MotoGP: Η Ducati ανακοίνωσε τους αναβάτες της για το 2021!

Bagnaia και Miller εργοστασιακοί
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/9/2020

Πριν από λίγοη Duati Corse ανακοίνωσε τους αναβάτες της στα MotoGP για το 2021 (εργοστασιακοί και δορυφορικοί της Pramac). Πιο συγκεκριμένα, στις σέλες των εργοστασιακών μοτοσυκλετών της Ducati θα βρίσκεται ο Francesco Bagnaia, μαζί με τον ήδη ανακοινωμένο από το εργοστάσιο, Jack Miller. Παράλληλα, ο Johann Zarco και ο Jorge Martin θα τρέξουν με τα χρώματα της Pramac Ducati την επόμενη σεζόν.

Ο Francesco –ή Pecco όπως είναι πιο γνωστός- Bagnaia, είχε πάρει τον τίτλο στην Moto2 το 2018, ενώ έτρεξε για πρώτη φορά ως rookie στα MotoGP πέρσι, με την Ducati Desmosedici GP της Pramac Racing Team. Έκτοτε, ο αναβάτης που προέρχεται από τις τάξεις της VR46 Academy έχει επιδείξει θεαματική βελτίωση, παλεύοντας για το βάθρο σε πολλούς αγώνες Grand Prix.

Με τον ομόσταυλό του, Jack Miller, θα συνεχίσουν να μοιράζονται το ίδιο box, καθώς και ο Αυστραλός από το Townsville, ο οποίος διανύει φέτος την έβδομη χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία, θα ανήκει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Corse. Ο Miller έκανε το ντεμπούτο το 2011 στην κατηγορία GP125 και μετά από την μάχη που έδωσε για τον τίτλο στην Moto3 το 2014, μεταπήδησε απευθείας στα MotoGP, κάνοντας 93 αγώνες στις τρεις τελευταίες σεζόν με την ομάδα της Pramac.

Από την άλλη μεριά, οι δύο "νεοφώτιστοι" αναβάτες της Pramac έχουν αθροιστικά τρεις Παγκόσμιους τίτλους. Ο Johann Zarco, ο τριαντάχρονος Γάλλος, πήρε τον τίτλο στην Moto2 το 2015 και το 2016, ενώ φέτος αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα της Ducati, για λογαριασμό της ομάδας Esponsorama, έχοντας ήδη μια pole position και μια τρίτη θέση στον αγώνα του Brno. Μαζί του, θα είναι ένας από τους rookie της χρονιάς, ο Jorge Martin, ο 22 ετών Ισπανός αναβάτης, ο οποίος ήταν πρωταθλητής της Moto3 το 2018 και φέτος διανύει την δεύτερη χρονιά του στην Moto2.

Η ανακοίνωση της Ducati αναφέρει επίσης ότι και οι τέσσερις αναβάτες θα οδηγούν την τελευταία εργοστασιακή έκδοση της Desmosedici GP, με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά ακριβώς.

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, δήλωσε πως "οι αγώνες είναι ένα θεμελιώδες εξελικτικό στοιχείο για την εταιρείας μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στην έρευνα και την εξέλιξη, αλλά και να μην φοβόμαστε τις καινοτομίες και τις ανανεώσεις, προκειμένου να είμαστε επιτυχημένοι. Γι' αυτό και είμαι ενθουσιασμένος με τις συμφωνίες με νέους και ταλαντούχους αναβάτες, οι οποίοι μας κάνουν να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία." Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει  ότι φέτος είναι επικεντρωμένοι στην προσπάθειά τους με τον Andrea Dovizioso και τον Danilo petrucci, οι οποίοι μαθηματικά βρίσκονται και οι δύο στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου.

 

MotoGP 2025 - 19ος γύρος - Phillip Island: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Πρωταθλητή απόντος ο γύρος της Αυστραλίας - Λόγω του τραυματισμού του
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/10/2025

Μετά το GP στην Ινδονησία και την επικράτηση του Fermin Aldeguer, μεταφερόμαστε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πίστα Phillip Island που φιλοξενεί τον 19ο γύρο της σεζόν.

Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez θα απουσιάζει λόγω του τραυματισμού του και στην θέση του θα αγωνιστεί ο αναβάτης εξέλιξης της Ducati, Michele Pirro.

Τα τελευταία τρία χρόνια εδώ, νικητές έχουν αναδειχθεί από μία φορά οι Marc Marquez, Johann Zarco και Alex Rins, ενώ νικητής έφυγε πέρυσι και ο Fermin Aldeguer στην Moto2.

Ο πρωταθλητής Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 183 βαθμούς διαφορά από τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και 274 από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 17/07

Ωράριο

Κατηγορία

Event

01:00-01:35

Moto3

Free Practice 1

01:50-02:30

Moto2

Free Practice 1

02:45-03:30

MotoGP

Free Practice 1

05:15-05:50

Moto3

Practice

06:05-06:45

Moto2

Practice

07:00-08:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 18/07

Ωράριο

Κατηγορία

Event

00:40-01:10

Moto3

Free Practice 2

01:25-01:55

Moto2

Free Practice 2

02:10-02:40

MotoGP

Free Practice 2

02:50-03:05

MotoGP

Qualifying 1

03:15-03:30

MotoGP

Qualifying 2

04:45-05:00

Moto3

Qualifying 1

05:10-05:25

Moto3

Qualifying 2

05:40-05:55

Moto2

Qualifying 1

06:02-06:20

Moto2

Qualifying 2

7:00

MotoGP

Tissot Sprint

Κυριακή 19/07

Ωράριο

Κατηγορία

Event

01:40-01:50

MotoGP

Warm-Up

3:00

Moto3

Race

4:15

Moto2

Race