MotoGP Jerez 2023: Κάταγμα στον ώμο για τον Miguel Oliveira

Βραβείο ατυχίας για τον Πορτογάλο, με 2 εμβολισμούς και ισάριθμους τραυματισμούς στην έναρξη της σεζόν
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Δυστυχώς νέες ιατρικές εξετάσεις για τον αναβάτη της RNF Aprilia, Miguel Oliveira έδειξαν πως η πτώση του στη Jerez μετά τον εμβολισμό του από τον Quartararo, ήταν πιο σοβαρή από ότι αναμενόταν. Έτσι, εκτός από την εξάρθρωση στον αριστερό ώμο ο Πορτογάλος υπέστη κάταγμα στο βραχιόνιο οστό του ίδιου ώμου.

Ο Miguel Oliveira πρέπει να έχει έναν αόρατο στόχο στην πλάτη του… δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως με την έναρξη της σεζόν του 2023 έχει εμβολιστεί άσχημα δύο φορές, μια από τον Marc Marquez στο Portimao και μια από τον Quartararo στη Jerez. Δεν πρόλαβε να συνέλθει από την πρώτη (τραυματισμός στους τένοντες του ποδιού του) και να επανέλθει στους αγώνες, και τραυματίστηκε και πάλι.

Εμβολισμός Oliveira

Ο Oliveira, που κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα sprint του Σαββάτου, στον αγώνα της Κυριακής εμβολίστηκε στη δεύτερη στροφή της πίστας από τον Fabio Quartararo (που δέχθηκε κατόπιν ποινή long lap penalty για το συμβάν), με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί εξάρθρωση στον αριστερό του ώμο. Ο Πορτογάλος αναβάτης αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας της Jerez, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Oliveira

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ομάδα της RNF Aprilia, οι εξετάσεις έδειξαν πως υπάρχει ένα κάταγμα στο βραχιόνιο οστό του αριστερού ώμου του. Έτσι, ο Πορτογάλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει τον ερχόμενο γύρο του Le Mans, στις 14-16 Μαΐου, ενώ το επικρατέστερο σενάριο είναι να δούμε τον αναβάτη δοκιμών της Aprilia, Lorenzo Savadori να τον αντικαθιστά μέχρι να αναρρώσει. Η κατάσταση του Miguel Oliveira θα επανεξετασθεί την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο ομόσταυλος του στην RNF Aprilia Raul Fernandez εξετάζει το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης στο δεξί του χέρι καθώς υποφέρει από «arm pump». Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και από εδώ και στο εξής να λείψουν οι ατυχίες στο Ιταλικό στρατόπεδο.

Ετικέτες

Fermin Aldeguer - Xάνει τον πρώτο γύρο του MotoGP

Η Gresini Racing ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του στο GP της Ταϊλάνδης
Fermin Aldeguer
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2026

Τελικά ο Fermín Aldeguer δεν θα χάσει μόνο τις επερχόμενες δοκιμές στο Buriram της Ταϊλάνδης, αλλά και τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος για το 2026 που διοργανώνεται στην ίδια πίστα με το παραπάνω τεστ. Όπως φαίνεται, ο Ισπανός που ανακηρύχθηκε rookie της χρονιάς το 2025 δεν έχει ακόμη αναρρώσει πλήρως, και οι πρώτες αισιόδοξες προβλέψεις που τον ήθελαν να συμμετέχει στο GP της Ταϊλάνδης διαψεύστηκαν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί φυσικά σημαντικό πλήγμα για τον Ισπανό, ο οποίος θα πρέπει πλέον να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το GP της Βραζιλίας στα τέλη Μαρτίου για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν του 2026.

Θυμίζουμε πως ο Aldeguer υπέστη κάταγμα στο αριστερό μηριαίο οστό σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Valencia, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις αρχές Ιανουαρίου. Τώρα η ομάδα της Gresini ανακοίνωσε μέσω social media ότι ο Aldeguer δεν θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και θα συνεχίσει την αποκατάστασή του. "Ο Aldeguer συνεχίζει να πιέζει με αποφασιστικότητα και επιμονή. Η ανάρρωσή του προχωρά γρήγορα, αλλά όχι αρκετά ώστε να τον δούμε στην Ταϊλάνδη. Θα χάσει τα τεστ του Buriram και τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν."

Τη θέση του #54 στην Ταϊλάνδη θα πάρει ο Michele Pirro.

Fermin