MotoGP Ινδονησία Sprint: Χάρισμα Martin σε Bagnaia – Κράτησε λίγο η κίτρινη θάλασσα σημαιών

Απίστευτη εκκίνηση Marc Marquez
MotoGP Ινδονησία Sprint: Χάρισμα Martin σε Bagnaia – Κράτησε λίγο η κίτρινη θάλασσα σημαιών
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/9/2024

Με μία φανταστική εκκίνηση ο Martin αύξησε την διαφορά του από τους υπόλοιπους μέχρι την πρώτη στροφή, κάνοντας ακόμη καλύτερα τα πράγματα για εκείνον μετά την απόλυτη επικράτηση για την pole position.

Αντίστοιχα απίστευτη ήταν η κίνηση του Marquez όμως να βρεθεί με τους πρώτους κερδίζοντας 7 θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή, έχοντας ξεκινήσει από την 12η θέση στην οποία κατέληξε αφότου δεν έκανε χρόνο στην κατάταξη εξαιτίας των πτώσεων που σημείωσε.

Ο Bagnaia πάσχισε στην πρώτη στροφή να κρατήσει τους υπόλοιπους πίσω και τα κατάφερε, αμέσως βάζοντας πλώρη και τελικά μένοντας κοντά στον Martin. Στον πρώτο γύρο ο Bezzecchi παλεύει να περάσει τον Acosta που είναι πίσω από τον Bagnaia στην τρίτη θέση και φαίνεται πως πολύ γρήγορα θα τα καταφέρει, την ίδια στιγμή που ο Marc Marquez έχει καταφέρει και την δεύτερη εργοστασιακή Ducati και είναι στην 5η θέση.

Κανείς δεν περίμενε τότε, ενώ ακόμη δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος να πέσει ο Martin! Κρατώντας την μοτοσυκλέτα μπαίνει αμέσως στο τέλος του αγώνα όπου σημειώνει πολύ δυνατό αγώνα για να μπει εντός βαθμών, ακόμη και έναν να κερδίσει είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτή την στιγμή του πρωταθλήματος.

MotoGP Ινδονησία Sprint: Χάρισμα Martin σε Bagnaia – Έμεινε η κίτρινη θάλασσα
Η επίμαχη στιγμή στον 1ο κιόλας γύρο

Ο Bezzecchi περνά στην δεύτερη θέση φτάνοντας στον τρίτο γύρο να έχει 0,7 απόσταση από τον Bagnaia και έχοντας πίσω του τον Marc Marquez καθώς ο Acosta αρχίζει να χάνει έδαφος. Είναι στην 4η θέση ήδη και δεν θα την κρατήσει για πολύ.

Στον 5ο γύρο ο Bezzecchi είναι ταχύτερος όλων και έχει μειώσει την διαφορά από τον Bagnaia στο 0,2 με τον Marquez στο κατόπι του και πίσω τον Bastianini που έχει βάλει στόχο το βάθρο.

Πίσω ο Martin παλεύει να περάσει τον Binder και αργότερα το ίδιο θα κάνει και με τον Miller. Από όλους στις τελευταίες θέσεις, οι KTM θα τον δυσκολέψουν περισσότερο.

MotoGP Ινδονησία Sprint: Χάρισμα Martin σε Bagnaia – Έμεινε η κίτρινη θάλασσα
Από εκείνη την στιγμή πήρε μεγάλο ρίσκο απλά για να ξανά μπει στους βαθμούς

Ο Acosta καταλήγει να είναι ο πιο αργός από ένα μπουλούκι αναβατών που παλεύει για την 5η θέση σε απόσταση από τον Bastianini στην 4η θέση. Εκεί ο Quartararo θα έρθει σε επαφή με τον Morbidelli ευτυχώς χωρίς άλλη εξέλιξη για κάποιον από τους δύο την ώρα που όλοι τους προσπαθούν να περάσουν τον Acosta που μέχρι τον 7ο γύρο κρατά την θέση του και μαζί και μία προειδοποίηση για τα όρια της πίστας.

Τότε είναι που έρχεται μία τρομακτική στιγμή. Ο Bezzecchi προσπαθεί να μείνει κοντά στον Bagnaia και επιμένει τόσο στα φρένα που πλησιάζει πολύ και τα πιέζει δυνατά χάνοντας πρόσφυση! Περνά ξυστά από τον πίσω τροχό της εργοστασιακής Ducati έχοντας κινδυνέψει να πέσει πάνω στον Bagnaia χαλώντας του τον αγώνα! Τελικά απλά χάνει την θέση του έναντι τόσο του Marquez όσο και του Bastianini!

Στον 9ο γύρο ο Marquez είναι ελαφρώς ταχύτερος του Bagnaia αλλά ακόμη πιο γρήγορος είναι ο Bastianini που μειώνει την διαφορά και πλησιάζει. Είναι ξεκάθαρο πως θα παλέψει για την δεύτερη θέση του βάθρου και αμφίβολο αν θα προλάβει να κάνει το ίδιο και για την πρώτη!

MotoGP Ινδονησία Sprint: Χάρισμα Martin σε Bagnaia – Έμεινε η κίτρινη θάλασσα
"Κανόνισε του χρόνου που θα έχετε ίδια μοτοσυκλέτα να σκοτωθείτε στα φρένα..."

Έχει σίγουρα τον ρυθμό να περάσει τον Bagnaia και πράγματι αν είχε ακόμη μισό γύρο στο τέλος του αγώνα θα είχε επιτεθεί και στον ομόσταυλό του. Καθυστέρηση πολύ να περάσει τον Marquez με μόλις ενάμιση γύρο να απομένει, περιμένοντας μία πολύ καθαρή στιγμή από την στιγμή που ο Marquez έκανε αμυντική οδήγηση και δεν άφηνε περιθώρια. Στο τέλος ο Bagnaia πήρε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα με τον Martin να φτάνει έως την 10η θέση, που είναι η τελευταία εκτός βαθμών!

 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος / Διαφ.

1

12

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

19:41.354

2

9

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+0.107

3

7

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+1.701

4

6

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.072

5

5

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+5.967

6

4

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+6.210

7

3

12M. Viñales

Aprilia Racing

+6.664

8

2

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+6.938

9

1

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+7.706

10

 

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+9.104

11

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+9.618

12

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+9.843

13

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+11.118

14

 

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+12.418

15

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+12.579

16

 

41A. Espargaro

Aprilia Racing

+12.952

17

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

+13.351

18

 

10L. Marini

Repsol Honda Team

+15.496

19

 

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+21.895

Πτώσεις

   

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

11 laps

   

36J. Mir

Repsol Honda Team

1 laps

 

 

Marc Marquez: Κέρδισε το BMW M Award 2025 – 8η φορά

Επί 7 χρόνια έπαιρνε μία BMW M
Marc Marquez: Κέρδισε το BMW M Award 2025 – 8η φορά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/11/2025

Μία BMW M2 CS 2025 σε γαλάζιο μεταλλικό χρώμα, κέρδισε ο Marc Marquez ως ο καλύτερος φέτος στην κατάταξη για την εκκίνηση, παρόλο που έχασε τους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

Η BMW είχε ξεκινήσει αυτό το βραβείο παράλληλα με την συμφωνία της για το safety car, που με την σειρά της είχε ξεπηδήσει από τις -τότε- συζητήσεις με τον Ezpeleta για την εισαγωγή της στα MotoGP που για διάφορους λόγους δεν ευδοκίμησαν.

Όπως είχε τονίσει ο CEO της BMW Motorrad σε αποκλειστική συνέντευξη που πρόσφατα εκδόθηκε στο MOTO, η χορηγία αυτή της BMW στα MotoGP ήρθε πρώτα για να δείξει πως δεν σνομπάρουν τα MotoGP και έπειτα για λόγους προβολής στο τεράστιο κοινό. Αν είχαν μπει στα MotoGP πολύ πιθανό να μην είχαν συμφωνήσει για το safety car ή το BMW M Award που δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό τον λόγο, να φαίνεται η BMW μέσα στα MotoGP με έμπρακτο τρόπο.

Ο Marc Marquez έχει γράψει ρεκόρ και σε αυτό τον διαγωνισμό, καθώς κέρδιζε επί 7 συναπτά έτη από μία BMW M, από το 2013 έως το 2019, την χρονιά που η καριέρα τους χτύπησε σε τοίχο και παραλίγο να μην συνεχιστεί.

Όπως είπε και ο ίδιος το είχε ξεχάσει, ήταν έξω για ψώνια όταν είδε πως φέτος τον περιμένει η 8η BMW M. Με 8 pole position και ακόμη 5 φορές εκκίνηση από την πρώτη γραμμή ο Marc Marquez συγκέντρωσε 351 πόντους στην βαθμολογία των BMW M Award, μόλις 8 μπροστά από τον αδερφό του Alex Marquez που με την τεράστια πρόοδο που έχει σημειώσει έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει εκείνος την BMW M.

Ο Marc Marquez δήλωσε περήφανος γιατί αυτή την φορά η νίκη αυτή ήταν σημαδιακή, δεν είναι απλά η 8η φορά αλλά η 1η μετά την επανεκκίνηση της καριέρας του!

Marc Marquez: «Χρειάστηκαν λίγα χρόνια αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που βλέπω ξανά το όνομά μου στη λίστα των νικητών του BMW M Award. Αυτή η σεζόν ήταν σαν όνειρο για μένα, παρόλο που προφανώς δεν φανταζόμουν ότι θα τελείωνε με έναν τραυματισμό στον ώμο που με έκανε να χάσω τους τελευταίους αγώνες. Αλλά είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ στη Valencia και που αναγνωρίζομαι ξανά ως ο ταχύτερος στις κατατακτήριες, για όγδοη φορά! Στην πραγματικότητα έμαθα ότι κέρδισα ενώ ήμουν έξω για να αγοράσω φρούτα, ο αδερφός μου, Álex, δεν κατάφερε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν στον προτελευταίο αγώνα κατάταξης στο Portimão για να μείνει ανοιχτή η μάχη. Αλλά του υποσχέθηκα ότι θα οδηγεί εκείνος το αυτοκίνητο! Για εμάς, είναι πάντα κάτι ξεχωριστό όταν οι επιδόσεις μας στην πίστα αναγνωρίζονται με αυτόν τον τρόπο. Τώρα είναι ώρα για το χειμερινό διάλειμμα, και ο στόχος μου για το 2026 είναι ξεκάθαρος: να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα, και αυτό το βραβείο, ξανά!»