MotoGP Jerez 2023: Κάταγμα στον ώμο για τον Miguel Oliveira

Βραβείο ατυχίας για τον Πορτογάλο, με 2 εμβολισμούς και ισάριθμους τραυματισμούς στην έναρξη της σεζόν
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Δυστυχώς νέες ιατρικές εξετάσεις για τον αναβάτη της RNF Aprilia, Miguel Oliveira έδειξαν πως η πτώση του στη Jerez μετά τον εμβολισμό του από τον Quartararo, ήταν πιο σοβαρή από ότι αναμενόταν. Έτσι, εκτός από την εξάρθρωση στον αριστερό ώμο ο Πορτογάλος υπέστη κάταγμα στο βραχιόνιο οστό του ίδιου ώμου.

Ο Miguel Oliveira πρέπει να έχει έναν αόρατο στόχο στην πλάτη του… δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως με την έναρξη της σεζόν του 2023 έχει εμβολιστεί άσχημα δύο φορές, μια από τον Marc Marquez στο Portimao και μια από τον Quartararo στη Jerez. Δεν πρόλαβε να συνέλθει από την πρώτη (τραυματισμός στους τένοντες του ποδιού του) και να επανέλθει στους αγώνες, και τραυματίστηκε και πάλι.

Εμβολισμός Oliveira

Ο Oliveira, που κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα sprint του Σαββάτου, στον αγώνα της Κυριακής εμβολίστηκε στη δεύτερη στροφή της πίστας από τον Fabio Quartararo (που δέχθηκε κατόπιν ποινή long lap penalty για το συμβάν), με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί εξάρθρωση στον αριστερό του ώμο. Ο Πορτογάλος αναβάτης αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας της Jerez, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Oliveira

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ομάδα της RNF Aprilia, οι εξετάσεις έδειξαν πως υπάρχει ένα κάταγμα στο βραχιόνιο οστό του αριστερού ώμου του. Έτσι, ο Πορτογάλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει τον ερχόμενο γύρο του Le Mans, στις 14-16 Μαΐου, ενώ το επικρατέστερο σενάριο είναι να δούμε τον αναβάτη δοκιμών της Aprilia, Lorenzo Savadori να τον αντικαθιστά μέχρι να αναρρώσει. Η κατάσταση του Miguel Oliveira θα επανεξετασθεί την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο ομόσταυλος του στην RNF Aprilia Raul Fernandez εξετάζει το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης στο δεξί του χέρι καθώς υποφέρει από «arm pump». Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και από εδώ και στο εξής να λείψουν οι ατυχίες στο Ιταλικό στρατόπεδο.

Ετικέτες

MotoGP: Πρεσβευτές του Ιταλικού Αθλητισμού οι Agostini, Rossi, Biaggi, Bagnaia και Bezzecchi [Φωτό]

Τιμήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Ιταλίας μαζί με άλλους αθλητές
italia-sport-ambassadors
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Την Τρίτη 14 Ιουλίου διοργανώθηκε στη Ρώμη μια εκδήλωση με τίτλο “Moto d'Italia – Culture Beyond the Track” στο υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας. Θέμα της ημέρας ήταν η βράβευση προσωπικοτήτων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που προέβαλαν τη χώρα τους σε όλον τον κόσμο.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Antonio Tajani, βράβευσε στην τελετή αυτή μια σειρά από πασίγνωστες προσωπικότητες του χώρου της Μοτοσυκλέτας και φυσικά μιλάμε για μια εκλεκτή ομάδα αναβατών με ιστορία, τίτλους και νίκες στα παγκόσμια πρωταθλήματα όπως οι Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Max Biaggi, Francesco Bagnaia και Marco Bezzecchi.

massimo rivola

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος τους απένειμε τον τίτλο του Sport Diplomacy Ambassador, δηλαδή Πρεσβευτή Αθλητικής Διπλωματίας, έναν εμφανώς τιμητικό τίτλο ως αναγνώριση για τα όσα έχουν προσφέρει οι παραπάνω κύριοι σε επίπεδο περηφάνιας και προβολής για τη χώρα τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Massimo Rivola της Aprilia Racing, Claudio Domenicali της Ducati, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FMI) Giovanni Copioli και ο Carmelo Ezpeleta του MotoGP Group, καθώς και κορυφαίοι αθλητές και στελέχη από άλλους συγγενείς αθλητικούς χώρους που έχουν προσφέρει μεγάλες δόξες στην Ιταλία, όπως η Ποδηλασία.

Εκ των παραπάνω αναβατών, οι Rossi και Bezzecchi δεν ήταν παρόντες και συμμετείχαν στην τελετή μέσω τηλεδιάσκεψης.