MotoGP Emilia Romana – Πρώτη μέρα δοκιμών

Βελτίωση για όλους!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/9/2020

Από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τον δεύτερο αγώνα του Misano, ήταν ξεκάθαρο πως η πλειοψηφία των αναβατών είχαν μάθει καλά το μάθημά τους και εμφανίστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα του προηγούμενου σαββατοκύριακου. Πρώτο απ' όλους ο Fabio Quartararo, ο οποίος έχοντας πληρώσει υψηλό τίμημα, χάνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο των FP1 σε ένα συνολικά πολύ γρήγορο session. Ο χρόνος του ήταν μόλις τρία δέκατα πιο αργός από τον χρόνο που χάρισε στον Vinales την pole position την περασμένη εβδομάδα.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και team mate του Γάλλου, Franco Morbidelli, ήταν ο δεύτερος ταχύτερος των FP1, με σκληρό πίσω ελαστικό, αφήνοντας τον Pol Espragaro και την ΚΤΜ στην τρίτη θέση του πίνακα των χρόνων. Πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε και ο Joan Mir με την Suzuki που μπήκε ανάμεσα στο ΚΤΜ του Espargaro και του Oliveira, με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Takaaki Nakagami που ξαναγύρισε στο RC213V του '19 – μετά τις δοκιμές που έκανε με την μοτοσυκλέτα του '20- είχε τον έκτο ταχύτερο χρόνο. Πίσω του ακολούθησαν οι Andrea Dovizioso (που ήταν και ο ταχύτερος με Ducati), Johann Zarco, Aleix Espargaro και Pecco Bagnaia. Στα FP1 του Misano, o Alex Marquez είχε και την καλύτερη επίδοσή του σε δοκιμαστικά μέχρι σήμερα, καταλαμβάνοντας την 12η θέση, έχοντας πίσω του τον Vinales ο οποίος έτρεξε με την νέα, ογκώδη και περίεργη στην όψη, εξάτμιση της Yamaha.

Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, είχαμε την έκπληξη του Brad Binder ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο προς το τέλος του session, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ των πέντε καλύτερων χρόνων ήταν μόλις 71 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Όπως φαίνεται, οι επίσημες δοκιμές που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο αγώνων στο Misano, βοήθησαν την ΚΤΜ να βελτιώσει θεαματικά την απόδοση των μοτοσυκλετών της.

Ο Takaaki Nakagami ήταν δεύτερος με μόλις δύο χιλιοστά πιο αργό γύρο και έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο της Honda, μιας και λίγο πριν είχαν ανακοινώσει ότι χάνουν και τον Stefan Bradl λόγω τραυματισμού (arm pump) στο χέρι. Ο Quartararo από την άλλη, δεν μπόρεσε να διατηρήσει την πρωτιά εξαιτίας ενός γλιστρήματος στην τελευταία στροφή, που τον άφησε τρίτο και με διαφορά 16 χιλιοστών από τον Binder. Πίσω του ήταν ο Maverick Vinales με εξίσου μικρή διαφορά, ενώ ο Pol Espargaro κατάφερε να γράψει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο του session με την δεύτερη μοτοσυκλέτα του, καθώς είχε μια πτώση στην αρχή των FP2. Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη –αν μπορούμε να την πούμε καταχρηστικά έτσι- ήταν ο χρόνος του Petrucci που τον έφερε στην πέμπτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, μπροστά από τους Oliveira και Zarco, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει δύο πτώσεις κατά την διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών. Σε "τροχιά για τα Q2" παρέμεινε ο Morbidelli, ενώ ο Bagnaia θα πρέπει να βελτιώσει τον χρόνο του στα αυριανά FP3, αν θέλει να αποφύγει την διαδικασία των Q1. Σε αντίστοιχη μοίρα βρίσκονται και οι Dovizioso και Rossi, με τον Γιατρό να κρατάει όπως φάνηκε δυνάμεις για τις αυριανές τρίτες ελεύθερες δοκιμές.

 

Συνδυασμένα αποτελέσματα FP1 – FP2
1
Brad Binder
Red Bull KTM Factory (RC16)*
2
Takaaki Nakagami
LCR Honda (RC213V)
3
Fabio Quartararo
Petronas Yamaha (YZR-M1)
4
Maverick Vinales
Monster Yamaha (YZR-M1)
5
Pol Espargaro
Red Bull KTM Factory (RC16)
6
Franco Morbidelli
Petronas Yamaha (YZR-M1)
7
Joan Mir
Suzuki Ecstar (GSX-RR)
8
Miguel Oliveira
Red Bull KTM Tech3 (RC16)
9
Danilo Petrucci
Ducati Team (GP20)
10
Johann Zarco
Reale Avintia Ducati (GP19)
11
Francesco Bagnaia
Pramac Ducati (GP20)
12
Andrea Dovizioso
Ducati Team (GP20)
13
Aleix Espargaro
Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
14
Iker Lecuona
Red Bull KTM Tech3 (RC16)
15
Valentino Rossi
Monster Yamaha (YZR-M1)
16
Jack Miller
Pramac Ducati (GP20)
17
Alex Marquez
Repsol Honda (RC213V)
18
Alex Rins
Suzuki Ecstar (GSX-RR)
19
Tito Rabat
Reale Avintia Ducati (GP19)
20
Bradley Smith
Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
21
Stefan Bradl
Repsol Honda (RC213V)

 

Ετικέτες

Harley-Davidson Bagger World Cup - Nίκη με το καλημέρα ο Andrea Iannone

Στο Mugello της Ιταλίας έκανε το ντεμπούτο του με τη Harley-Davidson ο Iannone
Bagger World Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/6/2026

Πλούσιο θέαμα και δύο συναρπαστικούς αγώνες πρόσφερε ο δεύτερος γύρος του νεοσύστατου FIM Harley-Davidson Bagger World Cup στο Mugello, με τους Oscar Gutierrez και Andrea Iannone να μοιράζονται τις νίκες.

Ο Ισπανός Oscar Gutierrez της Niti Racing συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στον πρώτο αγώνα έπειτα από σκληρή μάχη με τον Eric Granado. Η διαφορά στον τερματισμό ήταν μόλις 0,171 δευτερόλεπτα, με τον Βραζιλιάνο της Joe Rascal Racing να ακολουθεί δεύτερος και τον Archie McDonald να συμπληρώνει το βάθρο.

Bagger World Cup

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, το ενδιαφέρον στράφηκε στον Andrea Iannone. Ο Ιταλός πρώην αναβάτης MotoGP και WorldSBK έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση μπροστά στο κοινό της πατρίδας του και κατάφερε να χαρίσει στη Niti Racing τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της ημέρας. Ο Iannone επικράτησε του Granado με διαφορά 0,512 δευτερολέπτων, ενώ ο McDonald ανέβηκε ξανά στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η επιτυχία του Iannone αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι η συμμετοχή του ανακοινώθηκε μόλις στις αρχές Μαΐου. Ο 36χρονος Ιταλός εντάχθηκε στη Niti Racing για τον γύρο του Mugello, προσθέτοντας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νεοσύστατο θεσμό.

Bagger World Cup

Ενδεικτικό της ταχύτητάς του ήταν και το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή των χρονομετρημένων δοκιμών της Παρασκευής, μπροστά από τον ομόσταυλό του Gutierrez και τον Granado, δείχνοντας από νωρίς ότι μπορούσε να πρωταγωνιστήσει.

Bagger World Cup

Το Harley-Davidson Bagger World Cup αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες προσθήκες στο πρόγραμμα των Grand Prix του MotoGP για το 2026. Οι αγώνες διεξάγονται με ειδικά προετοιμασμένες Harley-Davidson Road Glide που ξεπερνούν τους 200 ίππους, διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτηριστικό "bagger" χαρακτήρα τους. Η σεζόν περιλαμβάνει έξι γύρους σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με το Mugello να φιλοξενεί τη δεύτερη στάση μετά την πρεμιέρα στο Austin.

Bagger World Cup

Μετά τα αποτελέσματα της Ιταλίας, ο Gutierrez επιβεβαιώνει τον τίτλο του βασικού διεκδικητή του πρωταθλήματος, ενώ η εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση του Iannone αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε ακόμη πιο σκληρές μάχες στους επόμενους γύρους.

Bagger World Cup

Η δράση του Bagger World Cup συνεχίζεται στα τέλη Ιουνίου στο Assen της Ολλανδίας, όπου οι Harley-Davidson θα επιστρέψουν στην πίστα για τον τρίτο γύρο της χρονιάς.

Bagger World Cup