MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο

Η Honda ήρθε να προστεθεί στην λίστα των κατασκευαστών που προσφέρουν στον Acosta συμβόλαιο για τη σεζόν 2026 του MotoGP
MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/4/2025

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Grand Prix του Κατάρ, αυξήθηκαν οι αναφορές από περισσότερες πηγές σε ότι αφορά το μέλλον του Pedro Acosta. Ο 21χρονος Ισπανός αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την KTM και το 2026 και κανονικά η “silly season” για αυτόν θα ήταν σε ένα χρόνο από τώρα. Ωστόσο αποτελεί ήδη «το μήλο της Έριδος» στην αγορά αναβατών του MotoGP για την επόμενη χρονιά.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των Moto2 και Moto3 έχει ήδη «ακουστεί» για τις Ducati, Yamaha, Honda αλλά και τη Pertamina Enduro VR46 Racing Team, αφού ο ιδιοκτήτης της ομάδας Valentino Rossi έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Acosta και φέρεται να θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι η Honda έχει καταθέσει την πιο επικερδή προσφορά έως τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Honda θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του Luca Marini την επόμενη χρονιά, καθώς το συμβόλαιο του Ιταλού αναβάτη λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και ότι η Honda έχει προσφέρει στον Acosta τριετές συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ξεκάθαρη φιλοδοξία της Honda να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή του MotoGP και την εξέλιξή της RC213V, θα ήταν λογικό να στοχεύσει στο «next big thing» του MotoGP.

MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο

Αυτή η πληροφορία έχει επίσης αρχίσει να κάνει το γύρο του κόσμου ταυτόχρονα με τις συζητήσεις που εδώ και καιρό γίνονται με τον Toprak Razgatlioglu και τη Honda και ο ίδιος απορρίψει ως ενδεχόμενο, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ας δούμε παρακάτω και την φετινή ως τώρα πορεία του Acosta στο MotoGP:

Η φετινή σεζόν είναι η δεύτερη χρονιά του Acosta στην κορυφαία κατηγορία και η πρώτη του στο γκαράζ της Red Bull KTM Factory Racing.

Ωστόσο, όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες της KTM, ο Acosta είχε ένα αρκετά δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Μετά από τέσσερις αγώνες, ο 21χρονος βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, με καλύτερο αποτέλεσμα σε Grand Prix την 8η θέση.

Ο Ισπανός είναι ο κορυφαίος αναβάτης της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα με 24 βαθμούς στο ενεργητικό του, δύο περισσότερους από τον ομόσταυλό του Brad Binder και τρεις περισσότερους από τον πρωτάρη της ΚΤΜ Enea Bastianini.

 

Ετικέτες

Moto2, Ταϊλάνδη: Λάθος των διοργανωτών στον υπολογισμό των γύρων, απονεμήθηκαν μισοί βαθμοί

Λόγω λάθους στους υπολογισμούς χιλιομέτρων - Μπερδεύτηκαν με τις διαδοχικές επανεκκινήσεις
Thai Moto2 Mistake
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Μετά από επανεξέταση των δεδομένων διαπιστώθηκε λάθος στον υπολογισμό της συνολικής αγωνιστικής απόστασης, βάσει της οποίας ο αγώνας έπρεπε να αποδώσει μισούς βαθμούς και όχι πλήρεις.

Η ασυνήθιστη διόρθωση προέκυψε έπειτα από έλεγχο των στοιχείων του αγώνα της Buriram όπου είχαν σημειωθεί πολλαπλές εκκινήσεις μετά από δύο επανεκκινήσεις λόγω πτώσεων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του MotoGP, στον υπολογισμό της συνολικής απόστασης είχε συμπεριληφθεί λανθασμένα ένας γύρος από τη δεύτερη εκκίνηση.

Ο συγκεκριμένος γύρος, ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί πριν τη διακοπή, θα έπρεπε να θεωρηθεί άκυρος και να μην προστεθεί στη συνολική απόσταση. Ωστόσο καταμετρήθηκε κανονικά λόγω σφάλματος στο σύστημα υπολογισμού, οδηγώντας στην αρχική ανακοίνωση αποτελεσμάτων με πλήρη βαθμολογία.

Κανονικά το λογισμικό ελέγχου αγώνα της εμφανίζει προειδοποίηση όταν δεν έχει καλυφθεί το 50% της προγραμματισμένης αγωνιστικής απόστασης, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία απονομής μισών βαθμών. Στην περίπτωση της Ταϊλάνδης όμως το σφάλμα στον υπολογισμό της απόστασης δεν επέτρεψε την εμφάνιση αυτής της ειδοποίησης.

Μετά τη διόρθωση των δεδομένων και την εφαρμογή των αγωνιστικών κανονισμών, επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε συμπληρωθεί το απαιτούμενο 50% της απόστασης, γεγονός που σημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να βαθμολογηθεί με μισούς βαθμούς.

Η διοργάνωση ανακοίνωσε ότι η κατανομή βαθμών έχει ήδη διορθωθεί και ότι θα δημοσιευθεί η επικαιροποιημένη βαθμολογία του πρωταθλήματος Moto2. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως θα προστεθούν επιπλέον διαδικασίες επαλήθευσης στα συστήματα ελέγχου, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.