Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Η Ουγγαρία στο ημερολόγιο από το 2022!

Υπέγραψαν προσύμφωνο με την Dorna

Πριν από λίγο, η Dorna (η διοργανώτρια αρχή των GP) δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου, για την είσοδο της Ουγγαρίας στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Grand Prix από το 2022. Πιο συγκεκριμένα, η ουγγρική κυβέρνηση υπέγραψε ένα "Momerandum of Understanding" (MOU) με την Dorna Sports που προβλέπει την διεξαγωγή αγώνων GP στην χώρα, από το 2022 ως το 2026, ενώ το τελικό συμβόλαιο προβλέπεται να υπογραφεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Η Ουγγαρία έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με μεγάλη παράδοση γενικότερα στα μηχανοκίνητα σπορ –τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς- ενώ υπήρξαν και μεγάλα ονόματα Ούγγρων αναβατών που πρωταγωνίστησαν, όπως για παράδειγμα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125cc το 2007, Gabor Talmasci. Το πιο πιθανό είναι ότι θα κατασκευαστεί μια νέα πίστα –κι όχι μία από τις υπάρχουσες που έχει η Ουγγαρία- προς την ανατολική περιοχή της χώρας.

Ο László Palkovics, Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, παρουσίασε πρόσφατα τα πλάνα του στο ουγγρικό κοινοβούλιο, ενώ η οριστική απόφαση για την τοποθεσία της πίστας θα παρθεί στις αρχές τις επόμενης χρονιάς. "Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακοινώνω την επιστροφή της Ουγγαρίας στα MotoGP", δήλωσε ο Υπουργός. "Σύντομα, ένα πλάνο εξέλιξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ουγγαρία θα υποβληθεί στην κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει πολλούς στόχους και δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας του σπορ και το αντίκτυπο που θα έχει στον τουρισμό, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στην ουγγρική οικονομία."

Ο Carmelo Ezpeleta (CEO της Dorna) με τη σειρά του δήλωσε: "Είμαι υπερήφανος που μπορώ να ανακοινώσω τις διαπραγματεύσεις για άλλη μία προσθήκη στο μελλοντικό καλεντάρι των MotoGP για την εξέλιξη του σπορ σε όλο τον κόσμο. Ένας νέος αγώνας και μια καινούργια πίστα στην Ουγγαρία, αποτελούν μια συναρπαστική προοπτική για όλους μας, ενώ τα MotoGP επιστρέφουν σε μια χώρα με μεγάλη παράδοση στους αγώνες…"

Μετά από τις παραπάνω δηλώσεις και ανακοινώσεις, έρχεται μοιραία το ερώτημα στο δικό μας μυαλό για το αν και πότε θα απασχολήσει αυτή η προοπτική τους δικούς μας Υπουργούς και κυβερνήσεις…