MotoGP Le Mans: Ο Kornfeil περιγράφει το MX άλμα στην Moto3 [video]

Η τηλεμετρία έδειξε σχεδόν 10 μέτρα μήκος…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/5/2018

Ο Jakub Kornfeil της Moto3 επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, χρησιμοποιώντας την μοτοσυκλέτα του Bastianini ως αναβατήρα για ένα εντυπωσιακό άλμα που έφτασε να γίνει “internet meme”, ο ίδιος εξηγεί πως η προπόνηση στο motocross τον βοήθησε να πάρει μερικές άμεσες αποφάσεις, και τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις στιγμές..

Στον αγώνα της Moto3 που είχε αρκετές πτώσεις, ο Kornfeil ήταν μέρος του γκρουπ των πρώτων, όταν ο Enea Bastianini έπεσε μπροστά του και η Honda έγινε ράμπα, εκτοξεύοντας την KTM στον αέρα, σε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο:

video από όλες τις κάμερες που αποθανάτισαν το μοτοκροσάδικο άλμα στον αγώνα της Moto3

«Είδα ξαφνικά την μοτοσυκλέτα μπροστά μου», περιγράφει ο Jakub Kornfeil "και εκείνη την στιγμή ήξερα πως μπορούσα να κάνω το τέλειο άλμα… Είπα ΟΚ, θα είναι όπως την προπόνηση motocross, απλά άνοιξε το γκάζι και προσπάθησε να μείνεις στην μοτοσυκλέτα! Όταν προσγειώθηκα το παχύ στρώμα από χαλίκι ήταν πολύ μαλακό και δεν κατάλαβα τίποτα. Το πρόβλημα ήταν πως στον αέρα άνοιξε ο αερόσακος της στολής και με έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα, όταν προσγειώθηκα ούτε κι εγώ ξέρω πώς το έσωσα!»

«Απλά κράτησα το γκάζι ανοικτό, ήταν το μόνο πράγμα στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή, δεν προλάβαινα να σκεφτώ κάτι άλλο, -κράτα το γκάζι- είπα μέσα μου γιατί ξέρω από το motocross πως στην προσγείωση θέλεις το γκάζι ανοικτό. Το επόμενο πρόβλημα ήταν τα γεννητικά μου όργανα… στο τελευταίο γύρο είχα έντονο πόνο!»

«Αργότερα είδαμε με την ομάδα ακριβώς τι είχε συμβεί, η πίσω ανάρτηση τερμάτισε την διαδρομή της, και το υποπλαίσιο της σέλας είχε σπάσει, παρόλο που εγώ συνέχισα κανονικά. Το υποπλαίσιο της σέλας είναι ένα ενιαίο κομμάτι από carbon, και δεν άντεξε την πίεση, που είναι και λογικό. Ευτυχώς ολοκλήρωσα τον αγώνα έκτος. Η τηλεμετρία έδειξε πως έφτασα σε μήκος 9.6 με 9.7 μέτρα, περίπου 10 που είναι αρκετά μεγάλη απόσταση!»

Ο Jakub Kornfeil της Prustel KTM:
Ετικέτες

MotoGP Mugello Sprint: Νίκη Fernandez μπροστά από τις εργοστασιακές Aprilia

Κανείς δεν είχε στον Sprint, τον ρυθμό του Fernandez!
MotoGP Mugello Sprint: Νίκη Fernandez μπροστά από τις εργοστασιακές Aprilia
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/5/2026

Πολύ δυναμική η εκκίνηση όπου οι μοτοσυκλέτες της Aprilia δεν είχαν μόνο την μεταξύ τους διαφορά να επιλύσουν στην πρώτη στροφή, αλλά ταυτόχρονα και έναν Marc Marquez που βούτηξε από την εσωτερική κάνοντας μία φανταστική εκκίνηση.

Τελικά ο Marc Marquez έκανε το 4-1 το οποίο κράτησε μέχρι την έξοδο από το εσάκι όπου άνοιξε γραμμή και ο Fernandez πέρασε εμπρός, έχοντας παλέψει με τον Martin ακριβώς πριν.

Martin και Marquez ακουμπούν ελαφρά σε εκείνο το σημείο με την Ducati να αποσταθεροποιείται και να βρίσκει την ευκαιρία ο Moreira να βουτήξει, φέρνοντας την Honda στο επίκεντρο των πρώτων θέσεων.

Ένα απίστευτο το πλάνο έχουν χορτάσει κατά την πρώτη στροφή οι εξέδρες και αργότερα κατά τον 7ο γύρο θα τον έβλεπαν και οι τηλεθεατές, όταν ο Aldequer με τον Bagnaia, τον Binder και τον Ai Ogura στρίβουν ταυτόχρονα και οι τέσσερις την πρώτη στροφή, ακριβώς δίπλα – δίπλα, σε ένα φανταστικό στιγμιότυπο.

Οι επόμενες πρώτες στροφές του πρώτου γύρου ξεκαθαρίζουν την σειρά του αγώνα για τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου καθώς ο Fernandez έχει καταφέρει να χτίσει ήδη μία διαφορά μεγαλύτερη των τριών μοτοσυκλετών από τον Martin η οποία αυξομειώνεται, αλλά όχι σε σημείο που φτάνει για να αφήσει την εργοστασιακή Aprilia να επιτεθεί.

Αρχικά ο Moreira βρίσκεται στην 3η θέση και είναι ευκαιρία για το κοινό να ακούσει το όνομα αυτό που διαφορετικά, όπως και του Razgatlioglu δεν έχει κανέναν λόγο να απασχολήσει το ευρύ κοινό. Ο Βραζιλιάνος Diogo Moreira είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 2025 είναι νεότατος, μόλις 22 ετών και έχει γράψει ήδη από δύο σεζόν σε Moto3 και Moto2, κερδίζοντας όπως είπαμε πέρσι τον τίτλο. Τον κέρδισε η LCR Honda και εξαιτίας της δεν τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί τόσο συχνά, όσο δικαιολογεί το μεγάλο του ταλέντο, αναμένεται αυτό να ξεδιπλωθεί από την επόμενη σεζόν. Ωστόσο σήμερα έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση, δημιουργώντας επίσης στο μη φανατικό κοινό την απορία, για το ποιος κοντράρει τον Marc Marquez.

Στην πράξη οι δυο τους γνωρίζονται αρκετά καλά και έχουν προπονηθεί μαζί, ίσως για αυτό ήταν πολύ δύσκολο για την εργοστασιακή Ducati να τον περάσει στα φρένα όπου ο Moreira φρέναρε πάρα πολύ αργά κρατώντας πίσω τον Marc Marquez μέχρι τελικά να πάρει ο Marquez την εξωτερική και να τον τραβήξει μαζί του τέρμα έξω. Αυτό όμως ήταν λίγο μετά το μισό του αγώνα, στον 7ο γύρο, τόσο πολύ αντιστάθηκε!

Ήδη όμως μέχρι να τελειώσει οπ πρώτος γύρος ο Di Giannantonio είχε κάνει την επίθεσή του στον Marc Marquez, είχε περάσει εμπρός και έπειτα τα είχε βάλει και με τον Moreira κερδίζοντας αμέσως. Ο Marc Marquez αντισάθηκε στην αρχή του 2ου γύρου αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι περισσότερο από το να ξεκολλήσουν όσοι μάχονταν για την τρίτη θέση, από τους πρώτους δύο.

Στον 3ο γύρο κατάφερε ο Di Giannantonio να περάσει τον Moreira, εκεί όπου και ο Bezzecchi έχει περάσει τον Marc Marquez και έχουν ένα μικρό κενό οι δυο τους από την μάχη για την 3η θέση. Ήδη από αυτό το σημείο οι δύο πρώτοι έχουν διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους που κυμαίνεται στο 1,5 δευτερόλεπτο και μικρή διαφορά 3 μοτοσυκλετών και μεταξύ τους.

Στον 5ο γύρο περνά και ο Bezzecchi τον Moreira και πλέον από εδώ και πέρα θα παλέψει ξανά με τον Marc Marquez για άλλους δύο γύρους.

Σε αυτό τον γύρο πέφτει και ο Bastianini και ο Morbidelli σε δύο ξεχωριστά περιστατικά με low side χωρίς τραυματισμούς.

Από την στιγμή που έληξε και η μάχη Moreira, Marc Marquez η πεντάδα είχε κλειδώσει. Για τους επόμενους τέσσερις γύρους η μάχη Aldeguer, Bagnaia, Ai Ogura και Acosta κρατούσε το θέαμα για το κοινό, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν από την πρώτη στροφή αυτό με τελική επικράτηση την ανωτέρω σειρά και μεγάλο χαμένο τον Acosta από αυτή την μάχη.

Θερμά συγχαρητήρια στον Fernandez και στον φανταστικό αγώνα που έκανε, με μία πολύ σωστή επιλογή ελαστικών με την μεσαία γόμα, την οποία αντέγραψε από τον Martin και μία πολύ καλή θέση στην εκκίνηση την οποία απέκτησε από τον Bezzecchi και μπράβο του και για τα δύο!

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

19:28.40

2

89J. Martin

Aprilia Racing

+1.289

3

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.287

4

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+4.481

5

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+9.055

6

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+9.758

7

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+10.983

8

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+11.411

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+11.809

10

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+12.932

11

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.690

12

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+17.043

13

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+18.407

14

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+20.619

15

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+20.669

16

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+22.907

17

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+25.423

18

51M. Pirro

BK8 Gresini Racing MotoGP

+27.085

19

35C. Crutchlow

Castrol Honda LCR

+39.671

 

36J. Mir

Honda HRC Castrol

 
 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

 
 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team