MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο

Η Honda ήρθε να προστεθεί στην λίστα των κατασκευαστών που προσφέρουν στον Acosta συμβόλαιο για τη σεζόν 2026 του MotoGP
MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/4/2025

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Grand Prix του Κατάρ, αυξήθηκαν οι αναφορές από περισσότερες πηγές σε ότι αφορά το μέλλον του Pedro Acosta. Ο 21χρονος Ισπανός αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την KTM και το 2026 και κανονικά η “silly season” για αυτόν θα ήταν σε ένα χρόνο από τώρα. Ωστόσο αποτελεί ήδη «το μήλο της Έριδος» στην αγορά αναβατών του MotoGP για την επόμενη χρονιά.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των Moto2 και Moto3 έχει ήδη «ακουστεί» για τις Ducati, Yamaha, Honda αλλά και τη Pertamina Enduro VR46 Racing Team, αφού ο ιδιοκτήτης της ομάδας Valentino Rossi έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Acosta και φέρεται να θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι η Honda έχει καταθέσει την πιο επικερδή προσφορά έως τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Honda θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του Luca Marini την επόμενη χρονιά, καθώς το συμβόλαιο του Ιταλού αναβάτη λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και ότι η Honda έχει προσφέρει στον Acosta τριετές συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ξεκάθαρη φιλοδοξία της Honda να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή του MotoGP και την εξέλιξή της RC213V, θα ήταν λογικό να στοχεύσει στο «next big thing» του MotoGP.

MotoGP: Επιθετική προσφορά της Honda στον Pedro Acosta με πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο

Αυτή η πληροφορία έχει επίσης αρχίσει να κάνει το γύρο του κόσμου ταυτόχρονα με τις συζητήσεις που εδώ και καιρό γίνονται με τον Toprak Razgatlioglu και τη Honda και ο ίδιος απορρίψει ως ενδεχόμενο, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ας δούμε παρακάτω και την φετινή ως τώρα πορεία του Acosta στο MotoGP:

Η φετινή σεζόν είναι η δεύτερη χρονιά του Acosta στην κορυφαία κατηγορία και η πρώτη του στο γκαράζ της Red Bull KTM Factory Racing.

Ωστόσο, όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες της KTM, ο Acosta είχε ένα αρκετά δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Μετά από τέσσερις αγώνες, ο 21χρονος βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, με καλύτερο αποτέλεσμα σε Grand Prix την 8η θέση.

Ο Ισπανός είναι ο κορυφαίος αναβάτης της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα με 24 βαθμούς στο ενεργητικό του, δύο περισσότερους από τον ομόσταυλό του Brad Binder και τρεις περισσότερους από τον πρωτάρη της ΚΤΜ Enea Bastianini.

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Jorge Martin πάει στην Yamaha το 2027

Δεύτερη είδηση για μεταγραφική βόμβα σε μία ημέρα
jorge
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/1/2026

Είναι δεδομένο πως ο Jorge Martin ήθελε να φύγει από την Aprilia από την περσινή χρονιά, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία πως έψαχνε τρόπο για να λύσει την συνεργασία τους, χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Βέβαια, αυτό φαίνεται να αλλάζει από το 2027.

Συμπληρώνεται πολύ γρήγορα το παζλ όπως φαίνεται, μετά την απόφαση του Fabio Quartararo να αποχωριστεί την Yamaha για την Honda ο Jorge Martin καλύπτει το κενό φεύχοντας από τη Aprilia στο τέλος του 2026, σχηματίζοντας τον βασικό εργοστασιακό αναβάτη στην ομάδα της Yamaha,

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών φαίνεται πως είχαν αίσιο τέλος και μένουν μόνο οι υπογραφές. Να θυμίσουμε πως την προηγουμένη σεζόν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024 ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Honda, όμως η Aprilia δεν τον αποδέσμευε και η μεταγραφή ναυάγησε.

Jorge_Martin

Οι εργοστασιακές ομάδες λοιπόν προχωρούν σύντομα τις μεταγραφικές εξελίξεις για το 2027 και την εποχή των 850 κυβικών, προτού μάλιστα ξεκινήσει η σεζόν του 2026.

Βέβαια, η απόφαση του Martin προκαλεί και πολλά ερωτηματικά, καθώς αφήνει μία εταιρεία που φαίνεται πλέον έτοιμη να παίξει στα ίσια την Ducati και πάει σε μία Yamaha που είναι αντικειμενικά πολύ πίσω και έχει να διαχειριστεί και το μεγάλο στοίχημα του V4 κινητήρα.

Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί και η παραμονή ή όχι του Alex Rins για το 2027.