MotoGP - Η Pirelli νέος αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών σε Moto2 & Moto3

Αποχώρηση της Dunlop μετά από 14 χρόνια παρουσίας στις δυο μικρότερες κατηγορίες του Πρωταθλήματος
Pirelli-Dorna
Από το

motomag

30/6/2023

H Pirelli υπέγραψε τριετή συμφωνία με την Dorna, με την ιταλική εταιρεία να γίνεται από το 2024 έως και το 2026 ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για τις κατηγορίες Moto2 & Moto3, αντικαθιστώντας την Dunlop η οποία προμήθευε με ελαστικά της δύο κατηγορίες από το 2009 και 2012 αντίστοιχα.

Η ιταλική εταιρεία μετά το WSBK όπου εκεί είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών, επεκτείνει τη στρατηγική της και στο MotoGP. Χάρη σε αυτή τη νέα συμφωνία, οι κατηγορίες Moto2 και Moto3 θα γίνουν ένας σημαντικός μοχλός για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρείας όσον αφορά τόσο στην εμπορική όσο και στην τεχνολογική ανάπτυξη μιας και οι αγώνες είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμών. Οι καινοτομίες που εισάγονται στα ελαστικά του MotoGP στη συνέχεια μεταφέρονται όπως είναι φυσικό και στα ελαστικά δρόμου. Όλες οι ομάδες της Moto2 & Moto3 θα χρησιμοποιούν τα slick ελαστικά Pirelli Diablo Superbike, τα οποία ενισχύουν τη φιλοσοφία ”We sell what we race, we race what we sell” της Pirelli. Η συμφωνία της Pirelli με την Dorna επεκτείνεται επίσης και σε όλες τις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος όπος το JuniorGP, το Idemitsu Asia Talent Cup, το Northern Talent Cup το Red Bull MotoGP Rookies Cup και την παγκόσμια σειρά FIM MiniGP. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια και τον τύπο των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν θα γνωστοποιηθούν εν ευθέτω χρόνο.

Pirelli Diablo

Ο Aldo Nicotera, Senior Vice-President and Head of Moto and Cycling της Pirelli δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που η Dorna μας επέλεξε να γίνουμε ο νέος προμηθευτής στις Moto2 και Moto3 για τις επόμενες τρεις σεζόν. Αυτή είναι μια περαιτέρω αναγνώριση της δυναμικής μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και επίσης ένα σαφές σημάδι εκτίμησης για το έργο που επιτελούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike εδώ και 20 χρόνια. Με αυτή τη νέα συμφωνία προμήθειας, θα συνοδεύσουμε τους νέους αναβάτες στις κορυφαίες διοργανώσεις, WorldSBK και MotoGP. Και, πιστοί στη φιλοσοφία που μας διακρίνει εδώ και χρόνια, θα το κάνουμε συνεχίζοντας να χρησιμοποιούμε προϊόντα παραγωγής που πωλούνται στην αγορά και είναι διαθέσιμα προς σε όλους τους μοτοσυκλετιστές.”

Carlos Ezpeleta, Chief Sporting Officer, Dorna Sports: “Με χαρά καλωσορίζουμε την Pirelli στα paddock ως τον μοναδικό προμηθευτή ελαστικών για την Moto2 και την Moto3. Αυτά τα Πρωταθλήματα είναι το καλύτερο παράδειγμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα οποία βγάζουν αναβάτες υψηλού επιπέδου, τόσο από άποψη αθλητικής όσο και εμπορικής αξίας. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που είδαμε τόσο υψηλό ενδιαφέρον από την Pirelli και που καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία. Το καλωσόρισμα ενός νέου συνεργάτη υπογραμμίζει επίσης τις ισχυρές συνδέσεις και σχέσεις του αθλητισμού μας με τον κλάδο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Pirelli σε διάφορους τομείς, όπως οι επιδόσεις, η συνάφεια με το δρόμο και, φυσικά, η βιωσιμότητα.”

Ετικέτες

MotoGP: Η Trackhouse δημοσίευσε αγγελία αναζητώντας αναβάτη!

“Παρέχεται πλήρης ιατρική κάλυψη. Θα τη χρειαστείς…”
trackhouse
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/8/2026

Η αμερικανική ομάδα Trackhouse Racing έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Raul Fernandez, ενώ για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της θεωρείται σχεδόν σίγουρος ο Enea Bastianini. Μόνο που ο Ιταλός - που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί - ίσως πρέπει να αναθεωρήσει τη σιγουριά που περιβάλλει τη μετακίνησή του στη δορυφορική ομάδα της Aprilia, μιας και αυτή μόλις κοινοποίησε δημόσια αγγελία για πρόσληψη αναβάτη!

Η αγγελία αναγράφει αυτολεξεί:

Τοποθεσία: Παγκόσμια – το ημερολόγιο αποφασίζει, όχι εσύ

Κατασκευαστής: Aprilia Factory Programme

Είδος εργασίας: Πλήρης απασχόληση, βασισμένη στην απόδοση (ανανέωση εξαρτώμενη από αποτελέσματα)

Σχετικά με μας:

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team αγωνίζεται με εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτες της Aprilia στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος, παρέα με τον Raúl Fernández. Εκτιμάμε την ταχύτητα, την ακρίβεια και την υγιή σχέση με το ρίσκο.

Τι θα κάνεις:

  • Θα οδηγείς μοτοσυκλέτα σε ταχύτητες άνω των 350 km/h, ιδανικά κοιτώντας προς τα μπροστά
  • Θα μεταφράζεις 45 λεπτά ελεγχόμενου χάους σε ήρεμες τεχνικές πληροφορίες για τους μηχανικούς
  • Θα χειρίζεσαι συνεντεύξεις Τύπου και χορηγικές υποχρεώσεις με εμφανή συγκρότηση
  • Θα διατηρείς μια σχέση σεβασμού και ενίοτε πολεμική με τις αμμοαγίδες
  • Θα φοράς δερμάτινα στη δουλειά. Κάθε μέρα. Μη διαπραγματεύσιμος όρος.

Τι ψάχνουμε:

  • Επιβεβαιωμένη ικανότητα σε Moto2, Moto3 ή σε υπόπτως ανταγωνιστικές τοπικές διοργανώσεις κάρτ
  • Αντανακλαστικά πιο γρήγορα από τη συνειδητή σκέψη
  • Άνεση τόσο σε ενημέρωση στην αίθουσα data room όσο και σε ανάκριση στην αίθουσα Τύπου
  • Καρδιακό ρυθμό που ο προσωπικός σου γιατρός θα θέλει να αναλύσετε
  • Άριστη γνώση Αγγλικών, βασική γνώση στη γλώσσα της απολογίας (τα Ιταλικά θεωρούνται σημαντικό προτέρημα)
  • Διάθεση για ρίσκο και μηδενική διάθεση να τερματίζεις εκτός βαθμών.

Καλό θα ήταν να έχεις:

  • Αγωνιστικό αριθμό με τον οποίο να συνδέεσαι παραλόγως στενά
  • Χαρακτηριστικό πανηγυρισμό που δεν επιβαρύνει τον καλό σου καρπό (δεξιό, αριστερό αναλόγως)
  • Ισχυρές, ανεξάρτητες απόψεις για τον αριθμό διαθέσιμων ελαστικών.

Αμοιβή και Προνόμια:

  • Ανταγωνιστικός μισθός, αντιστρόφως ανάλογος της συχνότητας επίσκεψης στις αμμοπαγίδες
  • Πλήρης ιατρική κάλυψη. Θα τη χρειαστείς
  • Μοτοσυκλέτα της ομάδας (επιστροφές δεν γίνονται δεκτές και ούτως ή άλλως είναι αδύνατες)
  • Αμέτρητα μπάνια σε πάγο, φυσιοθεραπείες και ελαφρύς υπαρξιακός τρόμος.
  • Σαμπάνια τις Κυριακές, υπό όρους.

Στείλε το βιογραφικό σου: [email protected]

Η αγγελία δείχνει σοβαρή, αλλά προφανώς πρέπει να είναι κάποιου είδους αστείο, μιας και ένα πράγμα που σίγουρα δεν λείπει από την Trackhouse είναι η προσφορά αναβατών. Η Aprilia έχει πείσει πια πως έχει το καλύτερο πακέτο στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα παρατηρούμε το παράδοξο συχνότατα οι δύο RS-GP της Trackhouse να πηγαίνουν καλύτερα από τις εργοστασιακές!

Με κάμποσους έμπειρους αναβάτες να μένουν εκτός ρόστερ MotoGP και ορδές νέων ταλαντούχων να περιμένουν τη σειρά τους από τις μικρότερες κατηγορίες, το μόνο σίγουρο είναι πως μια ομάδα σαν την Trackhouse δεν χρειάζεται να ψάξει για να βρει αναβάτη. Απεναντίας, χρειάζεται ένα πολύ καλό και ψαγμένο ξεσκαρτάρισμα για να διαλέξει τον καλύτερο από τους πολλούς που χτυπούν την πόρτα της.

Κάπου εδώ λοιπόν αναρωτιόμαστε για το εν λόγω αστειάκι. Είναι όντως μια πλακίτσα, έτσι για να γελάσουμε λιγάκι, ή μήπως βαρούν οι καμπάνες για τον Enea Bastianini, που θεωρείται κλεισμένος για τη θέση δίπλα στον Fernandez;