MotoGP: Κάταγμα αστραγάλου για τον Francesco Bagnaia
Ο τραυματισμός δεν θα επηρεάσει την συμμετοχή του στο Mugello
Από τον
Μπάμπη Μέντη
22/5/2023
Ακόμη μία ατυχία για την Ducati, η οποία ανακοίνωσε πως ο Francesco Bagnaia έχει υποστεί μικρό μερικό κάταγμα αστραγάλου μετά τη σφοδρή επαφή που είχε με τον Maverick Vinales στο γαλλικό Grand Prix και κατέληξε σε πτώση.
Ο πρωταθλητής του MotoGP,Francesco Bagnaia πρόσθεσε και αυτός το όνομα του στην λίστα των τραυματιών όσον αφορά την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Μετά τον Enea Bastianini ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και μήνες από τον τραυματισμό στον ώμο που υπέστη στο Grand Prix της Πορτογαλίας, ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Bagnaia. Ο Ιταλός αναβάτης μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Maverick Vinales στο Le Mans αισθανόταν πόνο στον δεξιό του αστράγαλο και για τον λόγο αυτό υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους στο Misano.
Οι εξετάσεις εν τέλει δεν έφεραν ευχάριστα νέα στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας, καθώς ο Francesco Bagnaia έχει υποστεί μικρό μερικό κάταγμα στον δεξί του αστράγαλο. Ωστόσο ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν θα εμποδίσει τον Ιταλό να πάρει μέρος στο Grand Prix της Ιταλίας στις 11 Ιουνίου.
Ο Bagnaia, προηγείται με έναν βαθμό στην κούρσα του πρωταθλήματος, με τον Marco Bezzecchi να τον ακολουθεί κατά πόδας.
MotoGP: Test Καταλονίας - Στο νοσοκομείο ο Jorge Martin μετά από άλλη μια πτώση
Χειρουργήθηκε ο Alex Marquez – Καλύτερα ο Johann Zarco
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
18/5/2026
Νέα περιπέτεια για τον Jorge Martin στο test της Δευτέρας μετά το Grand Prix της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, με τον Ισπανό αναβάτη της Aprilia να πέφτει ξανά και να μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2024 είχε ήδη περάσει ένα εξαιρετικά δύσκολο τετραήμερο, με συνεχόμενες πτώσεις σε δοκιμές, κατατακτήριες και αγώνες. Το πρωινό της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του επίσημου test μετά τον αγώνα, ο Martin έχασε τον έλεγχο της RS-GP στη γρήγορη στροφή 7, περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας, με τη συνεδρία να διακόπτεται προσωρινά με κόκκινη σημαία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πίστα, ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο με ασθενοφόρο φορώντας κολάρο στον αυχένα, προκαλώντας αρχικά ανησυχία στο στρατόπεδο της Aprilia. Οι πρώτες εξετάσεις στην πίστα δεν έδειξαν εμφανή κατάγματα, ωστόσο αποφασίστηκε η μεταφορά του σε Νοσοκομείο για πιο λεπτομερή έλεγχο, με έμφαση στον αριστερό αγκώνα και στο δεξί πόδι.
Λίγες ώρες αργότερα η Aprilia ενημέρωσε επίσημα πως οι εξετάσεις ήταν καθαρές και πως δεν διαπιστώθηκε κανένα κάταγμα, με τον Martin να αποφεύγει τελικά έναν ακόμη σοβαρό τραυματισμό.
Η πτώση αυτή ήταν η έκτη (!) του Ισπανού, των ημερών στη Βαρκελώνη, καθώς είχε ήδη σημειώσει τρεις πτώσεις από την Παρασκευή, μία στο Sprint και μία ακόμη στον κυρίως αγώνα μετά την επαφή με τον Raul Fernandez.
Παρά τη διπλή νίκη που είχε πετύχει μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα στο γαλλικό Grand Prix, το καταλανικό εξελίχθηκε τελικά σε εφιάλτη για τον Martin, που πλέον βρίσκεται 15 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλο του, Marco Bezzecchi, στη μάχη του τίτλου.
Την ίδια στιγμή, η Gresini Racing επιβεβαίωσε πως ο Alex Marquez υποβλήθηκε επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση μετά τη σφοδρή σύγκρουσή του με τον Pedro Acosta στον κυριακάτικο αγώνα, ενώ η κατάσταση του Johann Zarco μετά τη δική του πτώση στην πρώτη στροφή, μετά την επανεκκίνηση του αγώνα έπειτα από κόκκινη σημαία, παρουσιάζεται καλύτερη από αυτή που αρχικά είχε φανεί. Το μηριαίο οστό δεν είναι σπασμένο, κάποιο κάταγμα υπάρχει χαμηλά στην περόνη ενώ η κυρίως ζημιά έχει συμβεί στους συνδέσμους του γόνατου.
Ο Lucio Cecchinello εκτίμησε, χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, πως ο Γάλλος αναβάτης πιθανότατα θα χάσει τους δύο επόμενους γύρους του πρωταθλήματος σε Mugello και Balaton.