MotoGP Κατάρ Sprint: Άνετη νίκη Marc Marquez

Προβληματική ημέρα για Bagnaia
MotoGP Κατάρ Sprint: Άνετη νίκη Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/4/2025

Χωρίς δυνατές μάχες εμπρός, πέρα από μία στιγμή που ο Alex Marquez αμφισβήτησε για λίγο την κυριαρχία του Marc και μπήκε εμπρός στα φρένα, για να ανοίξει γραμμή και να καθίσει και πάλι δεύτερος, ο σύντομος αγώνας Sprint έληξε όπως και οι προηγούμενοι με τον Marc Marquez να κερδίζει με άνεση.

Ο Quartararo συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός με αρκετές Ducati μέσα στην γρήγορη πίστα του Κατάρ εντυπωσιάζοντας, όπως αντίστοιχα προκάλεσε έκπληξη ο Bagnaia που δεν κατάφερε ούτε να πεταχτεί εμπρός στην εκκίνηση, ούτε να παλέψει για κάτι καλύτερο, αντιθέτως έχανε θέσεις και βρέθηκε να τον περνά και ο Martin που σήμερα έκανε τον πρώτο του αγώνα με νέα μοτοσυκλέτα μετά από μήνες απουσίας.

Μετά τους δύο πρώτους γύρους που ο Marc Marquez είχε θέματα πρόσφυσης, σταθεροποιήθηκε σε γρήγορο ρυθμό και ο Alex Marquez δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής ξανά.

Ο Morbidelli δεν άργησε να σταθεροποιηθεί να σε θέση βάθρου με τον Quartararo κοντά αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει την ξεκάθαρη αντεπίθεση. Είναι κρίμα που έχασε την τελευταία στιγμή πριν την καρό σημαία από δικό του λάθος την 4η θέση και πέρασε εμπρός ο νεαρός Aldeguer. Και είναι κρίμα γιατί ο Quartararo πραγματικά προσπάθησε πολύ για να μείνει μπροστά από τις Ducati της VR46!

Απίστευτος ο Ai Ogura πέρασε τον Bagnaia και συνέχισε να ανεβαίνει θέσεις ή καλύτερα τις έχανε ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati φτάνοντας να παλεύει εκτός βαθμών, μέχρι το τέλος που κατάφερε συγκυριακά να ανέβει στην 8η θέση πίσω από τον Rookie της Aprilia.

Ο Martin είχε μία φυσιολογική επάνοδο μετά από τέτοια απουσία και πρώτη αγωνιστική γνωριμία με την Aprilia σε μία πίστα που επηρεάζεται πολύ από τις συνθήκες και δεν προσφέρεται για γνωριμίες, το ακριβώς αντίθετο.

Αύριο ο Marc Marquez θα προσπαθήσει είπε να βρει τις 2-3 λεπτομέρειες που χρειάζεται για να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό στην διάρκεια που απαιτεί ο κανονικός αγώνας, έχοντας κάνει πρόοδο σήμερα, καθότι ανταγωνιστικός σε μία πίστα που δεν το περίμενε. Κρίμα και για τον Zarco που εγκατάλειψε ενώ ήταν η καλύτερη Honda με διαφορά, μακάρι στον αγώνα να καταφέρει καλύτερη εμφάνιση.

Αποτελέσματα Sprint

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

12

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

20:38.304

2

9

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+1.577

3

7

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.988

4

6

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+4.369

5

5

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+4.593

6

4

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+5.099

7

3

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+10.199

8

2

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+10.334

9

1

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+11.300

10

 

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+12.554

11

 

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+13.676

12

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+14.273

13

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+14.408

14

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+15.459

15

 

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+15.587

16

 

1J. Martin

Aprilia Racing

+15.775

17

 

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+16.317

18

 

7A. Fernandez

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+17.922

19

 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+20.274

20

 

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

+31.106

Εγκαταλείψεις

   

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

8 laps

 

 

 

Ετικέτες

MotoGP Ουγγαρία SPRINT: Απόλυτη νίκη Marc Marquez με ολική επικράτηση

Από την pole position στην νίκη!
MotoGP Ουγγαρία SPRINT: Απόλυτη νίκη Marc Marquez με ολική επικράτηση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/6/2026

Μεγάλη νίκη του Marc Marquez χωρίς να χρειαστεί να δώσει την παραμικρή μάχη, χτίζοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας και τερματίζοντας αλάνθαστος 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Acosta!

Στην τρίτη θέση ο Bezzecchi αλλά μόνο και μόνο επειδή η πίστα δεν αφήνει περιθώρια προσπέρασης και έτσι ο Aldequer όχι μόνο δεν κατάφερε να προσπεράσει, αλλά κινδύνεψε δύο φορές να πέσει στην προσπάθειά του να ξεδιπλώσει τον ανώτερο ρυθμό που είχε από την εργοστασιακή Aprilia.

Στην εκκίνηση ο Marc Marquez έφυγε εμπρός αλάνθαστα και έστριψε πρώτος, έχοντας τον Acosta σε μικρή απόσταση πίσω του ενώ ο Aldeguer ήταν ήδη κολλημένος στον πίσω τροχό του Bezzecchi στην 4η και 3η θέση αντίστοιχα.

Πίσω τους ο Fernandez και ένας Moreira που για μία φορά ακόμη ήταν με τεράστια διαφορά η ταχύτερη Honda, με Bagnaia, Di Giannantionio, Martin και Bastianini να οριοθετούν την πρώτη δεκάδα αμέσως μετά την εκκίνηση.

Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος έγινε ξεκάθαρο πως ο Bezzecchi δεν έχει τον ρυθμό των δύο πρώτων γιατί είχε πάνω από δύο μοτοσυκλέτες κενό που διαρκώς μεγάλωνε με τον Acosta να απέχει άλλη μία από τον Marc Marquez που δεν είχε αντίπαλο από την πρώτη στροφή μέχρι και το τέλος.

Ο Di Giannantonio κάνει αμέσως το λάθος με Bagnaia και ο Martin εκμεταλλεύεται την κατάσταση και περνά πίσω από τον Moreira χωρίς να περιμένει καθόλου.

Βλέπει πως αν επιτεθεί νωρίς θα μειώσει την διαφορά και βουτά στα φρένα πριν το εσάκι όπου όμως δεν έχει καμία απολύτως τύχη και φεύγει εμπρός χάνοντας θέσεις, οπότε δεν τιμωρείται για την παράκαμψη.

Για τους επόμενους δύο γύρους υπάρχει ένα δυνατό θέαμα από την μεριά του Aldeguer που δεν θα μπορούσε να οδηγεί πιο κολλητά στον Bezzecchi. Μία απίστευτη οδήγηση και από τους δύο γιατί δεν είναι εύκολο και για τον Bezzecchi να έχει κολλημένο πίσω του έναν ταχύτερο οδηγό που οριακά ακουμπά τον τροχό του, όπως είπε αργότερα.

Στον επόμενο γύρο και έχοντας ανεβάσει θερμοκρασία του εμπρός ελαστικού ο Aldeguer πατά πολύ βαθιά μέσα στο κέρμπ για το εσάκι και ουσιαστικά πέφτει σέρνοντας τον εμπρός τροχό αλλά σηκώνει την μοτοσυκλέτα και χάνει μόνο μία θέση, έναντι του Fernandez.

Ο νεαρός αναβάτης έχει επιδείξει απίστευτα αντανακλαστικά και συνεχίζει αμέσως την μάχη. Αρκετά αργότερα άλλη μία τέτοια επίθεση προς τον Fernandez θα καταλήξει με τον ίδιο τρόπο και εκεί ο Aldeguer θα το πάρει τελικά απόφαση και θα μείνει στην 5η θέση. Στην προσπάθειά του αυτή χάρισε το μοναδικό θέαμα από πλευράς μάχης μεταξύ αναβατών που είχε αξία στον σημερινό Sprint.

Από εκεί και πέρα η οδήγηση όλων στην πίστα αυτή που δίνει ορισμένα εντυπωσιακά σερί στροφών ήταν χάρμα οφθαλμών με πρώτο όλων τον Marc Marquez που αλάνθαστος μπροστά πήρε μία μεγάλη νίκη σηματοδοτώντας την επάνοδό του!

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

21:22.047

12

2

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+1.548

9

3

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+2.722

7

4

25R. Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+3.973

6

5

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+4.366

5

6

89J. Martin

Aprilia Racing

+5.708

4

7

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+6.285

3

8

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+7.587

2

9

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+8.237

1

10

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+8.469

 

11

79A. Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+11.609

 

12

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+12.070

 

13

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+14.173

 

14

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+15.799

 

15

36J. Mir

Honda HRC Castrol

+15.961

 

16

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.376

 

17

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+17.070

 

18

27I. Lecuona

BK8 Gresini Racing MotoGP

+17.381

 

19

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+19.490

 

20

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+20.662

 

21

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+24.063

 

22

35C. Crutchlow

Castrol Honda LCR

+30.947