MotoGP Δοκιμές Sepang 2023 - 80 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τις νέες μοτοσυκλέτες του 2023

Ο Pirro ταχύτερος από τους δοκιμαστές και rookies, πριν αναλάβουν δουλειά οι αγωνιζόμενοι την Παρασκευή
Sepang test
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/2/2023

Το πρώτο τεστ της Sepang, που αφορά στους δοκιμαστές των ομάδων και τους rookies της κατηγορίας, έλαβε τέλος, και βρισκόμαστε εις αναμονή για να πάρουν στα χέρια τους τα τιμόνια οι εργοστασιακοί αναβάτες την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον συνδυασμό των νέων μοτοσυκλετών του 2023 με τους επίσημους αγωνιζόμενους.

Ταχύτερος αναβάτης κατά τη διάρκεια του τριήμερου τεστ δοκιμαστών και rookies ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, ο μόνος αναβάτης που “έσπασε” τα 2 λεπτά, σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο 1:59.803, με τον Cal Crutchlow να τον ακολουθεί 0,550 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτο τον rookie Augusto Fernandez, 0,679 δευτερόλεπτα πίσω από τον Pirro. Μπορεί το τεστ να επηρεάστηκε από τη βροχή, ειδικά τη 2η μέρα, όμως η τρίτη μέρα έγινε σε στεγνές συνθήκες.

Ας δούμε τις μοτοσυκλέτες του 2023, και τι νέο δοκίμασαν οι test-riders των ομάδων.

Ducati

Pirro

Ο Pirro δοκίμασε ένα ανανεωμένο αεροδυναμικό πακέτο, με τη μεγαλύτερη διαφορά οπτικά να βρίσκεται στα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα στο φαίρινγκ που είναι πιο μεγάλα από ότι είχαμε δει στο τες της Valencia πριν λίγο καιρό, ενώ έχουν και πιο έντονη λεπτομέρεια πάνω τους. Τα “φτεράκια” παραμένουν ίδια με εκείνα που είδαμε στη Valencia.

Yamaha

Yamaha M1

Ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα ο Cal Crutchlow ήταν ο μόνος δοκιμαστής της Yamaha που έκανε γύρους στην πίστα, την Τρίτη δίπλα του βρέθηκε και ο Ιάπωνας Katsuyuki Nakasuga. Αμφότεροι δοκίμασαν το νέο μπροστινό φαίρινγκ της M1, αυτό που είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στη Valencia- καθώς και ένα νέο φτερό.

Στο pit-box της Yamaha βρισκόταν και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 Fabio Quartararo, που συνομιλούσε με τους δοκιμαστές για να πάρει τις πρώτες εντυπώσεις. Τελικά η μέγιστη ταχύτητα που πέτυχε ο Crutchlow ήταν 335.4 χλμ/ώρα, 5 περισσότερα από ότι ο Quartararo πέρυσι, και 8 περισσότερα από ότι στο test της Σεπάνγκ του 2022.

KTM

Dani Pedrosa

Στο “πορτοκαλί” στρατόπεδο, ο Dani Pedrosa δοκίμαζε το νέο αεροδυναμικό πακέτο της εταιρείας, με ελαφρώς διαφορετικό σχήμα στο μπροστινό φαίρινγκ. Το μοτίβο που θύμιζε “δόντια καρχαρία” σις άκρες είχε εξαφανιστεί, ενώ το πάνω σετ των φτερών έχει ελαφρώς διαφορετικό σχήμα από πριν. Η μεγαλύτερη οπτική αλλαγή ήταν στα αεροδυναμικά βοηθήματα του φαίρινγκ που είναι μεγαλύτερα.

GASGAS

Ο rookie Agusto Fernandez της GASGAS Factory Racing Tech3 ολοκλήρωσε το τεστ γράφοντας τον 4ο ταχύτερο χρόνο, με 2:00.482. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 2022 θα επιστρέψει στην πίστα την Παρασκευή, αυτή τη φορά μαζί με τους αντιπάλους του για τη σεζόν του 23.

Aprilia

Aprilia

O Lorenzo Savadori δοκίμασε τις αεροδυναμικές βελτιώσεις της Aprilia, οδηγώντας δύο διαφορετικές RS-GP, προετοιμάζοντας τις μοτοσυκλέτες των Aleix Espargaro -που βρισκόταν ήδη στην πίστα-, και Maverick Vinales.

Honda

Honda

Ο Stefan Bradl δοκίμασε διαφορετικά πακέτα αεροδυναμικών βοηθημάτων, ένα εκ των οποίων είχε παρουσιαστεί πρώτα στο test του WorldSBK στη Jerez. Ο Γερμανός δοκίμασε επιπλέον τις μοτοσυκλέτες τόσο με τις προεξοχές “στεγόσαυρου” στην ουρά, όσο και χωρίς.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες