MotoGP: Χάνει τον τελευταίο αγώνα ο Oliveira

Έρχεται νωρίτερα ο Lecuona!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/11/2019

Με τον Oliveira είχαμε ραντεβού για συνέντευξη στην Eicma, μέχρι την στιγμή που τον πήρε ο αέρας στο Phillip Island, κυριολεκτικά. Τα πράγματα έδειχναν σοβαρά από εκείνη, την πρώτη στιγμή και σήμερα επιβεβαιώθηκε πως πρέπει να γίνει η αντικατάστασή του. Αυτό φέρνει τον Iker Lecuona έναν αγώνα νωρίτερα στα MotoGP!

Ο Lecuona θα ανέβαινε στα MotoGP στο 2020 μαζί με τον Brad Binder που θα πήγαινε στην εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, στην θέση του Zarco. Ο Iker θα είναι μαζί με τον Oliveira από την επόμενη σεζόν, όμως για τον τελευταίο αγώνα στη Valencia θα τρέξει στην θέση του, παίρνοντας μία πρώιμη γεύση από την μεγάλη κατηγορία.

Έτσι κι αλλιώς ο Iker θα δοκίμαζε την μοτοσυκλέτα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, τώρα θα έχει την σπάνια ευκαιρία να τα κάνει ανάποδα, να την δοκιμάσει ενώ πρώτα έχει τρέξει αγώνα μαζί της.

Ο Ισπανός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα τρέξει στην έδρα του, και βασίζεται ιδιαίτερα στον Poncharal, τον αγωνιστικό διευθυντή της KTM για την συμπαράσταση και την στήριξή του στον τελευταίο αγώνα της σεζόν και τον πρώτο για τον ίδιο… Μπαίνει στον αγώνα με την σκέψη να κάνει το καλύτερο, στέλνοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Oliveira...

Ετικέτες

ZXMOTO – Ετοιμάζεται για συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα: Dakar και MXGP!

Ο Zhang Xue δε αλλάζει τακτική, πρώτα στους αγώνες και μετά στην αγορά
zxmoto mx250
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/5/2026

Η εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην διευθυντής της Kove, Zhang Xue, το 2024 έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει άφθονο θόρυβο γύρω από τις μοτοσυκλέτες της και ως επί το πλείστον είναι για καλό λόγο.

Σαφώς το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της ΖΧΜΟΤΟ ως τώρα είναι οι τρεις νίκες που έχει πάρει (ως τώρα) ο Γάλλος Valentin Debise με την τρικύλινδρη 820RR στο ντεμπούτο της στο παγκόσμιο Supersport, σε μια κίνηση που για τον Xue δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Όπως έτρεξε στο Dakar την Kove 450 Rally πολύ πριν βγει στις αγορές, έτσι και τώρα η 820RR βγαίνει στον εμπορικό στίβο έχοντας ήδη έναν μικρό μύθο συνδεδεμένο με το όνομά της.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τη νέα χωμάτινη γκάμα που έδειξε στην EICMA η ΖΧΜΟΤΟ.

zxmoto 450 rally

Εκεί λοιπόν η κινέζικη εταιρεία έδειξε τις δύο νέες της μονοκύλινδρες ΜΧ450 και ΜΧ250, αλλά και την αγωνιστική 450 Rally, ενώ από την αρχή του Μάη αποκαλύφθηκε στην Κίνα η motocross μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών, έτοιμη για την αγορά με τιμή και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ΜΧ250 φορά έναν υγρόψυκτο τετραβάλβιδο μονοκύλινδρο 249,9 cc με υψηλή σχέση συμπίεσης 13.9:1 και απόδοση 40 hp στις 12.500 rpm και 2,8 kgm στις 9.500 rpm, η οποία φιλτράρεται μέσω δύο power modes, Sport και Eco.

zxmoto mx250

Για αυτήν την ΜΧ μοτοσυκλέτα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι απλώς επειδή είναι η πρώτη της off-road οικογένειας της ΖΧΜΟΤΟ που βγαίνει στην αγορά – με τιμή 29.800 γιουάν στην Κίνα, ή περίπου 3.750 ευρώ (ισοτιμία 14/5/2026) – αλλά και γιατί σύντομα θα τη δούμε σε δράση στο κορυφαίο επίπεδο.

Η ΖΧΜΟΤΟ σχεδιάζει να τρέξει φέτος την ΜΧ250 εκτάκτως σε αγώνα MXGP και βολικότατα το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχει το ιδανικό Grand Prix για την περίσταση: 13 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη, Κίνα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Xue θα είναι προσωπικά παρών στη Σαουδική Αραβία για το Dakar Rally 2027, στο οποίο η 450 Rally θα αγωνιστεί κανονικότατα.

Καθώς στο μεταξύ περιμένουμε και την ΜΧ450 να βγει στην αγορά, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να προβλέψει πως σύντομα, ίσως και από το 2027, η ΖΧΜΟΤΟ θα διεκδικήσει τη μόνιμη θέση της στα παγκόσμια off-road πρωταθλήματα, όπως ακριβώς έκανε και με τη supersport μοτοσυκλέτα της.

Ετικέτες