MotoGP: Ducati Corse "Μας πρήξατε με τις οδηγίες! Να μια οδηγία: Στην Valencia πρέπει να κερδίσει Ducati, οποιαδήποτε!"

Sporting Director Paolo Ciabatti λέει τι συζητούσε την επίμαχη στιγμή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/10/2022

Απάντηση για το τι συζητιόταν την επίμαχη στιγμή που ο Bastianini πέρασε τον Bagnaia, έδωσε ο διευθυντής Ducati Corse, Paolo Ciabatti, που δεν ξεφεύγει από όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ, το πρωί στην περιγραφή του αγώνα.

Εν συντομία και περιεκτικά, ήταν κρίμα που έπεσε ο Martin γιατί πέφτοντας έδωσε ώθηση και στον Fabio και όχι μόνο στον Bagnaia. Με τον Bezzecchi να πλησιάζει τον Fabio, και τον Bastianini να έχει περάσει τον Bagnaia, συζητούσαν εκείνη την στιγμή πως έτσι και ο Bezzecchi περνούσε τον Fabio, τότε έστελναν μήνυμα στον Bastianini να δώσει την θέση του, εξασφαλίζοντας το πρωτάθλημα.

“Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, είπε επίσης ο Ciabatti γιατί έχουμε να πάρουμε των αναβατών από το 2007 ενώ έχουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Πήραμε δύο φορές συνεχόμενες το πρωτάθλημα ομάδων, πήραμε τρεις φορές συνεχόμενα των κατασκευαστών, πρέπει να καταλάβετε πως για όλους εμάς το να πάρουμε και το τρίτο σε μία χρονιά που η Ducati, συνολικά έχει 12 νίκες, την καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας, είναι πολύ σημαντικό!

Τελικά οδηγίες δεν χρειάστηκαν να δοθούν γιατί το κενό του Bezzecchi μεγάλωσε και δεν πέρασε ποτέ τον Fabio, ενώ και ο Bagnaia πέρασε τελικά.

Τώρα τα πράγματα είναι για εμάς πολύ καλά στην Valencia που θα έρθει πολύς κόσμος της Ducati να πανηγυρίσει μαζί μας, φυσικά δεν πρέπει να προεξοφλούμε τίποτα, όμως ας είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει ο Fabio να κερδίσει ενώ θα έχει μπροστά του τρεις-τέσσερις Ducati όπως είναι συνήθως η κατάταξη σε αυτή την πίστα, και ο Bagnaia να είναι σχεδόν χωρίς βαθμούς.

Θα είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά ναι ακούω συνέχεια πως δίνουμε οδηγίες προς τους αναβάτες κτλ, λοιπόν ορίστε μία οδηγία τώρα: Στην Valencia πρέπει να κερδίσει Ducati, όποια κι αν είναι αυτή, οποιαδήποτε”

Αυτά δήλωσε ο Ciabatti στις κάμερες για τις οδηγίες Ducati, απαντώντας στον Lin Jarvis που νωρίτερα είπε πως τα πάντα μπορούν να συμβούν.

 

Ο Jarvis είπε πως «είμαστε ακόμη στο παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν, είναι δύσκολο βέβαια γιατί πρέπει να κερδίσουμε και οι αντίπαλοί μας να έχουν κάνει λάθος, αλλά όλα είναι πιθανά». Αναφέρθηκε έπειτα στον Nicky Hayden που πήρε τον τίτλο από πτώση του Dani και στο τέλος έδειξε τον ουρανό και είπε πως με λίγη βοήθεια από εκεί πάνω, όλα μπορούν να συμβούν.

Σε αυτό το τελευταίο ο Ciabatti απάντησε στον Jarvis πως δεν είναι αντίστοιχες περιπτώσεις και πως δεν θα είναι εύκολο να κερδίσουν στην Valencia.

 

Ετικέτες

Somkiat Chantra: 13ος στο Motegi στην επιστροφή του στο MotoGP

Με μία μόνο συμμετοχή ισοφάρισε το καλύτερο αποτέλεσμά του
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/10/2026

Ο Somkiat Chantra επέστρεψε στο MotoGP ως αντικαταστάτης του Joan Mir και χρειάστηκε μόλις ένα Grand Prix για να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της rookie σεζόν του, τερματίζοντας 13ος στο Motegi!

Ο Somkiat Chantra επέστρεψε στο MotoGP για το Grand Prix Ιαπωνίας, αντικαθιστώντας τον Joan Mir στην εργοστασιακή Honda HRC Castrol. Ο Ταϊλανδός, που φέτος αγωνίζεται στο WSBK με τη Honda HRC, αξιοποίησε την ευκαιρία και ολοκλήρωσε τον αγώνα της Κυριακής στη 13η θέση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του από την περσινή rookie σεζόν του στο MotoGP με την LCR Honda.

Η ταχύτητα του Chantra φάνηκε ήδη από την Παρασκευή. Στο FP1 ήταν 14ος με χρόνο 1:45.219, μπροστά μάλιστα από τον ομόσταυλό του, Luca Marini. Στις δοκιμές ανέβασε σημαντικά τον ρυθμό του με 1:43.896, όμως έπεσε στη 19η θέση της κατάταξης και χρειάστηκε να περάσει από το Q1.

Εκεί έχασε για λίγο την πρόκριση στο Q2. Ο Chantra σημείωσε 1:43.196 και τερμάτισε πέμπτος στο Q1, μόλις τρία δέκατα πίσω από τους Ai Ogura και Raul Fernandez και δύο δέκατα από τον Pecco Bagnaia.

Chantra

Στο Sprint ξεκίνησε 15ος και αρχικά έχασε δύο θέσεις. Στον ένατο από τους 12 γύρους είχε επιστρέψει στη 15η θέση και τελικά ανέβηκε μία ακόμη θέση στον τελευταίο γύρο, όταν ο Bagnaia εγκατέλειψε.

Στον κυριακάτικο αγώνα, ο Chantra ξεκίνησε από τη 15η θέση, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το #15 αντί για το συνηθισμένο #35 του WSBK, αλλά βρέθηκε στην 21η θέση ήδη από τον πρώτο γύρο. Αντέδρασε άμεσα και ανέβηκε στη 20ή θέση, όπου παρέμεινε για τρεις γύρους, πριν περάσει τον Jack Miller για τη 19η.

Στον ένατο γύρο κέρδισε ακόμη δύο θέσεις και ανέβηκε στη 17η. Η επιστροφή του στη βαθμολογούμενη δεκαπεντάδα ήρθε μέχρι το τέλος του 19ου γύρου. Από εκεί και μετά συνέχισε να κερδίζει θέσεις και πέρασε τη γραμμή τερματισμού 13ος, μόλις μία θέση πίσω από τον Fabio Quartararo.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκε όλο το Σαββατοκύριακο. Όταν το συγκρίνω με το πώς ένιωθα πέρυσι, η διαφορά είναι τεράστια. Το ότι ισοφάρισα την καλύτερη επίδοσή μου στο MotoGP μετά από μόλις ένα Σαββατοκύριακο με την Honda HRC Castrol δείχνει πόσο καλά δουλέψαμε μαζί", δήλωσε ο Chantra μετά τον αγώνα.

Ο Ταϊλανδός στάθηκε ιδιαίτερα στο set-up της Honda, το οποίο, όπως είπε, τον βοήθησε να νιώσει άνετα από την πρώτη ημέρα.

"Ήδη από την Παρασκευή, όταν έφτασα, το set-up της μοτοσυκλέτας ήταν πολύ καλό. Την Κυριακή ξεκίνησα καλύτερα από το Σάββατο και ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι μπορούσα πραγματικά να παλέψω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Πίεζα μέχρι το τέλος για να φτάσω τον Fabio, αλλά μου ξέφυγε."

Η 13η θέση στο Motegi ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του Chantra στο MotoGP. Την είχε πετύχει πέρυσι στην Ινδονησία, ενώ στο ίδιο το Motegi είχε τερματίσει 15ος και είχε πάρει έναν βαθμό.

"Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Honda HRC και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να της την ανταποδώσω με αυτό το αποτέλεσμα."