Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Η ΚΤΜ υποδέχεται τον Francesco Guidotti!

Μια ηχηρή μεταγραφή στα MotoGP

Η KTM Factory Racing ανακοίνωσε ότι ο Francesco Guidotti επιστρέφει στην εταιρεία και θα πάρει τα ηνία της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing, έχοντας το ρόλο του Team Manager.

Ο 49 ετών Ιταλός από την Τοσκάνη, είχε την ευθύνη στο παρελθόν για την είσοδο της ΚΤΜ στην κατηγορία των 125cc και 250cc (εκείνη την εποχή), όπου και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια πριν αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα των GP για να μεταπηδήσει στο WorldSBK. Τα τελευταία δέκα χρόνια όμως, είχε επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα και "έτρεχε" μία από τις πιο δυνατές δορυφορικές ομάδες στα MotoGP (την Pramac Ducati), πριν αποφασίσει την επάνοδό του στο "πορτοκαλί" στρατόπεδο.

Ο ίδιος είπε στις δηλώσεις του: "Ήμουν team manager στην ΚΤΜ από το 2006 ως το 2009 και στη συνέχεια μάζεψα πολύτιμη εμπειρία σε άλλο πρωτάθλημα, πριν επιστρέψω στα MotoGP. Τώρα είμαι έτοιμος να κλείσω τον κύκλο! Η ΚΤΜ ήταν ανέκαθεν φιλόδοξη και διψασμένη για διακρίσεις, σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά της προγράμματα, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και στα MotoGP. Είναι απίστευτο το τι έχουν καταφέρει σε τόσο μικρό διάστημα κι υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν. Είμαι πανευτυχής που επέστρεψα και είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας για επιτυχίες".

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Pit Beirer, Διευθυντή της ΚΤΜ Motorsports: "Είναι χαρά μας να έχουμε τον Francesco ξανά μαζί μας, καθώς γνωρίζει την κουλτούρα μας και την στρατηγική μας στους αγώνες. Θέλαμε να φρεσκάρουμε την δομή μας στα MotoGP και θεωρούμε πως οι ιδέες του και οι συνεισφορά του θα μας δώσουν μια νέα ώθηση στην έκτη μας σεζόν στα MotoGP. Με ανθρώπους σαν τον Francesco, τον Fabiano Sterlacchini, τον Hervé Poncharal, τον Jens Hainbach και τον Aki Ajo, ξέρουμε ότι έχουμε τους καλύτερους ηγέτες για να μας βοηθήσουν να πάμε μπροστά".