MotoGP: Χάνει τον τελευταίο αγώνα ο Oliveira

Έρχεται νωρίτερα ο Lecuona!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/11/2019

Με τον Oliveira είχαμε ραντεβού για συνέντευξη στην Eicma, μέχρι την στιγμή που τον πήρε ο αέρας στο Phillip Island, κυριολεκτικά. Τα πράγματα έδειχναν σοβαρά από εκείνη, την πρώτη στιγμή και σήμερα επιβεβαιώθηκε πως πρέπει να γίνει η αντικατάστασή του. Αυτό φέρνει τον Iker Lecuona έναν αγώνα νωρίτερα στα MotoGP!

Ο Lecuona θα ανέβαινε στα MotoGP στο 2020 μαζί με τον Brad Binder που θα πήγαινε στην εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, στην θέση του Zarco. Ο Iker θα είναι μαζί με τον Oliveira από την επόμενη σεζόν, όμως για τον τελευταίο αγώνα στη Valencia θα τρέξει στην θέση του, παίρνοντας μία πρώιμη γεύση από την μεγάλη κατηγορία.

Έτσι κι αλλιώς ο Iker θα δοκίμαζε την μοτοσυκλέτα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, τώρα θα έχει την σπάνια ευκαιρία να τα κάνει ανάποδα, να την δοκιμάσει ενώ πρώτα έχει τρέξει αγώνα μαζί της.

Ο Ισπανός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα τρέξει στην έδρα του, και βασίζεται ιδιαίτερα στον Poncharal, τον αγωνιστικό διευθυντή της KTM για την συμπαράσταση και την στήριξή του στον τελευταίο αγώνα της σεζόν και τον πρώτο για τον ίδιο… Μπαίνει στον αγώνα με την σκέψη να κάνει το καλύτερο, στέλνοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Oliveira...

Ετικέτες

MotoGP: Di Giannantonio στην KTM από το 2027 – Δίδυμο με Alex Marquez

1η φορά ο Digia χωρίς Ducati στο MotoGP - 2η μεταγραφική ανακοίνωση σήμερα για τους πορτοκαλί
KTM
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Ο Diggia είναι ένας από τους λίγους αναβάτες στο grid του MotoGP που έχει κατακτήσει νίκες και στις τρεις κατηγορίες: Moto3, Moto2 και MotoGP. Ο Ιταλός αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία τα πέντε τελευταία χρόνια και εξελίσσεται διαρκώς, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Di Giannantonio έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία μόνο με την Ducati μέχρι στιγμής και το 2027 θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με διαφορετικά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινά και η εποχή των κινητήρων 850 κυβικών. Η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συνεργασίας KTM και Alex Marquez, πριν από λίγο.

Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports: “Ο Fabio έχει σαφώς κάνει ένα βήμα μπροστά για να γίνει ένας από τους σταθερά κορυφαίους αναβάτες στο MotoGP. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ταχύτητά του και την αφοσίωσή του στο να αποδίδει τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι ένας ισχυρός ομαδικός παίκτης και καλός άνθρωπος, και γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί εύκολα στο πρόγραμμα της Red Bull KTM Factory Racing. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο παθιασμένος είναι να δίνει το μέγιστο τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και πιστεύουμε ότι το επόμενο κεφάλαιο που θα γράψουμε μαζί θα είναι συναρπαστικό και αξέχαστο. Καλώς ήρθες, Fabio.”