MotoGP Κατάρ Sprint: Άνετη νίκη Marc Marquez

Προβληματική ημέρα για Bagnaia
MotoGP Κατάρ Sprint: Άνετη νίκη Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/4/2025

Χωρίς δυνατές μάχες εμπρός, πέρα από μία στιγμή που ο Alex Marquez αμφισβήτησε για λίγο την κυριαρχία του Marc και μπήκε εμπρός στα φρένα, για να ανοίξει γραμμή και να καθίσει και πάλι δεύτερος, ο σύντομος αγώνας Sprint έληξε όπως και οι προηγούμενοι με τον Marc Marquez να κερδίζει με άνεση.

Ο Quartararo συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός με αρκετές Ducati μέσα στην γρήγορη πίστα του Κατάρ εντυπωσιάζοντας, όπως αντίστοιχα προκάλεσε έκπληξη ο Bagnaia που δεν κατάφερε ούτε να πεταχτεί εμπρός στην εκκίνηση, ούτε να παλέψει για κάτι καλύτερο, αντιθέτως έχανε θέσεις και βρέθηκε να τον περνά και ο Martin που σήμερα έκανε τον πρώτο του αγώνα με νέα μοτοσυκλέτα μετά από μήνες απουσίας.

Μετά τους δύο πρώτους γύρους που ο Marc Marquez είχε θέματα πρόσφυσης, σταθεροποιήθηκε σε γρήγορο ρυθμό και ο Alex Marquez δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής ξανά.

Ο Morbidelli δεν άργησε να σταθεροποιηθεί να σε θέση βάθρου με τον Quartararo κοντά αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει την ξεκάθαρη αντεπίθεση. Είναι κρίμα που έχασε την τελευταία στιγμή πριν την καρό σημαία από δικό του λάθος την 4η θέση και πέρασε εμπρός ο νεαρός Aldeguer. Και είναι κρίμα γιατί ο Quartararo πραγματικά προσπάθησε πολύ για να μείνει μπροστά από τις Ducati της VR46!

Απίστευτος ο Ai Ogura πέρασε τον Bagnaia και συνέχισε να ανεβαίνει θέσεις ή καλύτερα τις έχανε ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati φτάνοντας να παλεύει εκτός βαθμών, μέχρι το τέλος που κατάφερε συγκυριακά να ανέβει στην 8η θέση πίσω από τον Rookie της Aprilia.

Ο Martin είχε μία φυσιολογική επάνοδο μετά από τέτοια απουσία και πρώτη αγωνιστική γνωριμία με την Aprilia σε μία πίστα που επηρεάζεται πολύ από τις συνθήκες και δεν προσφέρεται για γνωριμίες, το ακριβώς αντίθετο.

Αύριο ο Marc Marquez θα προσπαθήσει είπε να βρει τις 2-3 λεπτομέρειες που χρειάζεται για να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό στην διάρκεια που απαιτεί ο κανονικός αγώνας, έχοντας κάνει πρόοδο σήμερα, καθότι ανταγωνιστικός σε μία πίστα που δεν το περίμενε. Κρίμα και για τον Zarco που εγκατάλειψε ενώ ήταν η καλύτερη Honda με διαφορά, μακάρι στον αγώνα να καταφέρει καλύτερη εμφάνιση.

Αποτελέσματα Sprint

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

12

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

20:38.304

2

9

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+1.577

3

7

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.988

4

6

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+4.369

5

5

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+4.593

6

4

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+5.099

7

3

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+10.199

8

2

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+10.334

9

1

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+11.300

10

 

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+12.554

11

 

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+13.676

12

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+14.273

13

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+14.408

14

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+15.459

15

 

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+15.587

16

 

1J. Martin

Aprilia Racing

+15.775

17

 

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+16.317

18

 

7A. Fernandez

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+17.922

19

 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+20.274

20

 

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

+31.106

Εγκαταλείψεις

   

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

8 laps

 

 

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Valentino Rossi ξεχωρίζει Bagnaia και Martin για την σεζόν 2026

Με παγωμένη την εξέλιξη των κινητήρων, ο Rossi εκτιμάει ότι η σεζόν μπορεί να κρύβει εκπλήξεις
Rossi
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/1/2026

Ο Valentino Rossi χαρακτηρίζει το MotoGP 2026  “μεταβατική χρονιά”, ελπίζοντας σε επιστροφή στο υψηλότερο επίπεδο για τους Francesco Bagnaia και Jorge Martin.

Με τον σχεδιασμό των κινητήρων να έχει παγώσει για τους περισσότερους κατασκευαστές και το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται ήδη στις νέες μοτοσυκλέτες των 850cc, ο Valentino Rossi περιέγραψε το MotoGP 2026 ως μια "μεταβατική" σεζόν.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, “κάθε σεζόν έχει τη δική της ιστορία”, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Francesco Bagnaia και Jorge Martin μπορούν να επιστρέψουν “στο καλύτερό τους επίπεδο”.

bagnaia martin

Και οι δύο βίωσαν μια εφιαλτική χρονιά το 2025, αν και για διαφορετικούς λόγους. Ο Bagnaia δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στη νέα Ducati GP25, βρέθηκε στη σκιά των αδελφών Marquez και στη συνέχεια έχασε έδαφος και από τον Marco Bezzecchi με την Aprilia, αλλά και από τον Pedro Acosta της KTM, τερματίζοντας πέμπτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Jorge Martin ξεκίνησε μόλις σε οκτώ αγώνες κατά τη διάρκεια της παρθενικής του σεζόν με την Aprilia, η οποία στιγματίστηκε από συνεχείς τραυματισμούς.

"Από τεχνικής πλευράς, λίγα έχουν αλλάξει. Αυτή είναι μια μεταβατική σεζόν, όλοι οι κατασκευαστές κοιτάζουν ήδη προς το 2027 και δουλεύουν πάνω στις νέες μοτοσυκλέτες", δήλωσε ο Valentino Rossi σε ιταλικά μέσα.
"Οι μοτοσυκλέτες είναι παρόμοιες με τις περσινές, αλλά κάθε σεζόν έχει τη δική της ιστορία. Πέρυσι υπήρχαν αναβάτες που απέδωσαν κάτω από τις δυνατότητές τους, κυρίως ο Pecco, αλλά και ο Martin, για παράδειγμα."

Rossi

Ο Rossi αναφέρθηκε επίσης στους αναβάτες της ομάδας VR46, Franco Morbidelli και Fabio di Giannantonio, οι οποίοι αναζητούν μεγαλύτερη σταθερότητα, με στόχο να τερματίσουν την ξηρασία δύο ετών χωρίς νίκη στο MotoGP.

"Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και, πάνω απ’ όλα, στο MotoGP όλοι είναι δυνατοί και όλες οι μοτοσυκλέτες είναι ανταγωνιστικές", δήλωσε ο Rossi στην παρουσίαση της ομάδας την Τετάρτη.

vr46

"Το πρόβλημα είναι ότι σε μια πίστα οι μοτοσυκλέτες λειτουργούν άψογα και μπορούν να παλέψουν για το βάθρο. Την επόμενη εβδομάδα όλα είναι ίδια, αλλά τίποτα δεν δουλεύει και πρέπει να προσπαθήσεις να σώσεις το αγωνιστικό τριήμερο. Εφόσον όλοι είναι τόσο γρήγοροι και τόσο κοντά, αρκεί μια στιγμή για να περάσεις από τη μάχη για το βάθρο στη δέκατη θέση. Αυτό θα είναι το κλειδί."

Ο di Giannantonio και ο Morbidelli ολοκλήρωσαν το περσινό πρωτάθλημα ακριβώς πίσω από τον Bagnaia, στις έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Οι χειμερινές δοκιμές προετοιμασίας για τη σεζόν 2026 ξεκινούν στη Sepang της Μαλαισίας στις 3 Φεβρουαρίου.