MotoGP - Έως και 22 private test θα κάνει το HRC το 2024 για να "συνεφέρει" την RC213V!

Μετά την απογοητευτική απόδοση του 2023, Honda και Yamaha έχουν απεριόριστες ημέρες ιδιωτικών δοκιμών το 2024
Luca Marini, HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/1/2024

Μετά από μια χρονιά στο MotoGP που Honda και Yamaha θα ήθελαν να ξεχάσουν, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του Πρωταθλήματος, τα δυο ιαπωνικά εργοστάσια έχουν απεριόριστες ημέρες ιδιωτικών δοκιμών το 2024, και όπως φαίνεται το big-H θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις νέες παραχωρήσεις της Dorna, κάνοντας έως και... 22 ιδιωτικά τεστ πέρα από τα επίσημα τεστ της διοργάνωσης!

Η νίκη του Alex Rins -που πλέον αγωνίζεται με τη Yamaha- στο GP της COTA το 2023 ήταν η μοναδική νίκη της Honda από το GP της Emilia-Romagna του 2021, ενώ η αποχώρηση του Marc Marquez -που έχει συνδέσει το όνομα του με το ιαπωνικό εργοστάσιο- ήρθε ακριβώς λόγω της κάκιστης απόδοσης της RC213V που δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες της Ducati, του Pierer Group και της Aprilia.

rc213v

Η Honda θέλει να επιστρέψει στις νίκες και για αυτό, σύμφωνα με το Motosport.com, έχει προγραμματίσει έως και 22 ιδιωτικές δοκιμές στις οποίες θα λάβουν μέρος ο Joan Mir, ο νέος team-mate του Ισπανού στη Repsol Honda, Luca Marini, και ο test rider Stefan Bradl.

Μία από αυτές, όπως έμαθε το motogp.com, θα γίνει στο Circuito de Jerez-Angel Nieto στις 24 και 25 Ιανουαρίου. Ο Bradl θα εργαστεί εκεί για την εξέλιξη της RC213V μαζί με την πλειοψηφία των ομάδων του WorldSBK που θα δοκιμάζουν τις δικές τους μοτοσυκλέτες, πριν από το πολυαναμενόμενο Sepang Shakedown test, το οποίο ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου. 

Marini

Επιπλέον, το motorsport.com αποκάλυψε ότι η Honda βρίσκεται στην αγορά για έναν δεύτερο αναβάτη δοκιμών, ώστε να αποφορτίσει τον Bradl πρωτίστως, αλλά και τους Mir και Marini.

 

SK Motorium

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες