MotoGP: Η Ducati ανακοίνωσε τους αναβάτες της για το 2021!

Bagnaia και Miller εργοστασιακοί
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/9/2020

Πριν από λίγοη Duati Corse ανακοίνωσε τους αναβάτες της στα MotoGP για το 2021 (εργοστασιακοί και δορυφορικοί της Pramac). Πιο συγκεκριμένα, στις σέλες των εργοστασιακών μοτοσυκλετών της Ducati θα βρίσκεται ο Francesco Bagnaia, μαζί με τον ήδη ανακοινωμένο από το εργοστάσιο, Jack Miller. Παράλληλα, ο Johann Zarco και ο Jorge Martin θα τρέξουν με τα χρώματα της Pramac Ducati την επόμενη σεζόν.

Ο Francesco –ή Pecco όπως είναι πιο γνωστός- Bagnaia, είχε πάρει τον τίτλο στην Moto2 το 2018, ενώ έτρεξε για πρώτη φορά ως rookie στα MotoGP πέρσι, με την Ducati Desmosedici GP της Pramac Racing Team. Έκτοτε, ο αναβάτης που προέρχεται από τις τάξεις της VR46 Academy έχει επιδείξει θεαματική βελτίωση, παλεύοντας για το βάθρο σε πολλούς αγώνες Grand Prix.

Με τον ομόσταυλό του, Jack Miller, θα συνεχίσουν να μοιράζονται το ίδιο box, καθώς και ο Αυστραλός από το Townsville, ο οποίος διανύει φέτος την έβδομη χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία, θα ανήκει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Corse. Ο Miller έκανε το ντεμπούτο το 2011 στην κατηγορία GP125 και μετά από την μάχη που έδωσε για τον τίτλο στην Moto3 το 2014, μεταπήδησε απευθείας στα MotoGP, κάνοντας 93 αγώνες στις τρεις τελευταίες σεζόν με την ομάδα της Pramac.

Από την άλλη μεριά, οι δύο "νεοφώτιστοι" αναβάτες της Pramac έχουν αθροιστικά τρεις Παγκόσμιους τίτλους. Ο Johann Zarco, ο τριαντάχρονος Γάλλος, πήρε τον τίτλο στην Moto2 το 2015 και το 2016, ενώ φέτος αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα της Ducati, για λογαριασμό της ομάδας Esponsorama, έχοντας ήδη μια pole position και μια τρίτη θέση στον αγώνα του Brno. Μαζί του, θα είναι ένας από τους rookie της χρονιάς, ο Jorge Martin, ο 22 ετών Ισπανός αναβάτης, ο οποίος ήταν πρωταθλητής της Moto3 το 2018 και φέτος διανύει την δεύτερη χρονιά του στην Moto2.

Η ανακοίνωση της Ducati αναφέρει επίσης ότι και οι τέσσερις αναβάτες θα οδηγούν την τελευταία εργοστασιακή έκδοση της Desmosedici GP, με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά ακριβώς.

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, δήλωσε πως "οι αγώνες είναι ένα θεμελιώδες εξελικτικό στοιχείο για την εταιρείας μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στην έρευνα και την εξέλιξη, αλλά και να μην φοβόμαστε τις καινοτομίες και τις ανανεώσεις, προκειμένου να είμαστε επιτυχημένοι. Γι' αυτό και είμαι ενθουσιασμένος με τις συμφωνίες με νέους και ταλαντούχους αναβάτες, οι οποίοι μας κάνουν να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία." Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει  ότι φέτος είναι επικεντρωμένοι στην προσπάθειά τους με τον Andrea Dovizioso και τον Danilo petrucci, οι οποίοι μαθηματικά βρίσκονται και οι δύο στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου.

 

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες