MotoGP: Χάνει και το GP της Valencia o Marquez

Θα απουσιάζει και από το τεστ στην Jerez
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/11/2021

Η ομάδα της Repsol Honda ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο πως ο Marc Marquez θα απουσιάζει και από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Valencia, αλλά και από το IRTA test στην πίστα της Jerez που είναι προγραμματισμένο για τις 18 με 19 Νοεμβρίου.

Μετά από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στην Dexeus Clinic στην Βαρκελώνη, όπου επανεκτιμήθηκε η κατάστασή του μετά από μια πτώση που είχε σε προπόνηση motocross, ο Marquez ξεκουράζεται στο σπίτι του στην Cervera της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την ανανκοίνωση, όλες αυτές τις μέρες ο Marquez δεν αισθανόταν καλά και υπέφερε από προβλήματα στην όρασή του, γι' αυτό και τον επισκέφθηκε χθες ο οφθαλμίατρος Δρ. Sánchez Dalmau, ο οποίος τον εξέτασε και του έκανε κάποιες εξετάσεις, με την διάγνωση να κάνει λόγο για ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας.

"Οι εξετάσεις που έγιναν στον Marc Marquez, μας επιβεβαιώνουν πως ο αναβάτης έχει διπλωπία, ενώ ανακαλύψαμε και μία παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με την εμπλοκή του δεξιού ανώτερου λοξού μυ", δήλωσε ο Δρ. Dalmau. "Αποφασίσαμε μια συντηρητική αγωγή με τακτικές επαναξιολογήσεις για να παρακολουθούμε την κλινική εξέλιξη του ασθενούς. Αυτό το τέταρτο δεξιό νεύρο ήταν αυτό που είχε τραυματιστεί και το 2011."

 

 

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.