MotoGP: KTM και Binder ανανέωσαν για άλλες δύο σεζόν ενώ είχαν συμβόλαιο μέχρι το 2024!

Μαζί μέχρι και την σεζόν του 2026!
MotoGP: KTM και Binder ανανέωσαν για άλλες δύο σεζόν ενώ είχαν συμβόλαιο μέχρι το 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2023

Σε μία αναμενόμενη κίνηση, η KTM ανανέωσε το συμβόλαιο του Binder πριν την έναρξη του αγώνα Sprint στον οποίο τερμάτισε δεύτερος. Ο πιο γρήγορος και σταθερός αναβάτης της KTM ήταν βέβαιο πως θα μείνει μαζί τους, αλλά η ανανέωση ήρθε ένα χρόνο πιο νωρίς, επεκτείνοντας έτσι την πορεία του μαζί τους στις τρεις από τώρα, μέχρι τέλος του 2026.

Ο Binder είναι 28 ετών και τρέχει με την KTM από το 2020 στην μεγάλη κατηγορία ενώ η συνεργασία του με τους Αυστριακούς θα ξεπεράσει την δεκαετία μέχρι την λήξη του συμβολαίου του και φυσικά μπορεί να ανανεωθεί εκ νέου. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 και συνοδεύει την KTM στην προσπάθειά της για κυριαρχία στα MotoGP από τα πρώτα της βήματα καθώς ακολούθησε μετά την Moto3 και την Moto2.

Αντιπροσωπεύει το όραμα της KTM για αναβάτες που θα έχουν ξεκινήσει από τα πρώτα βήματα, από μικρά παιδιά, την πορεία τους με την εταιρεία και θα τροφοδοτούν τις κατηγορίες μεγαλώνοντας μέσα στην KTM. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το Red Bull Rookies Cup και ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα καλύτερα παραδείγματά του.

Brad Binder: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην KTM και την διοίκησή της για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και τις ευκαιρίες εξέλιξης που μου έχουν προσφέρει και συνεχίζουν, για μερικά ακόμη χρόνια. Πλησιάζουμε πολύ κοντά σε αυτό που θέλαμε να πετύχουμε και δεν έχω μόνο καλά λόγια για αυτή την ομάδα και τους μηχανικούς. Το 2015 και οι πρώτοι αγώνες μαζί τους, φαντάζουν πολύ μακριά. Ο χρόνος περνά γρήγορα αλλά έχουμε δημιουργήσει μερικές πολύ δυνατές αναμνήσεις, ξέρω ότι έχουμε κι άλλα ακόμη μπροστά μας και ανυπομονώ να ξεδιπλώσουμε αυτές τις ιστορίες μαζί. Και πάλι ευχαριστώ!»

Francesco Guidotti, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Ο Brad είναι ο βράχος της ομάδας μας και είναι σπουδαία νέα που θα μείνει μαζί μας ακόμη περισσότερο. Χτίζουμε αυτή την σχέση και την πορεία μας στα MotoGP εδώ και πολύ καιρό. Φέρνει στην ομάδα ένα πνεύμα μαχητή αλλά ταυτόχρονα εμπνέει και την σταθερότητα ενώ ενθυλακώνει πλήρως την φιλοσοφία της KTM. Είναι ένας αναβάτης που χαίρεσαι να τον παρακολουθείς και είναι φανταστικός να δουλεύεις μαζί του. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σε εμάς και για την συντροφιά του στον αγώνα μας. Οι δυνατότητες ξεδιπλώνονται μπροστά μας!

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: «Κρατώντας τον Brad στην κόψη του ξυραφιού ήταν για εμάς βασική προτεραιότητα. Μας αρέσουν τα πάντα σε αυτόν τον τύπο: Είναι ένας ολοκληρωμένος αναβάτης που δίνει τα πάντα στην πίστα. Ο Brad είναι βασικό κομμάτι της οικογένειάς μας με τον χαρακτήρα και τον τρόπο που λειτουργεί στο box και προς τους οπαδούς να τον καθιστούν τον ιδανικό πρεσβευτή μας. Έχουμε ήδη ζήσει πολλά μαζί και μας κάνει περήφανους το γεγονός πως θέλει να παραμείνει ντυμένος στα πορτοκαλί και να συνεχίσει με την RC16. Δεν μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι από το να κρατήσουμε το #33 στο box για μερικά ακόμη χρόνια».

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες