MotoGP Ιαπωνίας: Στην πράξη το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αποσύρεται ο Lorenzo!

Σοβαρό πρόβλημα για την Ducati..
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/10/2018

Σε έναν κρίσιμο αγώνα για την Ducati που θα ήθελε πολύ ο Dovizioso να μην είναι μόνος του στον αγώνα, ο Lorenzo αποσύρεται μετά από σύντομη παραμονή στις δοκιμές, καθώς βρήκαν πως ο τραυματισμός του στην Ταϊλάνδη είναι πολύ πιο σοβαρός από αυτό που είχαν καταλάβει.

Κι αυτό φυσικά δημιουργεί μία τεράστια σειρά από ερωτήματα, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Lorenzo, του ανθρώπου που το 2013 -να σας θυμίσουμε- είχε τραυματιστεί, χειρουργηθεί και τερματίσει πέμπτος μέσα σε 48 ώρες με αυτή την σειρά των γεγονότων! Τότε είχε σπάσει την κλείδα του στις πρώτες δοκιμές στο Assen, πέταξε στην Βαρκελώνη όπου και υποβλήθηκε σε δίωρο χειρουργείο τα ξημερώματα της Παρασκευής, πέρασε τις απαραίτητες δοκιμασίες φυσικής κατάστασης το πρωί του Σαββάτου πίσω στην Ολλανδία και την Κυριακή έτρεξε στον αγώνα και βγήκε πέμπτος. Όταν έχεις μία από τις πιο γρήγορες επανακάμψεις στην ιστορία των MotoGP, το να μην «έχεις δει» το κάταγμα σχεδόν ένα μήνα μετά είναι λογικό να εγείρει ερωτήματα.

Κι έτσι ήδη από την Ταϊλάνδη που ο Lorenzo δεν αγωνίστηκε, είχε κιόλας ακουστεί πως επειδή φεύγει για την Honda και καθώς δεν κυνηγά το πρωτάθλημα δεν προσπαθεί αρκετά. Τότε η αντίδραση του κόσμου ήταν βασισμένη στο γεγονός πως δεν είχε βρεθεί κάποιο κάταγμα, και ο λόγος που αποσύρεται «ο άνθρωπος που οδηγεί χειρουργημένος» από τον αγώνα της Κυριακής ενώ ήταν ακόμη Παρασκευή είναι γιατί «έχει δέσει το γάιδαρο» κι άλλα τέτοια παρόμοια. Ο Lorenzo δεν επέστρεψε πίσω στην Βαρκελώνη στους δικούς του γιατρούς, παρέμεινε στην Ταϊλάνδη κάνοντας εντατική προπόνηση. Το γεγονός παραμένει όμως πως οι δύο ακτινογραφίες είναι διαφορετικές, και πως τώρα φαίνεται ένα κάταγμα με μία εικόνα ανησυχητική που δεν έχει σύγκριση με την προηγούμενη. Ο Lorenzo έφτασε στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη έτοιμος να αγωνιστεί στον αγώνα κάνοντας εντατική προπόνηση στο μεσοδιάστημα. Όλη του η προετοιμασία ήταν προετοιμασία για αγώνα, και ανάκαμψη εστιάζοντας στο γεγονός πως δεν υπάρχει σοβαρό κάταγμα, μέχρι την στιγμή που βγήκε στην πίστα σήμερα στην Ιαπωνία και αναγκάστηκε να επιστρέψει γρήγορα πίσω. Ψάχνοντας την αιτία για τον πόνο στον καρπό μόλις οδήγησε, οι νέες ακτινογραφίες αποκάλυψαν μία νέα εικόνα του κατάγματος που πριν δεν είχε φανεί.

Ο ίδιος θέλει να μάθει αν το κάταγμα ήταν έτσι από την πρώτη στιγμή, ή ο τραυματισμός του μετατράπηκε σε κάταγμα που απαιτεί χειρουργείο κατά την προπόνηση στην Ταϊλάνδη ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα αίτια που χάνει τον αγώνα, ωστόσο αυτό παραμένει δευτερεύον. Η προτεραιότητά του αυτή την στιγμή είναι να γίνει σωστή και ταχεία αποκατάσταση και μάλιστα με ανοικτό το ενδεχόμενο ενός μικρού θαύματος όπου θα μπορούσε να σημαίνει και την επιστροφή του στον αγώνα, αν ζητήσει να εξεταστεί από την επιτροπή και περάσει τις εξετάσεις…

 

UPDATE:

Οι πιθανότητες να τρέξει ο Lorenzo ακόμα και στον επόμενο αγώνα της Αυστραλίας είναι πλέον μικρότερες από πριν καθώς γίνεται ολοένα και πιο πιθανό να χρειαστεί μακρά αποκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση η Ducati είναι αναγκασμένη να φέρει αναβάτη αντικατάστασης καθώς τρέχει και το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η πρώτη σκέψη είναι ο Michele Pirro

Ετικέτες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, 2ος γύρος: Απόλυτος κυρίαρχος ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος στην Ουγγαρία

Το απόλυτο πέτυχε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με δύο νίκες σε δύο αγώνες
Dinos31
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2025

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε ακόμη μία φορά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην πίστα Pannonia Ring. Με Yamaha R7 o νεαρός αναβάτης πήρε την pole position με διαφορά μάλιστα 2,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στην κατηγορία R7 CUP, δείχνοντας πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στους συναθλητές του. Όντως έτσι κι έγινε, αφού πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει πρώτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Sportbike.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"DINOS 31 – Παρθενική & Κυριαρχική Εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία | 13-15 Ιουνίου 2025

Ο Πρωταθλητής Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, γνωστός στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας ως DINOS 31, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με μια σειρά εμφανίσεων που ενθουσίασαν κοινό, ομάδες και ειδικούς του χώρου.

Παρασκευή 13 Ιουνίου – Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Στην πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα, κατά την ελεύθερη προπόνηση, ο Dinos 31 κυριάρχησε με χρόνο κατά 2,5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο αναβάτη, χρόνο που διατήρησε και την επόμενη στα χρονομετρημένα, οδηγώντας μια stock Yamaha R7. Με σταθερότητα, τεχνική ωριμότητα και άψογη συνεργασία με την ομάδα και τον μηχανικό του Χρήστο Φράγκο, ο νεαρός οδηγός έδειξε από την αρχή πως δεν ήρθε για απλώς να συμμετάσχει, αλλά για να νικήσει.

Σάββατο 14 Ιουνίου – Κυρίαρχος στον πρώτο αγώνα

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα επιβεβαίωσε την προπονητική υπεροχή: ο DINOS 31 επικράτησε με κυριαρχική εμφάνιση, κερδίζοντας τον αγώνα και το χειροκρότημα όλων. Η ομάδα του παρέδωσε ένα άψογο τεχνικά set-up που του επέτρεψε να οδηγήσει στα όρια και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του.

Κυριακή 15 Ιουνίου – 2 στα 2 & Απόλυτη Επιβεβαίωση

Την Κυριακή, ο 16χρονος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε το αγωνιστικό τριήμερο με μια ακόμη καθηλωτική νίκη, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Παρόλο που η εκκίνηση του δεν ήταν ιδανική, ο Dinos 31 διατήρησε την ψυχραιμία του, ανέκτησε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή και χάραξε πορεία για μια ακόμη κορυφή.

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε:

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου και από την επίδοσή μου. Ό,τι έγινε είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και προσήλωσης στον στόχο μου. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον μηχανικό μου Χρήστο Φράγκο για να μπορώ και σήμερα να βγω στο τερματισμό με χαμόγελο."

Το βλέμμα στην Τσεχία

Με συνολικά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η ομάδα Arp Racing του Dinos 31 φεύγει και από την Ουγγαρία γεμάτη αισιοδοξία και συγκέντρωση. Επόμενος σταθμός, ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 4-5-6 Ιουλίου 2025 στην ιστορική πίστα Brno της Τσεχίας. Ο δρόμος προς τον τίτλο συνεχίζεται δυναμικά – και ο DINOS 31 δείχνει αποφασισμένος να μείνει στην κορυφή!"