Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP: “Γελοιότητες” το τελεσίγραφο Honda στον Lorenzo

Θέλει περισσότερο χρόνο προσαρμογής ο Ισπανός

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας AS, όπου πριν τον αγώνα του Le Mans ισχυρίστηκε πως η Honda και το HRC έδωσαν τελεσίγραφο στον Jorge Lorenzo, το οποίο έλεγε πως αν δεν φέρει αποτελέσματα έως το τέλος του 2019, τότε θα διακόψει το συμβόλαιο μαζί του και θα αναζητήσει αντικαταστάτη. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους ανθρώπους του HRC, όπου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του MotoGP, χαρακτήρισαν την σχετική ερώτηση του Simon Crafar ως γελοία ερώτηση. "Δεν απαντάμε σε γελοίες ερωτήσεις”, είπε ο Puig, αναγκάζοντας τους παρουσιαστές της Dorna να τα μπαλώσουν όπως-όπως, λέγοντας πως οι δημοσιογράφοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μη αρεστές ερωτήσεις κ.τ.λ.

Φυσικά η υπόθεση δεν έμεινε εκεί και μετά τον αγώνα της Γαλλία, οι δημοσιογράφοι έκαναν την ίδια “μη αρεστή” ερώτηση στο Jorge Lorenzo. Η απάντηση του Ισπανού ήταν σαφώς σε πιο ήρεμο τόνο από εκείνη του HRC. Ο Lorenzo θεωρεί φυσιολογικό να ξεκινάνε φήμες όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και πως έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη φήμη, είπε ότι ποτέ κανείς από την Honda δεν του έχει πει απολύτως τίποτα.

Επίσης πρόσθεσε πως η μοτοσυκλέτα της Honda δεν έχει αρμονικό στήσιμο και θέλει ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης.Πρέπει να φρενάρεις δυνατά την τελευταία στιγμή, με τον πίσω τροχό στον αέρα και να την ξαπλώσεις αμέσως, πλαγιάζοντας υπερβολικά. Δεν έχει φυσικότητα στη συμπεριφορά της. Αντίστοιχα προβλήματα προσαρμογής έχει και ο Jarco στην ΚΤΜ. Με την Yamaha ήταν γρήγορος από την πρώτη ημέρα, όμως τώρα πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της ΚΤΜ. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής σε κάποιες μοτοσυκλέτες και σε κάποιες άλλες όχι. Στο επίπεδο που είναι τώρα τα MotoGP, οι μικρές διαφορές έχουν μεγάλη σημασία”.