MotoGP - Η Pirelli νέος αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών σε Moto2 & Moto3

Αποχώρηση της Dunlop μετά από 14 χρόνια παρουσίας στις δυο μικρότερες κατηγορίες του Πρωταθλήματος
Pirelli-Dorna
Από το

motomag

30/6/2023

H Pirelli υπέγραψε τριετή συμφωνία με την Dorna, με την ιταλική εταιρεία να γίνεται από το 2024 έως και το 2026 ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για τις κατηγορίες Moto2 & Moto3, αντικαθιστώντας την Dunlop η οποία προμήθευε με ελαστικά της δύο κατηγορίες από το 2009 και 2012 αντίστοιχα.

Η ιταλική εταιρεία μετά το WSBK όπου εκεί είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών, επεκτείνει τη στρατηγική της και στο MotoGP. Χάρη σε αυτή τη νέα συμφωνία, οι κατηγορίες Moto2 και Moto3 θα γίνουν ένας σημαντικός μοχλός για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρείας όσον αφορά τόσο στην εμπορική όσο και στην τεχνολογική ανάπτυξη μιας και οι αγώνες είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμών. Οι καινοτομίες που εισάγονται στα ελαστικά του MotoGP στη συνέχεια μεταφέρονται όπως είναι φυσικό και στα ελαστικά δρόμου. Όλες οι ομάδες της Moto2 & Moto3 θα χρησιμοποιούν τα slick ελαστικά Pirelli Diablo Superbike, τα οποία ενισχύουν τη φιλοσοφία ”We sell what we race, we race what we sell” της Pirelli. Η συμφωνία της Pirelli με την Dorna επεκτείνεται επίσης και σε όλες τις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος όπος το JuniorGP, το Idemitsu Asia Talent Cup, το Northern Talent Cup το Red Bull MotoGP Rookies Cup και την παγκόσμια σειρά FIM MiniGP. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια και τον τύπο των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν θα γνωστοποιηθούν εν ευθέτω χρόνο.

Pirelli Diablo

Ο Aldo Nicotera, Senior Vice-President and Head of Moto and Cycling της Pirelli δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που η Dorna μας επέλεξε να γίνουμε ο νέος προμηθευτής στις Moto2 και Moto3 για τις επόμενες τρεις σεζόν. Αυτή είναι μια περαιτέρω αναγνώριση της δυναμικής μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και επίσης ένα σαφές σημάδι εκτίμησης για το έργο που επιτελούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike εδώ και 20 χρόνια. Με αυτή τη νέα συμφωνία προμήθειας, θα συνοδεύσουμε τους νέους αναβάτες στις κορυφαίες διοργανώσεις, WorldSBK και MotoGP. Και, πιστοί στη φιλοσοφία που μας διακρίνει εδώ και χρόνια, θα το κάνουμε συνεχίζοντας να χρησιμοποιούμε προϊόντα παραγωγής που πωλούνται στην αγορά και είναι διαθέσιμα προς σε όλους τους μοτοσυκλετιστές.”

Carlos Ezpeleta, Chief Sporting Officer, Dorna Sports: “Με χαρά καλωσορίζουμε την Pirelli στα paddock ως τον μοναδικό προμηθευτή ελαστικών για την Moto2 και την Moto3. Αυτά τα Πρωταθλήματα είναι το καλύτερο παράδειγμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα οποία βγάζουν αναβάτες υψηλού επιπέδου, τόσο από άποψη αθλητικής όσο και εμπορικής αξίας. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που είδαμε τόσο υψηλό ενδιαφέρον από την Pirelli και που καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία. Το καλωσόρισμα ενός νέου συνεργάτη υπογραμμίζει επίσης τις ισχυρές συνδέσεις και σχέσεις του αθλητισμού μας με τον κλάδο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Pirelli σε διάφορους τομείς, όπως οι επιδόσεις, η συνάφεια με το δρόμο και, φυσικά, η βιωσιμότητα.”

Ετικέτες

MotoGP: Ο Raul Fernandez συνεχίζει με την Trackhouse μέχρι το τέλος του 2028

Η αμερικανική ομάδα ανανέωσε την συμφωνία της με τον Ισπανό αναβάτη ενόψει της νέας εποχής των MotoGP
Fernandez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Fernandez υπέγραψε με την SuperFile Trackhouse MotoGP Team για τις πρώτες δύο σεζόν της νέας εποχής κανονισμών των MotoGP, 2027 και 2028, ενώ ανοιχτή παραμένει η δεύτερη σέλα της ομάδας.

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Raul Fernandez, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην αμερικανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028.

Ο Fernandez αποτελεί μέλος του project της Trackhouse από την πρώτη της χρονιά στα MotoGP, το 2024, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέβαλε στις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας. Το 2025 ανέβηκε στο βάθρο των Sprint σε Mandalika και Phillip Island, πριν χαρίσει στην Trackhouse την πρώτη της νίκη σε Grand Prix, κατακτώντας το Grand Prix Αυστραλίας. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με δεύτερη θέση στη Valencia.

Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και το 2026, με τον Ισπανό να έχει ήδη κατακτήσει τρία βάθρα σε Grand Prix και τρία ακόμη σε Sprint, ανάμεσά τους δύο νίκες, στο Mugello και στο Assen. Στην ολλανδική πίστα η Trackhouse πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας τόσο τον Sprint όσο και τον κυρίως αγώνα.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Fernandez θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας στη νέα εποχή των MotoGP, καθώς από το 2027 θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί και οι νέες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας.

Η άλλη θέση της ομάδας της Trackhouse για το 2027 δεν έχει ακόμη καλυφθεί, με την ομάδα να αφήνει ανοιχτό το ποιος θα είναι ο ομοσταυλος του Fernandez στην ερχόμενη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group, Justin Marks, δήλωσε, "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Raul Fernandez θα παραμείνει στην ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. Από την πρώτη ημέρα έχει αφοσιωθεί πλήρως στους στόχους και στο όραμά μας. Έχει εξελιχθεί τόσο ως αναβάτης όσο και στην προετοιμασία, την προσέγγιση και την ωριμότητά του. Πιστεύουμε ότι η ομάδα και οι μοτοσυκλέτες μας μπορούν να διεκδικούν σταθερά το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και ότι ο Raul μπορεί να μας οδηγήσει ακόμη ψηλότερα."