MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο

Η Honda ήρθε να προστεθεί στην λίστα των κατασκευαστών που προσφέρουν στον Acosta συμβόλαιο για τη σεζόν 2026 του MotoGP
MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/4/2025

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Grand Prix του Κατάρ, αυξήθηκαν οι αναφορές από περισσότερες πηγές σε ότι αφορά το μέλλον του Pedro Acosta. Ο 21χρονος Ισπανός αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την KTM και το 2026 και κανονικά η “silly season” για αυτόν θα ήταν σε ένα χρόνο από τώρα. Ωστόσο αποτελεί ήδη «το μήλο της Έριδος» στην αγορά αναβατών του MotoGP για την επόμενη χρονιά.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των Moto2 και Moto3 έχει ήδη «ακουστεί» για τις Ducati, Yamaha, Honda αλλά και τη Pertamina Enduro VR46 Racing Team, αφού ο ιδιοκτήτης της ομάδας Valentino Rossi έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Acosta και φέρεται να θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι η Honda έχει καταθέσει την πιο επικερδή προσφορά έως τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Honda θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του Luca Marini την επόμενη χρονιά, καθώς το συμβόλαιο του Ιταλού αναβάτη λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και ότι η Honda έχει προσφέρει στον Acosta τριετές συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ξεκάθαρη φιλοδοξία της Honda να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή του MotoGP και την εξέλιξή της RC213V, θα ήταν λογικό να στοχεύσει στο «next big thing» του MotoGP.

MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο

Αυτή η πληροφορία έχει επίσης αρχίσει να κάνει το γύρο του κόσμου ταυτόχρονα με τις συζητήσεις που εδώ και καιρό γίνονται με τον Toprak Razgatlioglu και τη Honda και ο ίδιος απορρίψει ως ενδεχόμενο, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ας δούμε παρακάτω και την φετινή ως τώρα πορεία του Acosta στο MotoGP:

Η φετινή σεζόν είναι η δεύτερη χρονιά του Acosta στην κορυφαία κατηγορία και η πρώτη του στο γκαράζ της Red Bull KTM Factory Racing.

Ωστόσο, όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες της KTM, ο Acosta είχε ένα αρκετά δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Μετά από τέσσερις αγώνες, ο 21χρονος βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, με καλύτερο αποτέλεσμα σε Grand Prix την 8η θέση.

Ο Ισπανός είναι ο κορυφαίος αναβάτης της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα με 24 βαθμούς στο ενεργητικό του, δύο περισσότερους από τον ομόσταυλό του Brad Binder και τρεις περισσότερους από τον πρωτάρη της ΚΤΜ Enea Bastianini.

 

Ετικέτες

Gigi Dall’Igna: "Αμφισβητήσιμη" η ποινή που στέρησε τη νίκη του Marc Marquez στο Sprint της Ταϊλάνδης

Ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής της Ducati κάνει λόγο για ένα άτυχες Σαββατοκύριακο στο Buriram
gigi-dall-igna-ducati-corse-ge.jpg
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Ο Gigi Dall’Igna χαρακτήρισε ως "αμφισβητήσιμη" την ποινή που επιβλήθηκε στον Marc Marquez στο Sprint της Ταϊλάνδης, τονίζοντας ότι ο Ισπανός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος σε ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν για τη Ducati.

Η Ducati ξεκίνησε τη σεζόν του MotoGP 2026 με πολύ πιο δύσκολο τρόπο συγκριτικά με πέρυσι, όταν ο Marc Marquez είχε φύγει από το GP της Ταϊλάνδης με νίκες σε όλους τους αγώνες.

Έπειτα από μια δύσκολη προετοιμασία, με αποθεραπεία από τραυματισμό και τρεις πτώσεις στα χειμερινά τεστ, ο Marquez κατάφερε να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει την pole position απέναντι στον Marco Bezzecchi. Τελικά έχασε την πρώτη θέση εκκίνησης για μόλις 0,035 δευτερόλεπτα από τον αναβάτη της Aprilia.

Στον αγώνα Sprint, όταν ο Bezzecchi έπεσε ενώ προηγούνταν, ο Marquez βρέθηκε σε θέση να διεκδικεί τη νίκη. Ωστόσο ο Pedro Acosta πίεσε, με τους δύο αναβάτες να δίνουν σκληρή μάχη μέχρι τους τελευταίους γύρους.

Marquez Acosta

Στον προτελευταίο γύρο, ο Marquez πραγματοποίησε μια δυναμική προσπέραση που έβγαλε τον αναβάτη της KTM εκτός γραμμής. Οι αγωνοδίκες της FIM ανακοίνωσαν ποινή "παραχώρησης μίας θέσης" για τον Marquez περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα.

Μια επανάληψη της μάχης τους στη στροφή 12 φαινόταν πιθανή, όμως ο Marquez αποκάλυψε ότι είδε την ειδοποίηση της ποινής μόλις στην τελευταία στροφή, όπου επιβράδυνε και άφησε τον Acosta να περάσει για να πάρει τη νίκη.

Την Κυριακή ακολούθησε ένα διαφορετικό δράμα για τον αναβάτη της Ducati. Ενώ κυνηγούσε τον Raul Fernandez για την τρίτη θέση του βάθρου, αντιμετώπισε πρόβλημα στη ζάντα του τροχού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Το περιστατικό αυτό έβαλε τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί της Ducati, καθώς για πρώτη φορά μετά από 88 συνεχόμενα Grand Prix της κορυφαίας κατηγορίας η ιταλική εταιρεία δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Μετά τον αγώνα ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna, συνεχάρη τους αντιπάλους της ομάδας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ducati πρέπει να καλύψει γρήγορα τη διαφορά, χωρίς όμως πανικό.

"Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα διαφαίνεται απαιτητικό αλλά και συναρπαστικό, με τις προσδοκίες ήδη υψηλές για τις προκλήσεις που έρχονται," ανέφερε.

"Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που επικράτησαν δίκαια. Η ανταγωνιστικότητά τους δεν μας εκπλήσσει, καθώς την είχαμε ήδη δει στο τέλος της περσινής σεζόν αλλά και στα χειμερινά τεστ."

Ο ίδιος επισήμανε επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από 102 αγώνες η Ducati δεν βρέθηκε ούτε μέσα στην πρώτη πεντάδα, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα πρέπει να μειώσει γρήγορα τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο μετά από 88 συνεχόμενους αγώνες και για πρώτη φορά μετά από 102 Grand Prix η εταιρεία απουσιάζει από την πρώτη πεντάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε το κενό γρήγορα, αλλά χωρίς να δημιουργήσουμε πανικό."

Ο Dall’Igna κατέληξε τονίζοντας ότι ο Marc Marquez έδειξε ωριμότητα και ψυχραιμία σε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στο Buriram, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ποινή του Sprint "αμφισβητήσιμη".

"Με λίγα λόγια ήταν ένα Grand Prix που γνωρίζαμε ότι έπρεπε να διαχειριστούμε με εξυπνάδα. Aυτό ακριβώς έκανε και o Marc, βάζοντας όλο του το μυαλό και την καρδιά."

"Ωστόσο στάθηκε πραγματικά άτυχος, πρώτα στο Sprint, όπου μια αμφισβητήσιμη απόφαση των αγωνοδικών της FIM του στέρησε τη νίκη, και στη συνέχεια στον αγώνα της Κυριακής, όπου παρά τις δυσκολίες ένα βάθρο ήταν απολύτως εφικτό πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει."

Ο ομόσταυλος του στη Εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Francesco Bagnaia, ξεκίνησε από τη 13η θέση στο grid αφού δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 των κατατακτηρίων και τελικά τερμάτισε ένατος τόσο στο Sprint όσο και στον κυρίως αγώνα.