα για τον Bagnaia και την Ducati που θα συμπληρώσει το τρίπτυχο τίτλων, τότε πρέπει να κλείσεις το γκάζι», κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν έλεγε κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των Ducati στην εκκίνηση ο Tardozzi είπε το εξής απλό, πως έρχονται ομάδες στην Ducati και ζητάνε μοτοσυκλέτες γιατί απλά δεν βρίσκουν από άλλους κατασκευαστές. Δεν έδιωξε κανέναν η Ducati από κάπου, ούτε και ζήτησαν από κάποιον να πάρει Ducati και να κλείσει την πόρτα, οι υπόλοιποι έχουν αδυναμία και σε αυτό δεν έχει άδικο. Κανείς δεν μπορεί να παραπονιέται για το αν υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες Ducati στα MotoGP είναι το συμπέρασμα του Tardozzi, με πρώτους παραλήπτες του μηνύματος τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Εμείς θα συμπληρώσουμε και ένα τελευταίο, πως σε κάθε περίοδο των MotoGP πάντα υπάρχει ένας κατασκευαστής που είναι πιο δυνατός από τους υπόλοιπους. Πρόκειται για έναν κύκλο που έχει περάσει πολλές φορές και σχεδόν για όλους όσους έχουν εμπλακεί στο κορυφαίο άθλημα των μοτοσυκλετιστών.

 

Ετικέτες

Alpinestars Supertech R10 - Το πρώτο ασφάλτινο κράνος της εταιρείας

Θα φορεθεί στο MotoGP 2023 από τους Jorge Martin και Jack Miller
Alpinestars Supertech R10
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Μετά από το λανσάρισμα του Off-road κράνους Supertech M10 το 2018, η ιταλική Alpinestars -πιο γνωστή για τον τεχνικό ρουχισμό αναβατών- παρουσίασε το νέο της On-road κράνος Supertech R10, με το οποίο θα αγωνιστούν στο MotoGP 2023 οι Jorge Martin & Jack Miller.

Το Supertech R10 είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο MotoGP τεστ του Misano τον Σεπτέμβριο του 2022, στο κεφάλι του Andrea Dovizioso, με τον τελευταίο να συνεργάζεται στενά με την Alpinestars ως αναβάτης εξέλιξης του R10.

Για τη σεζόν του 2023 στο MotoGP, ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing και ο Jack Miller της εργοστασιακής ομάδας της KTM θα φορέσουν αμφότεροι το νέο Supertech R10, ενώ για την ώρα το κράνος δεν διατίθεται στην αγορά, ούτε και θα το βρείτε στο site της Alpinestars -παρά μόνο ως νεάκι για την παρουσίαση του. Η Alpinestars ελπίζει να βγάλει το Supertech R10 στην παραγωγή στα τέλη του 2023.

Κάπως έτσι, για πρώτη φορά δυο αναβάτες του MotoGP θα ντυθούν Alpinestars από την κορυφή έως τα νύχια, με φόρμα, μπότες, γάντια και κράνος της εταιρείας από το Asolo

Ετικέτες