MotoGP: Καλούν σε απολογία τον Quartararo!

Γιατί οδήγησε “λάθος” μοτοσυκλέτα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/7/2020

Χθες, το επίσημο site της Dorna έβγαλε την είδηση πως η FIM θα καλέσει σε απολογία όσους αναβάτες παραβίασαν τις διατάξεις του άρθρου 1.15.1. c που καθορίζει τα αυστηρά πλαίσια των δοκιμών και των προπονήσεων για τις ομάδες και τους αναβάτες τους. Εκείνο όμως που δεν μας είπαν, ήταν για ποιους χτυπά η καμπάνα, αλλά και ποιες είναι οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν. Μία μέρα μετά, έρχεται το ρεπορτάζ του ιταλικού Motociclismo να αποκαλύψει πως ένας από τους αναβάτες που θα κλιθούν σε απολογία από την FIM είναι ο Fabio Quartararo! Συγκεκριμένα, κατηγορείται πως η Yamaha R1M που χρησιμοποίησε για προπόνηση στην πίστα και είχε προετοιμαστεί από την Tech Solutions, είχε πάνω της εξαρτήματα που δεν επιτρέπονται από το άρθρο 1.15.1. c. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι μοτοσυκλέτες που επιτρέπεται να κάνουν προσωπική προπόνηση οι αναβάτες θα πρέπει να έχουν αλλαγές μόνο στα ελαστικά (τα οποία πρέπει να είναι εμπορίου και όχι των MotoGP) στην εξάτμιση, της αναρτήσεις και τα φρένα (όχι όμως carbon). Φαίνεται πως η FIM ή κάποιος ανταγωνιστής του γάλλου, πρόσεξε την ύπαρξη μη εγκεκριμένων εξαρτημάτων πάνω στην συγκεκριμένη R1 και τώρα θα πρέπει να βρεθεί απολογούμενος πριν τον αγώνα της Jerez.

   

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες