MotoGP: “Γελοιότητες” το τελεσίγραφο Honda στον Lorenzo

Θέλει περισσότερο χρόνο προσαρμογής ο Ισπανός
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/5/2019

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας AS, όπου πριν τον αγώνα του Le Mans ισχυρίστηκε πως η Honda και το HRC έδωσαν τελεσίγραφο στον Jorge Lorenzo, το οποίο έλεγε πως αν δεν φέρει αποτελέσματα έως το τέλος του 2019, τότε θα διακόψει το συμβόλαιο μαζί του και θα αναζητήσει αντικαταστάτη. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους ανθρώπους του HRC, όπου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του MotoGP, χαρακτήρισαν την σχετική ερώτηση του Simon Crafar ως γελοία ερώτηση. "Δεν απαντάμε σε γελοίες ερωτήσεις”, είπε ο Puig, αναγκάζοντας τους παρουσιαστές της Dorna να τα μπαλώσουν όπως-όπως, λέγοντας πως οι δημοσιογράφοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μη αρεστές ερωτήσεις κ.τ.λ.

Φυσικά η υπόθεση δεν έμεινε εκεί και μετά τον αγώνα της Γαλλία, οι δημοσιογράφοι έκαναν την ίδια “μη αρεστή” ερώτηση στο Jorge Lorenzo. Η απάντηση του Ισπανού ήταν σαφώς σε πιο ήρεμο τόνο από εκείνη του HRC. Ο Lorenzo θεωρεί φυσιολογικό να ξεκινάνε φήμες όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και πως έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη φήμη, είπε ότι ποτέ κανείς από την Honda δεν του έχει πει απολύτως τίποτα.

Επίσης πρόσθεσε πως η μοτοσυκλέτα της Honda δεν έχει αρμονικό στήσιμο και θέλει ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης. ”Πρέπει να φρενάρεις δυνατά την τελευταία στιγμή, με τον πίσω τροχό στον αέρα και να την ξαπλώσεις αμέσως, πλαγιάζοντας υπερβολικά. Δεν έχει φυσικότητα στη συμπεριφορά της. Αντίστοιχα προβλήματα προσαρμογής έχει και ο Jarco στην ΚΤΜ. Με την Yamaha ήταν γρήγορος από την πρώτη ημέρα, όμως τώρα πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της ΚΤΜ. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής σε κάποιες μοτοσυκλέτες και σε κάποιες άλλες όχι. Στο επίπεδο που είναι τώρα τα MotoGP, οι μικρές διαφορές έχουν μεγάλη σημασία”.  

 

 

MotoGP: Ανησυχίες για το Grand Prix της Αδελαΐδας

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το νέο αστικό circuit
Adelaide
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

25/9/2026

Το αμφιλεγόμενο Grand Prix της Αδελαΐδας αντιμετωπίζει αντιδράσεις, καθώς κατατέθηκε αίτηση για την έκδοση δικαστικής διαταγής στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας.

Το 2026 θα είναι η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του Αυστραλιανού GP στο Phillip Island. Η προγραμματισμένη μεταφορά του Αυστραλιανού Grand Prix στην Αδελαΐδα ωστόσο συναντά εμπόδια, καθώς κατατέθηκε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας για την έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής που θα μπορούσε να σταματήσει τις εργασίες για τη νέα πίστα.

Εάν εγκριθεί, η διαταγή θα σταματήσει κάθε εργασία που σχετίζεται με τα MotoGP στην Adelaide ενόψει του αγώνα της ερχόμενης χρονιάς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων ψηφιακών απεικονίσεων της νέας πίστας. Τα σχέδια έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής, καθώς για την υλοποίηση του έργου ενδέχεται να κοπούν έως και 400 δέντρα.

Αυτό θα οδηγούσε σε σημαντικές αλλαγές στην περιοχή των πάρκων, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η πίστα, με την έναρξη των εργασιών να αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Adelaide

Η μεταφορά του αγώνα έχει δεχθεί έντονη κριτική από διάφορες πλευρές στην Αυστραλία. Ωστόσο, αυτό δεν έχει εμποδίσει το MotoGP ή την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας να συνεχίσουν τα σχέδιά τους για τη διεξαγωγή του Αυστραλιανού GP σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας είχε αρχικά προετοιμαστεί να αυξήσει την οικονομική της στήριξη προς το Αυστραλιανό Grand Prix, υπό την προϋπόθεση ότι ο αγώνας θα παρέμενε στο Phillip Island.

Ωστόσο, η απόφασή της να απορρίψει την πρόταση μεταφοράς του αγώνα από το Phillip Island στην πίστα του Albert Park στο Melbourne, η οποία φιλοξενεί επίσης το Αυστραλιανό GP της Formula 1, είχε ως αποτέλεσμα η Αδελαΐδα να γίνει ο επόμενος προτιμώμενος προορισμός.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Αυστραλιανού GP του 2027 έχει οριστεί για τις 14 Νοεμβρίου σύμφωνα με το αγωνιστικό ημερολόγιο της ερχόμενης σεζόν, που ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Adelaide

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, η αίτηση για την έκδοση δικαστικής διαταγής κατατέθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας γνωρίζει την ύπαρξη της αίτησης. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πολιτείας, Kyam Maher, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας γνωρίζει την αίτηση που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και αφορά την επείγουσα έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής σχετικά με εργασίες που συνδέονται με το MotoGP.

"Το Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Στέμματος εξετάζει επί του παρόντος την αίτηση, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών που ζητούνται και των λόγων στους οποίους βασίζονται.

Adelaide

"Η κυβέρνηση προτίθεται να υπερασπιστεί τη θέση της και θα απαντήσει μέσω των προβλεπόμενων δικαστικών διαδικασιών.

"Καθώς η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον του Δικαστηρίου, η κυβέρνηση θα απέχει από οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, όσο εξετάζεται η αίτηση."