MotoGP: Diogo Moreira και Toprak Razgatlioglu αλλάζουν αναγκαστικά αριθμούς - Ποιους επέλεξαν

Αλλαγή αριθμού και για τον Jorge Martin που επιστρέφει στον παλιό του
new
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/11/2025

Λίγο πριν από τις δοκιμές στη Βαλένθια, οι τρεις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Diogo Moreira, Toprak Razgatlioglu και Jorge Martin ανακοινώνουν τα νέα τους νούμερα.

Με τον τίτλο που κατέκτησε φέτος στη Moto2 ο Diogo Moreira έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας. Ο νεαρός αναβάτης που έφερε τον αριθμό 10 την χρονιά που μόλις τελείωσε, θα αλλάξει τον αριθμό του σε 11 τη νέα σεζόν, καθώς το 10 είναι ήδη “καπαρωμένο” από τον Luca Marini.

11

Να αναφέρουμε εδώ πως ο Moreira θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν μπροστά στους συμπατριώτες του, καθώς το MotoGP επιστρέφει στη Βραζιλία για πρώτη φορά μετά από το 2004!

Toprak

Ο Moreira δεν είναι ο μόνος αναβάτης που αλλάζει αριθμό για το 2026. Ο Toprak Razgatlioglu που έρχεται από το WSBK, αλλάζει επίσης αριθμό, καθώς το αγαπημένο του 54 είναι “καπαρωμένο” από τον Fermin Aldeguer. Έτσι, ο Toprak επέλεξε το νούμερο “7” που είχε όταν αγωνιζόταν και πάλι με Yamaha στο παρελθόν στον θεσμό Yamaha R6 Cup.

Τέλος, ο Jorge Martin θα επιστρέψει στον αριθμό 89, μετά από μία σεζόν που έφερε τον αριθμό 1 και σίγουρα δεν του έφερε και ιδιαίτερο γούρι.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 Junior ανεβαίνει με την CFMOTO Aspar Team στη Moto3 το 2027

Ο Carlos Cano παίρνει τη θέση του Maximo Quiles που προωθείται στη Moto2
Carlos Cano
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/10/2026

Ο Carlos Cano θα κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία Moto3 το 2027 με την CFMOTO Aspar Team, έχοντας κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο της Moto3 Junior στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, με πέντε νίκες και έξι παρουσίες στο βάθρο.

Ο Carlos Cano θα αγωνιστεί στη Moto3 το 2027 με την CFMOTO Aspar Team, κάνοντας το επόμενο βήμα στην πορεία του προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο 16χρονος Ισπανός, που θα γίνει 17 ετών τον Δεκέμβριο, κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto3 Junior την Κυριακή, ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στην κατηγορία.

Στη διάρκεια της χρονιάς ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο, εκ των οποίων οι πέντε ήταν νίκες. Η πορεία του στις μικρές κατηγορίες περιλαμβάνει επίσης την κατάκτηση του European Talent Cup το 2024 και τη δεύτερη θέση την περασμένη σεζόν.

Η άνοδος του Cano έρχεται καθώς ο πρωταθλητής Maximo Quiles μετακινείται στην “μεσαία” κατηγορία Moto2, παραμένοντας στην ομάδα του Jorge "Aspar" Martínez, αφήνοντας όμως ελεύθερη την θέση στην Moto3. Ο Cano επιλέχθηκε έπειτα από μια χρονιά στην οποία και οι τρεις αναβάτες της Aspar Team Junior διεκδίκησαν τον τίτλο, με όλους να διατηρούν μαθηματικές πιθανότητες μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Carlos Cano

Ο επικεφαλής της ομάδας, Jorge Martínez "Aspar", δήλωσε ότι ο Cano παρουσίασε σημαντική πρόοδο μέσα στη σεζόν, παρότι ήταν η πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, και πως ο τίτλος αποτέλεσε την κορύφωση της προσπάθειάς του. Η ομάδα θα τον υποστηρίξει στο ντεμπούτο του στα Moto3 το 2027.

Από την πλευρά του, ο Cano χαρακτήρισε την άνοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκπλήρωση ενός στόχου που είχε από παιδί. Όπως ανέφερε, η πρώτη του χρονιά θα είναι κυρίως περίοδος προσαρμογής, με στόχο να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα, να εξοικειωθεί με τις νέες πίστες και να μάθει από τους ταχύτερους αναβάτες του πρωταθλήματος.

Με την ανακοίνωση του Cano, η CFMOTO Aspar Team συμπληρώνει το αγωνιστικό της πλάνο για τα Moto3 του 2027, όπου θα αγωνιστεί δίπλα στον Marco Morelli.