MotoGP KTM: Χειρουργείο και ο Iker Lecuona

Θα είναι έτοιμος για την Πορτογαλία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/4/2021

Ο αναβάτης της KTM Tech3 Iker Lecuona υποβλήθηκε σε εγχείρηση “arm pump”, όπως ακριβώς έκανε και ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati Jack Miller με στόχο να είναι έτοιμος για τον αγώνα του Portimao στην Πορτογαλία στις 18 Απριλίου. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο IMED στην Valencia της Ισπανία από τον DR. Eduardo Sánchez Alepuz και σύμφωνα με την ανάρτηση που νεαρού αναβάτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όλα πήγαν καλά και έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία αποθεραπείας.

 

“Very happy! intervention totally satisfactory.
Thanks to Dr. Eduardo Sánchez Alepuz and his team for the care received at the IMED Valencia Hospital”

MotoGP – O Alex Marquez επιστρέφει στη δράση στο Brno!

Ο Ισπανός αναβάτης θα είναι στην Τσεχία και η συμμετοχή του θα κριθεί την Πέμπτη 18/6
alex marquez
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/6/2026

Η ομάδα BK8 Gresini Racing MotoGP μόλις επιβεβαίωσε πως ο Alex Marquez θα μεταβεί στην πίστα Brno για τον αγώνα που έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο (19-21/6), το Monster Energy Grand Prix of Czechia.

Εκεί ο Ισπανός αναβάτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη 18/6, από τις οποίες θα εξαρτηθεί αν θα λάβει το πράσινο φως για να αγωνιστεί στο Grand Prix.

Ο μικρότερος αδελφός του Marc Marquez είχε τραυματιστεί την Κυριακή 17 Μαΐου στο Grand Prix της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, μετά από ένα τρομακτικό συμβάν όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας της ΚΤΜ του Pedro Acosta, με τον Alex να βρίσκεται μια ανάσα πίσω του με το γκάζι τέρμα ανοικτό και χωρίς το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης.

Από το ατύχημά του ο Alex είχε αποκομίσει ένα μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7, μια σπασμένη κλείδα και κάμποσα άλλα μικρότερης σημασίας τραύματα, ενώ αρχικά η ομάδα είχε ξεκαθαρίσει πως οι επόμενοι δύο αγώνες σε Mugello και Balaton Park ήταν αναπόφευκτα χαμένοι για τον αναβάτη τους. Ωστόσο άφηναν ένα παράθυρο ελπίδας πως ίσως επέστρεφε στο Brno, σενάριο που τώρα επιβεβαιώνεται.

Πλέον αναμένουμε το ιατρικό πόρισμα της Πέμπτης 18/6 που θα κρίνει αν ο αναβάτης της Gresini θα δώσει το παρών κανονικά από το πρωί της Παρασκευής στη δράση του Brno.