MotoGP: Καλούν σε απολογία τον Quartararo!

Γιατί οδήγησε “λάθος” μοτοσυκλέτα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/7/2020

Χθες, το επίσημο site της Dorna έβγαλε την είδηση πως η FIM θα καλέσει σε απολογία όσους αναβάτες παραβίασαν τις διατάξεις του άρθρου 1.15.1. c που καθορίζει τα αυστηρά πλαίσια των δοκιμών και των προπονήσεων για τις ομάδες και τους αναβάτες τους. Εκείνο όμως που δεν μας είπαν, ήταν για ποιους χτυπά η καμπάνα, αλλά και ποιες είναι οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν. Μία μέρα μετά, έρχεται το ρεπορτάζ του ιταλικού Motociclismo να αποκαλύψει πως ένας από τους αναβάτες που θα κλιθούν σε απολογία από την FIM είναι ο Fabio Quartararo! Συγκεκριμένα, κατηγορείται πως η Yamaha R1M που χρησιμοποίησε για προπόνηση στην πίστα και είχε προετοιμαστεί από την Tech Solutions, είχε πάνω της εξαρτήματα που δεν επιτρέπονται από το άρθρο 1.15.1. c. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι μοτοσυκλέτες που επιτρέπεται να κάνουν προσωπική προπόνηση οι αναβάτες θα πρέπει να έχουν αλλαγές μόνο στα ελαστικά (τα οποία πρέπει να είναι εμπορίου και όχι των MotoGP) στην εξάτμιση, της αναρτήσεις και τα φρένα (όχι όμως carbon). Φαίνεται πως η FIM ή κάποιος ανταγωνιστής του γάλλου, πρόσεξε την ύπαρξη μη εγκεκριμένων εξαρτημάτων πάνω στην συγκεκριμένη R1 και τώρα θα πρέπει να βρεθεί απολογούμενος πριν τον αγώνα της Jerez.

   

MotoGP Brno: Αποβλήθηκε ο Bezzecchi από τον αγώνα της Κυριακής! Έριξε σφαλιάρες σε κριτή! [VIDEO]

Απαράδεκτη και αψυχολόγητη συμπεριφορά
MotoGP Brno: Αποβλήθηκε ο Bezzecchi από τον αγώνα της Κυριακής! Έριξε σφαλιέρες σε κριτή! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/6/2026

Μία απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε ο Bezzecchi αμέσως μετά την πτώση του στον σημερινό αγώνα Sprint. Τρέχοντας στην πεσμένη του μοτοσυκλέτα, χτύπησε έναν από τους κριτές που είχε σπεύσει να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του, προφανώς αντιδρώντας χωρίς να σκεφτεί, στον τρόπο που ο κριτής την προσέγγισε.

Η διοργάνωση περίμενε να τελειώσει η αγωνιστική δράση για να εξετάσει την περίπτωση και να ακούσει και την πλευρά του Bezzecchi ανακοινώνοντας πριν από λίγο την αποβολή του από τον αγώνα της Τσεχίας, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το βαθμολογικό πλήγμα που υπέστη σήμερα.

Αναμένεται ανακοίνωση συγνώμης από τον Bezzecchi, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι αυτή την στιγμή.

Με διαφορετικές γωνίες από τις κάμερες να δίνονται στην δημοσιότητα και κυρίως από την onboard κάμερα του Bezzecchi, φαίνεται πως η αντίδρασή του πυροδοτήθηκε από την κατά λάθος κίνηση του κριτή να ανοίξει το γκάζι στην πεσμένη μοτοσυκλέτα, στην προσπάθειά του να την σηκώσει. Ο Bezzecchi θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί για αυτό αλλά σε καμία περίπτωση να σηκώσει το χέρι του.

Το στιγμιότυπο: