MotoGP: Καλούν σε απολογία τον Quartararo!

Γιατί οδήγησε “λάθος” μοτοσυκλέτα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/7/2020

Χθες, το επίσημο site της Dorna έβγαλε την είδηση πως η FIM θα καλέσει σε απολογία όσους αναβάτες παραβίασαν τις διατάξεις του άρθρου 1.15.1. c που καθορίζει τα αυστηρά πλαίσια των δοκιμών και των προπονήσεων για τις ομάδες και τους αναβάτες τους. Εκείνο όμως που δεν μας είπαν, ήταν για ποιους χτυπά η καμπάνα, αλλά και ποιες είναι οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν. Μία μέρα μετά, έρχεται το ρεπορτάζ του ιταλικού Motociclismo να αποκαλύψει πως ένας από τους αναβάτες που θα κλιθούν σε απολογία από την FIM είναι ο Fabio Quartararo! Συγκεκριμένα, κατηγορείται πως η Yamaha R1M που χρησιμοποίησε για προπόνηση στην πίστα και είχε προετοιμαστεί από την Tech Solutions, είχε πάνω της εξαρτήματα που δεν επιτρέπονται από το άρθρο 1.15.1. c. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι μοτοσυκλέτες που επιτρέπεται να κάνουν προσωπική προπόνηση οι αναβάτες θα πρέπει να έχουν αλλαγές μόνο στα ελαστικά (τα οποία πρέπει να είναι εμπορίου και όχι των MotoGP) στην εξάτμιση, της αναρτήσεις και τα φρένα (όχι όμως carbon). Φαίνεται πως η FIM ή κάποιος ανταγωνιστής του γάλλου, πρόσεξε την ύπαρξη μη εγκεκριμένων εξαρτημάτων πάνω στην συγκεκριμένη R1 και τώρα θα πρέπει να βρεθεί απολογούμενος πριν τον αγώνα της Jerez.

   

Ασταμάτητος στο BMU Supermoto ο Παρασκευάς

Ούτε οι τραυματισμοί μπορούν να κρατήσουν τον Γιώργο Παρασκευά, ο οποίος μετέχει με επιτυχία σε συνεχόμενους αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας, σε Ταχύτητα και Supermoto.
giorgos paraskevas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/8/2026

Δεν είναι απλώς ένα σερί αγώνων, είναι ένας πραγματικός αγωνιστικός μαραθώνιος διάρκειας ενός μηνός που ξεκίνησε από το BMU Road Racing στη Βουλγαρία και συνεχίζει με τρία συνεχόμενα αγωνιστικά τριήμερα, στη Ρουμανία και Τουρκία, εκ των οποίων δυο είναι Supermoto. Και όλα αυτά, πάρα τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη στον εναρκτήριο αγώνα του BMU Supermoto, πριν μια εβδομάδα.

Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING, Γιώργος Παρασκευάς (#148), το προηγούμενο μόλις σαββατοκύριακο έκανε το ντεμπούτο του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto στην πίστα Transilvania Motor Ring με τη νέα Ducati Desmo450 MX. Ενώ μάχονταν για την τρίτη θέση είχε μια μεγάλη πτώση που του άφησε σοβαρούς τραυματισμούς.  

Με ρήξη του αριστερού υπερακάνθιου, ραγισμένο δεξί καρπό και τραυματισμό στον αυχένα ολοκλήρωσε όλους τους αγώνες του διήμερου και μόλις μια εβδομάδα αργότερα, 08-09/08, επέστρεψε στην ίδια πίστα για τον δεύτερο γύρο του BMU Supermoto, κατακτώντας άξιες θέσεις.

giorgos paraskevas

Δεύτερο αγωνιστικό διήμερο: Με τραυματισμούς αλλά χωρίς να κάνει πίσω

Την πρώτη μέρα του δεύτερου αγωνιστικού διήμερου BMU Supermoto στην Τρανσυλβανία, ο πιλότος μας ξεκίνησε πολύ δυνατά τη μάχη κατακτώντας την πέμπτη θέση στον πρώτο αγώνα. Με αμυντική προσέγγιση, βέβαια, καθώς προτεραιότητα ήταν να διαχειριστεί την κατάσταση και να εξετάσει πως θα ανταποκρίνονταν το τραυματισμένο χέρι ενόψει και της συνέχειας του αγωνιστικού μαραθώνιου.

Στο δεύτερο σκέλος, αφού οι τραυματισμοί του επέτρεπαν έστω και λίγο, ανέβασε τον ρυθμό και πίεσε περισσότερο. Έτσι ανέβηκε μια θέση και τερμάτισε τέταρτος, απολαμβάνοντας παράλληλα, όπως μας είπε, πολύ περισσότερο την οδήγηση. Η επιπλέον πίεση, ωστόσο, είχε το τίμημα της αφού επιβάρυνε σημαντικά τους τραυματισμούς και την επόμενη μέρα η κατάσταση του χεριού ήταν αισθητά χειρότερη.

Έτσι, την Κυριακή, η επιλογή ήταν ξεκάθαρη: Συντηρητικός ρυθμός και χωρίς περιττά ρίσκα. Ο Γιώργος Παρασκευάς κατέκτησε ακόμη δυο πέμπτες θέσεις, ολοκληρώνοντας ξανά και τα τέσσερα σκέλη του διημέρου. Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι δεν είχε σκοπό να πιέσει στο έπακρο, κατάφερε να μειώνει σταθερά το γυρολόγιο του, ώσπου έσπασε το προσωπικό ρεκόρ του με χρόνο 1’33.3.

Όσα αναφέραμε αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τον ανταγωνισμό. Οι τέσσερις αναβάτες που προπορεύονταν του πιλότου μας είναι μόλις 16 ετών, έχοντας ήδη εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Motocross και, σε κάποιες περιπτώσεις, από Παγκόσμιο Supermoto. Ο Παρασκευάς στα 49 του χρόνια, όχι μόνο παρέμεινε ανταγωνιστικός απέναντι σε αυτή τη νέα γενιά αναβατών, αλλά το έκανε έχοντας να διαχειριστεί σοβαρούς τραυματισμούς και εξαιρετικά απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα.

giorgos paraskevas

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

«Το Σάββατο μπήκαμε πολύ δυνατά και είχαμε μια πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος. Λίγο αμυντικά καθώς δεν ξέραμε τι μας περιμένει, μια εβδομάδα μετά την ανάρρωση του χεριού αλλά μαζέψαμε πάρα πολύ τον τραυματισμό και φάνηκε.

Παρότι ήμουν στο πρώτο πέμπτος, στο δεύτερο πίεσα και μου άρεσε πάρα πολύ και βγήκαμε τέταρτοι. Όμως αυτή η παραπάνω πίεση μου στοίχησε πολύ το επόμενο πρωί οπότε μείναμε στις δυο πέμπτες θέσεις συντηρητικά, αλλά σπάσαμε το ρεκόρ χρόνου μας»!

giorgos paraskevas

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS
DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
TECNO MOTO PERFORMANCE
INTRAMOTO PIRELLI
BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
PAPASTAVROU SHOPS
QNT SPORTS
DXL GRAPHICS
BIKELALERT HELLAS
MOTUL GREECE
HELMET HOME
RIDER GRAPHICS
K-TECH SUSPENSION UK
MOTUL GREECE

Πληροφορίες σχετικά με τη μοτοσυκλέτα, Ducati Desmo450 MX, προπονητικές συμβουλές, και πως μπορείτε να μπείτε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο γεμάτο αδρεναλίνη καλείτε στο 6977918180 

Ή στα social της ομάδας: 

@fb George Paraskevas / Wolf-racing Motul WRRS BMW motorrad / Sparta racing circuit Motul / Wolf-racing
@instagram Wolf-racing