Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Δωρεάν videoPass και εικονικοί αγώνες!

Για να κάνει την καραντίνα μας πιο ευχάριστη!

Για μερικούς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix, είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα, είναι πάθος και το αναγκαστικό διάλειμμα απ’ τη δράση μπορεί να δημιουργήσει…στερητικό σύνδρομο. Γι' αυτούς τους φιλάθλους, η διοργάνωση των MotoGP αποφάσισε να προσφέρει ένα υποκατάστατο, ένα "αναλγητικό", με τους αναβάτες των Grand Prix να αναμετρούνται σε έναν… εικονικό αγώνα. Αναβάτες όπως οι Valentino Rossi, Maverick Vinales, Alex Rins, Marc Marquez και Fabio Quartararo, θα μας προσφέρουν ένταση και δράση μέσα απ’ το videogame των MotoGP, με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται την Κυριακή. Η αλήθεια είναι πως σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με έναν πραγματικό αγώνα, όμως το να δεις μια ομάδα ή έναν gamer να έρχεται αντιμέτωπος με άλλους είναι σίγουρα θεαματικό. Η νέα γενιά το γνωρίζει πολύ καλά, αφού πλέον τα παγκόσμια πρωταθλήματα των eSports έχουν έρθει για να μείνουν.

Έτσι, ο πρώτος αγώνας του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό Mugello και θα έχει διάρκεια έξι γύρους. Όπως και στην πραγματικότητα, έτσι και στο videogame, πριν την έναρξη του αγώνα θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές για να αποφασιστούν οι θέσεις εκκίνησης. Η διοργάνωση των MotoGP, θα καλύψει όλο το event με το υλικό να προβάλετε στις πλατφόρμες των motogp.com και esport.motogp.com αλλά και στις επίσημες ιστοσελίδες της στα social media (Facebook και YouTube), ενώ θα προβληθεί κανονικά και μέσα από επιλεγμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όσοι θέλουν μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν ένα VideoPass, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι να ξαναρχίσουν  οι κανονικοί αγώνες (εξαιρούνται οι κάτοικοι Ιταλίας και Γαλλίας) και να παρακολουθήσουν όχι μόνο τον αγώνα του videogame αλλά και παλαιότερους κανονικούς αγώνες, ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις. Σε ό,τι αφορά τα ντοκιμαντέρ, είναι διαθέσιμο όλο το υλικό που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα motogp.com, όπως αυτά που είναι αφιερωμένα για τους Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Casey Stoner αλλά και αυτά με την Ιστορία του αθλήματος. Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς Off Racing Line, που αναφέρονται στη ζωή των Jack Miller και Miguel Oliveira, μπορείτε επίσης να τα παρακολουθήσετε δωρεάν.

Ακόμη, τα MotoGP, θέλοντας να τονίσουν το πάθος του κοινού, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό gallery στην ιστοσελίδα του, όπου θα δημοσιεύονται σκίτσα αναβατών και όχι μόνο, που έχουν φτιαχτεί απ’ τους φιλάθλους. Στην προσπάθειά της να ικανοποιήσεικάπως την δίψα των φιλάθλων, η διοργάνωση των MotoGP πραγματοποιεί και διάφορα quiz που αναρτώνται δυο φορές την εβδομάδα στο Instagram, καθώς και υλικό τόσο απ’ το πρωτάθλημα όσο και τους αναβάτες, στο TikTok. Νέες σειρές και υλικό θα δημοσιεύονται φυσικά στα IGTV, Facebook, YouTube, ενώ θα έχουμε και την προβολή κλασσικών αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Facebook Live.

Έτσι τα MotoGP μας προσφέρουν μια εναλλακτική, που κάνει τις ώρες που μένουμε σπίτι, πιο ενδιαφέρουσες και μας επιτρέπει να ξεφύγουμε λίγο απ’ τη μάστιγα του κορωνοϊου.

 

Tags: