MotoGP Έκτακτο #2: Χάνεται όλος ο Μάρτιος. Μεταφέρεται και το GP της Ταϊλάνδης!

Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση από την Dorna
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/3/2020

Όταν ο κ.Ezpeleta έλεγε πριν λίγες ημέρες πως η επιδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει τα MotoGP, είχε κατά νου τις συνεννοήσεις που γινόντουσαν με τις κυβερνήσεις των χωρών που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους αγώνες και την ανησυχία που εξέφραζαν...

Μόλις στις 27 Φεβρουαρίου ο κ.Anutin Charnvirakul υπουργός υγείας της Ταϊλάνδης πέραν των άλλων καθηκόντων του, ενημέρωνε σε συνέντευξη τύπου παρουσία του ιδιοκτήτη της πίστας, πως τα MotoGP θα γίνουν κανονικά, έχοντας πάρει όλα τα μέτρα για ένα virus-free event, όπως το χαρακτήρισε. Είχε κανονίσει ώστε όλοι οι θεατές να φορούν μάσκες και θερμικές κάμερες να σκανάρουν το πλήθος καταδεικνύοντας όλους όσους είχαν πυρετό.

Πρόσθεσε και το αυτονόητο που έχει μεγάλη σημασία, πως τα MotoGP στην Ταϊλάνδη, έχουν αποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια τρία δισεκατομμύρια bahn, δηλαδή περισσότερα από €90 εκατομμύρια ενώ επιπρόσθετα η κύρια πηγή εσόδων της Ταϊλάνδης είναι ο τουρισμός.

από την συνέντευξη τύπου στις 27 Φεβρουαρίου...

Μία τέτοια συνέντευξη τύπου άφηνε ελπίδες πως ο αγώνας στις 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί κανονικά. Σήμερα όμως υπήρχε το μεσημέρι -ώρα Ταϊλάνδης- υπουργική σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε να ακυρωθούν όλες οι συναθροίσεις, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα το MotoGP να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Αυτό προφανώς το είχε συζητήσει με την Dorna σαν ενδεχόμενο, δεν είχε όμως οριστικοποιηθεί, ενώ είναι πολύ νωρίς για μία ανακοίνωση από την Dorna δεδομένου πως το υπουργικό συμβούλιο στην Ταϊλάνδη ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

εικόνα πριν από λίγο εξερχόμενοι από το υπουργικό συμβούλιο που πάρθηκε η απόφαση για αύξηση του επιπέδου ασφαλείας της χώρας...

Ο λόγος της αλλαγής στάσης σήμερα, συγκριτικά με λίγες ημέρες πριν, είναι πως κανείς δεν θέλει τους Ιταλούς και οι Ιταλοί είναι σημαντικό κομμάτι των MotoGP, ξεκινώντας από τους αναβάτες και φτάνοντας στους μηχανικούς και τους τεχνικούς, ακόμη και εργαζομένους στην τηλεοπτική παραγωγή.

Αυτός ήταν και ο λόγος ακύρωσης του αγώνα στο Qatar. Προς επιβεβαίωση η Ιταλία εξέδωσε τουριστική οδηγία προειδοποιώντας πως κάθε Ιταλός, είτε νοσεί είτε όχι, θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών μόλις πατήσει το πόδι του στο Qatar, ή θα επιστρέφει αμέσως πίσω με περιορισμένη πρόσβαση ακόμη και στο transit.

MotoGP Έκτακτο: Ακυρώνεται ο αγώνας στο Qatar! - Θα τρέξουν μονάχα Moto2 και Moto3…

Μεγάλη μερίδα αναγνωστών, παγκοσμίως, έχει μπερδευτεί με το γεγονός πως στο Qatar ο αγώνας Moto2 και Moto3 θα διεξαχθεί κανονικά, κι αυτό γιατί μένουν στις επικεφαλίδες και σπαταλούν τον χρόνο τους σχολιάζοντας αντί να διαβάζουν… Οι ομάδες Moto2 και Moto3 είναι ήδη στο Qatar που σημαίνει πως τα έκτακτα μέτρα που πήραν οι Άραβες δεν τους αγγίζουν. Από την στιγμή που είναι ΗΔΗ ΕΚΕΙ!

Προς το παρόν η ανακοίνωση της Ταϊλανδικής κυβέρνησης  μιλά για μεταγενέστερη ημερομηνία, που σημαίνει πως μπορεί να γίνει και τον Οκτώβριο ακόμη ο συγκεκριμένος αγώνας, και δεν έχει χαθεί οριστικά. Όμως αυτό δεν το αποφασίζουν οι ίδιοι αλλά η Dorna. Εν αναμονή της απόφασής της λοιπόν, όταν όλα δείχνουν πως πρώτος αγώνας για τα MotoGP θα είναι στις 5 Απριλίου στις ΗΠΑ!

UPDATE:


MotoGP Έκτακτο #3: Κι επίσημα αναβάλλεται επ’ αόριστον ο αγώνας της Ταϊλάνδης! - Επιβεβαίωση τώρα από Dorna

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες