MotoGP: Davide Tardozzi για οδηγίες ομάδας και για τον αριθμό των Ducati στην σχάρα εκκίνησης

«Δεν είμαστε χαζοί»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2022

Ο Tardozzi θέλησε να είναι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται για το ζήτημα των οδηγιών από την Ducati προς τους αναβάτες, σχετικά με το αν πρέπει να προστατεύσουν τον Bagnaia ή και να τον βοηθήσουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, βλέπει πολλά να γράφονται που δεν ισχύουν και θα ήθελε να είναι ξεκάθαρος.

Διότι δεν γίνεται να βλέπεις τον Bastianini να τερματίζει δεύτερος για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και να θεωρείς πως υπάρχουν οδηγίες για να βγει δεύτερος, ήταν το πρώτο του επιχείρημα. Σε αυτό το σημείο πάντως οι παρουσιαστές του MotoGP.com δεν απάντησαν στον Tardozzi πως όσα ακούστηκαν για οδηγίες δεν είναι φήμες αλλά προέρχονται από τους ίδιους τους αναβάτες, με πρώτο τον Zarco που όχι «κατά δήλωση» αλλά απευθείας στις κάμερες, είπε πως εκτός από την νίκη και με αστερίσκο για το βάθρο, υπάρχει οδηγία να μην πάρουν βαθμούς από τον Bagnaia.

Μέσες άκρες ο Tardozzi δήλωσε πως φυσικά χάρηκε με την κίνηση που έκανε ο Zarco αλλά πως ήταν κάτι που το έκανε μόνος του επειδή το ήθελε. Πως η μόνη οδηγία που έδωσαν στους αναβάτες είναι να μην κάνουν τίποτα το επικίνδυνο οι Ducati μεταξύ τους και στο τέλος παραδέχτηκε πως όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης του πρωταθλήματος, θα υπάρχει σαφής οδηγία να μην πάρουν βαθμούς από τον Bagnaia. Ιδιαίτερα αν φτάσουν στην καρό σημαία στον τελευταίο αγώνα και κρίνεται το πρωτάθλημα, τότε «δεν είμαστε χαζοί» είπε χαρακτηριστικά, με τους παρουσιαστές να συμφωνούν πως αυτό θα έκαναν όλοι.

MotoGP: Όλες οι πιθανότητες βάση των οποίων μπορεί να έχουμε απονομή την Κυριακή - Σε ποιες θέσεις πρέπει να τερματίσει ο Bagnaia και οι αντίστοιχες του Quartararo

Πράγματι σε αυτό έχουν δίκιο, βασικά αυτό θα έκανε οποιοσδήποτε από εμάς τηλεμεταφερόταν ξαφνικά στο box της Ducati και ήταν υπεύθυνος για τις οδηγίες προς την ομάδα: «Ναι αν στην καρό σημαία κρίνεται η νίκη σου ή το πρωτάθλημα για τον Bagnaia και την Ducati που θα συμπληρώσει το τρίπτυχο τίτλων, τότε πρέπει να κλείσεις το γκάζι», κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν έλεγε κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των Ducati στην εκκίνηση ο Tardozzi είπε το εξής απλό, πως έρχονται ομάδες στην Ducati και ζητάνε μοτοσυκλέτες γιατί απλά δεν βρίσκουν από άλλους κατασκευαστές. Δεν έδιωξε κανέναν η Ducati από κάπου, ούτε και ζήτησαν από κάποιον να πάρει Ducati και να κλείσει την πόρτα, οι υπόλοιποι έχουν αδυναμία και σε αυτό δεν έχει άδικο. Κανείς δεν μπορεί να παραπονιέται για το αν υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες Ducati στα MotoGP είναι το συμπέρασμα του Tardozzi, με πρώτους παραλήπτες του μηνύματος τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Εμείς θα συμπληρώσουμε και ένα τελευταίο, πως σε κάθε περίοδο των MotoGP πάντα υπάρχει ένας κατασκευαστής που είναι πιο δυνατός από τους υπόλοιπους. Πρόκειται για έναν κύκλο που έχει περάσει πολλές φορές και σχεδόν για όλους όσους έχουν εμπλακεί στο κορυφαίο άθλημα των μοτοσυκλετιστών.

 

Ετικέτες

Dani Pedrosa - Wildcard στο ισπανικό GP του 2023

Η καλύτερη ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη του KTM RC16
Dani Pedrosa Jerez wildcard
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing και θρύλος της προηγούμενης γενιάς αγωνιζόμενων του MotoGP, Dani Pedrosa, πρόκειται να λάβει μέρος στο ισπανικό GP του 2023!

Ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνιστεί ξανά, στην πίστα της Jerez τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον τέταρτο γύρο της σεζόν MotoGP του 2023.

Έχοντας στο ενεργητικό του 31 νίκες σε αγώνες MotoGP, ο Pedrosa θα αγωνιστεί καβάλα στο KTM RC16 για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στο Red Bull Ring το 2021, όπου κατάφερε να τερματίσει 10ος, παίρνοντας και βαθμούς.

Ο άλλοτε αναβάτης του HRC Pedrosa είναι μέλος της ομάδας δοκιμαστών της ΚΤΜ από το 2019, και δίπλα στον Mika Kallio είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πιο πολύ από όλους στην εξέλιξη της “πορτοκαλί” μοτοσυκλέτας, και στην κατάκτηση βάθρων και νικών για τους εργοστασιακούς πιλότους της εταιρείας.

Ο βραχύσωμος αναβάτης έχει κερδίσει 4 φορές το GP της Jerez, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο του ισπανικού αγώνα συνολικά 9 φορές. Για αυτή τη συμμετοχή του θα μοιραστεί το γκαράζ με τους Brad Binder & Jack Miller.

Αυτή θα είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Pedrosa να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του RC16, σε περιβάλλον αγώνα.

Ετικέτες