Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP: Έτοιμος ο Dovizioso να αντικαταστήσει τον Marquez στη Honda

Οι νέες φήμες των paddock και δηλώσεις των manager

Με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Marc Marquez από τον Andrea Dovizioso ασχολείται το επίσημο site των MotoGP, κάτι που σημαίνει πως οι σχετικές φήμες που κυκλοφορούν τελευταία στα δημοσιογραφικά γραφεία, πιθανόν να έχουν κάποια δόση αλήθειας. Τα πραγματικά γεγονότα που γνωρίζουμε έως τώρα είναι πως η κατάσταση του χεριού του Marc Marquez δεν πάει τόσο καλά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει τις πρώτες δοκιμές στο Qatar. Αν μάλιστα δεν είχαν ήδη ακυρωθεί οι δοκιμές της Sepang, ο Marc Marquez θα είχε ήδη χάσει το πρώτο στάδιο δοκιμών. Αυτό σημαίνει πως η Honda έχει σίγουρα σκεφτεί ένα plan B, στην περίπτωση που ο Marc Marquez δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2021. Η άλλη πραγματικότητα είναι πως ο Andrea Dovizioso είναι ελεύθερος να πάει σε όποια ομάδα θέλει.

Πάνω σε αυτά τα δύο πραγματικά γεγονότα, έρχεται να προστεθεί η δήλωση του μάνατζερ του Dovizioso, πως ο Ιταλός αναβάτης είναι ετοιμοπόλεμος και μπορεί να πάει στα δοκιμαστικά του Qatar για λογαριασμό του HRC. Την ίδια στιγμή όμως τονίζει πως τέτοια πρόταση από την πλευρά της Honda δεν έχει γίνει έως τώρα. Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας για την κατάσταση του Marc Marquez, υπάρχουν αρκετοί στα paddock που ισχυρίζονται ότι ο Dovizioso και ο manager του είχαν ποντάρει στην περίπτωση αδυναμίας του Marc Marquez να επιστρέψει εγκαίρως και γι΄αυτό αρνήθηκαν όλες τις προτάσεις που είχαν. Λίγο τραβηγμένος αυτός ο ισχυρισμός, διότι όσες προτάσεις είχαν γίνει στον Dovizioso από τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες ήταν για να αναλάβει ρόλο test rider και όχι επίσημου αναβάτη. Επίσης, όταν όλα ήταν στον αέρα με την ανανέωση του συμβολαίου του Dovi με την Ducati, η κατάσταση της υγείας του Marc Marquez δεν έμοιαζε πως θα τραβήξει τόσο πολύ, που να φτάσει στο σημείο να χάσει και την αγωνιστική σεζόν του 2021.

Βέβαια και τώρα στην περίπτωση της Honda, για ρόλο δοκιμαστή ουσιαστικά μιλάμε και όχι για επίσημη συμμετοχή. Διότι αν τρέξει τους δύο πρώτους αγώνες στο Qatar και μετά επιστρέψει ο Marc Marquez, η Honda θα πρέπει να διώξει τον Dovi διότι δεν μπορεί να προσθέσει μοτοσυκλέτα στο πρωτάθλημα. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για το HRC, αν ο Dovi κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες στο Qatar και προηγείται στο πρωτάθλημα με 10 ή και περισσότερους βαθμούς όταν επιστρέψει ο Marquez!

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του Dovizioso από την Honda είναι πιθανότερο να τις δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που θα λύσει και γι΄αυτό ο Santi Hernandez που ηγείται της ομάδας του Marc Marquez είπε πως ο Stefan Bradl είναι πιο λογική επιλογή.