MotoGP Emilia Romana – Πρώτη μέρα δοκιμών

Βελτίωση για όλους!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/9/2020

Από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τον δεύτερο αγώνα του Misano, ήταν ξεκάθαρο πως η πλειοψηφία των αναβατών είχαν μάθει καλά το μάθημά τους και εμφανίστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα του προηγούμενου σαββατοκύριακου. Πρώτο απ' όλους ο Fabio Quartararo, ο οποίος έχοντας πληρώσει υψηλό τίμημα, χάνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο των FP1 σε ένα συνολικά πολύ γρήγορο session. Ο χρόνος του ήταν μόλις τρία δέκατα πιο αργός από τον χρόνο που χάρισε στον Vinales την pole position την περασμένη εβδομάδα.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και team mate του Γάλλου, Franco Morbidelli, ήταν ο δεύτερος ταχύτερος των FP1, με σκληρό πίσω ελαστικό, αφήνοντας τον Pol Espragaro και την ΚΤΜ στην τρίτη θέση του πίνακα των χρόνων. Πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε και ο Joan Mir με την Suzuki που μπήκε ανάμεσα στο ΚΤΜ του Espargaro και του Oliveira, με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Takaaki Nakagami που ξαναγύρισε στο RC213V του '19 – μετά τις δοκιμές που έκανε με την μοτοσυκλέτα του '20- είχε τον έκτο ταχύτερο χρόνο. Πίσω του ακολούθησαν οι Andrea Dovizioso (που ήταν και ο ταχύτερος με Ducati), Johann Zarco, Aleix Espargaro και Pecco Bagnaia. Στα FP1 του Misano, o Alex Marquez είχε και την καλύτερη επίδοσή του σε δοκιμαστικά μέχρι σήμερα, καταλαμβάνοντας την 12η θέση, έχοντας πίσω του τον Vinales ο οποίος έτρεξε με την νέα, ογκώδη και περίεργη στην όψη, εξάτμιση της Yamaha.

Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, είχαμε την έκπληξη του Brad Binder ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο προς το τέλος του session, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ των πέντε καλύτερων χρόνων ήταν μόλις 71 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Όπως φαίνεται, οι επίσημες δοκιμές που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο αγώνων στο Misano, βοήθησαν την ΚΤΜ να βελτιώσει θεαματικά την απόδοση των μοτοσυκλετών της.

Ο Takaaki Nakagami ήταν δεύτερος με μόλις δύο χιλιοστά πιο αργό γύρο και έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο της Honda, μιας και λίγο πριν είχαν ανακοινώσει ότι χάνουν και τον Stefan Bradl λόγω τραυματισμού (arm pump) στο χέρι. Ο Quartararo από την άλλη, δεν μπόρεσε να διατηρήσει την πρωτιά εξαιτίας ενός γλιστρήματος στην τελευταία στροφή, που τον άφησε τρίτο και με διαφορά 16 χιλιοστών από τον Binder. Πίσω του ήταν ο Maverick Vinales με εξίσου μικρή διαφορά, ενώ ο Pol Espargaro κατάφερε να γράψει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο του session με την δεύτερη μοτοσυκλέτα του, καθώς είχε μια πτώση στην αρχή των FP2. Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη –αν μπορούμε να την πούμε καταχρηστικά έτσι- ήταν ο χρόνος του Petrucci που τον έφερε στην πέμπτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, μπροστά από τους Oliveira και Zarco, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει δύο πτώσεις κατά την διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών. Σε "τροχιά για τα Q2" παρέμεινε ο Morbidelli, ενώ ο Bagnaia θα πρέπει να βελτιώσει τον χρόνο του στα αυριανά FP3, αν θέλει να αποφύγει την διαδικασία των Q1. Σε αντίστοιχη μοίρα βρίσκονται και οι Dovizioso και Rossi, με τον Γιατρό να κρατάει όπως φάνηκε δυνάμεις για τις αυριανές τρίτες ελεύθερες δοκιμές.

 

Συνδυασμένα αποτελέσματα FP1 – FP2
1
Brad Binder
Red Bull KTM Factory (RC16)*
2
Takaaki Nakagami
LCR Honda (RC213V)
3
Fabio Quartararo
Petronas Yamaha (YZR-M1)
4
Maverick Vinales
Monster Yamaha (YZR-M1)
5
Pol Espargaro
Red Bull KTM Factory (RC16)
6
Franco Morbidelli
Petronas Yamaha (YZR-M1)
7
Joan Mir
Suzuki Ecstar (GSX-RR)
8
Miguel Oliveira
Red Bull KTM Tech3 (RC16)
9
Danilo Petrucci
Ducati Team (GP20)
10
Johann Zarco
Reale Avintia Ducati (GP19)
11
Francesco Bagnaia
Pramac Ducati (GP20)
12
Andrea Dovizioso
Ducati Team (GP20)
13
Aleix Espargaro
Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
14
Iker Lecuona
Red Bull KTM Tech3 (RC16)
15
Valentino Rossi
Monster Yamaha (YZR-M1)
16
Jack Miller
Pramac Ducati (GP20)
17
Alex Marquez
Repsol Honda (RC213V)
18
Alex Rins
Suzuki Ecstar (GSX-RR)
19
Tito Rabat
Reale Avintia Ducati (GP19)
20
Bradley Smith
Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
21
Stefan Bradl
Repsol Honda (RC213V)

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Mir φεύγει από τη Honda και πάει στη Gresini που ανανέωσε με Ducati

Αυτός λοιπόν θα είναι ο teammate του Holgado
gresini team
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/7/2026

Μετά την ανακοίνωση του Daniel Holgado, η Gresini Racing επιβεβαίωσε πλέον ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP του 2020, Joan Mir θα ενταχθεί στην ομάδα την επόμενη σεζόν, οδηγώντας μια Ducati.

Μετά την ανακοίνωση του Daniel Holgado νωρίτερα σήμερα, η BK8 Gresini Racing MotoGP επιβεβαίωσε πλέον τη σύνθεσή της για το 2027, καθώς ο Joan Mir θα μεταπηδήσει στην ομάδα από την Honda HRC Castrol στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Joan Mir διανυει την τέταρτή του σεζόν στην Honda και είναι πλέον έτοιμος να αλλάξει ομάδα και κατασκευαστή από το 2027, ενώ είναι επίσημο πλέον πως η Gresini Racing και η Ducati τα βρήκαν και κατέληξαν σε πολυετή συμφωνία.

Nadia Padovani – Ιδιοκτήτρια της Gresini Racing Team: “Από το επόμενο έτος θα αλλάξουν πολλά, αλλά η ουσία της ομάδας BK8 Gresini Racing MotoGP θα παραμείνει η ίδια. Συνεχίζουμε να είμαστε μια ομάδα που εργάζεται για να εξελίσσεται σεζόν με τη σεζόν και το 2027 θα το κάνουμε αυτό με δύο αναβάτες τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα και τους οποίους είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε πλήρως. Ο Dani είναι ένας αναβάτης που παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό και χαιρόμαστε που μπορεί να ξεκινήσει την εμπειρία του ως rookie μαζί μας. Ο Joan είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP, το ιστορικό του μιλάει από μόνο του. Ο ένας βρίσκεται στην αρχή της πορείας του, ενώ ο άλλος στοχεύει να ξαναβρεί τις καλύτερες αισθήσεις του και να αξιοποιήσει στο έπακρο το δυναμικό του.

"Και για τις δύο περιπτώσεις, θέλουμε να αποτελούμε ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τη Ducati Corse, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ένας αξιόπιστος και νικηφόρος συνεργάτης, και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Τέλος, στο τέλος της σεζόν θα αποχαιρετήσουμε τον Alex και τον Fermin, δύο αναβάτες που έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα μας, τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων. Σε αυτούς απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας και τις καλύτερες ευχές μας για το μέλλον”.

Gigi Dall’Igna – Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse:Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε τη συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ της Ducati Corse και της ομάδας BK8 Gresini Racing MotoGP. Μια σχέση που χτίστηκε με την πάροδο του χρόνου, βασισμένη σε κοινές αξίες, τεχνική εξειδίκευση και μια κοινή αποφασιστικότητα να επιδιώξουμε φιλόδοξους στόχους στην πίστα. Αυτή η συνεργασία έχει εμπλουτιστεί από σημαντικά αθλητικά αποτελέσματα που πέτυχε η ομάδα, τα οποία αποτελούν απόδειξη της ποιότητας της εργασίας που πραγματοποιήσαμε από κοινού. Η ομάδα BK8 Gresini Racing MotoGP αποτελεί βασικό συνεργάτη στο πλαίσιο του έργου μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και με συνέπεια, με στόχο να προωθήσουμε την κοινή μας πορεία ανάπτυξης”.