MotoGP LeMans FP1: Ταχύτερη η Honda με τον Pol Espargaro

Καυτό ζέσταμα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/5/2022

Σε αυτόν τον αγώνα στη γαλλική πίστα η κατάσταση στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP είναι τόσο ρευστή εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και μέσα στα box των ομάδων και των γραφείων της Dorna και της FIM. Ο ένας λόγος είναι η ξαφνική απόφαση αποχώρησης της Suzuki από το πρωτάθλημα στο τέλος του 2023, που αφήνει ξεκρέμαστους τους αναβάτες της και ανακατεύει με βίαιο τρόπο την τράπουλα στο παιχνίδι των μεταγραφών. Ο άλλος είναι το θέμα που δημιουργήθηκε με τις πιέσεις των ελαστικών κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ως προς το πρώτο σκέλος, τόσο ο Joan Mir, όσο και ο Alex Rins δήλωσαν δημόσια πως βρίσκονται σε συζητήσεις για αναζήτηση νέας ομάδας, με τον Joan Mir να έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάει στη Repsol Honda, αντικαθιστώντας τον Pol Espargaro. Σε ό,τι αφορά την ιστορία με τις πιέσεις των ελαστικών, η ειδική επιτροπή που ασχολείται με τους κανονισμούς και συμμετέχουν τόσο οι γραφειοκράτες της Dorna/FIM/IRTA, όσο και εκπρόσωποι των ομάδων, έβγαλε στην απόφαση να χρησιμοποιούν ένα ενιαίο σύστημα μέτρησης πιέσεων από την επόμενη χρονιά, ώστε το όριο της ελάχιστης επιτρεπόμενης πίεσης των ελαστικών να μπορεί να μετρηθεί με όσο το δυνατόν αντικειμενικό τρόπο για όλους και φυσικά να ξεκινήσουν την επιβολή ποινών σε όποιους αναβάτες ή ομάδες το παραβιάζουν.

Όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν έξω από την γαλλική πίστα, φαίνεται πως έπαιξαν και τον ρόλο τους μέσα σε αυτή, αφού ταχύτερος όλων ήταν ο Pol Espargaro του οποίου πλέον η καρέκλα τρίζει πιο έντονα από ποτέ. Την ίδια στιγμή ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης της Honda, δημιούργησε ξανά ένα εντυπωσιακό video για το YouTube και το Tik-Tok σώζοντας με τον αγώνα του μια σίγουρη πτώση. Το μεγάλο νέο είναι πως αυτή τη φορά το έκανε με το δεξί χέρι! Δυστυχώς ο Bran Binder δεν έχει αναπτύξει ακόμα καποια ανάλογη τεχνική με τον Marquez οπότε έπεσε, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Δεύτερος ταχύτερος ήταν άλλος ένας που αντιμετωπίζει τον εφιάλτη της ανεργίας την επόμενη χρονιά, δηλαδή ο Alex Rins που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν σενάρια μετακίνησής του σε άλλη ομάδα.

Τα Ducati έχουν δείξει πως είναι πολύ ανταγωνιστικά στην πίστα του LeMans και δεν αποτελεί είδηση πως τόσο ο Bagnaia, όσο και ο Jack Miller που είχε κερδίσει εδώ πέρσι, ήταν διαρκώς μέσα στους ταχύτερους.

Στην Yamaha φαίνεται πως έχουν πλέον συνηθίσει στην ιδέα να έχουν τον Quartararo ως φαβορί για την νίκη και όλους τους υπόλοιπους αναβάτες τους εκτός δεκάδας. Μια πραγματικά παράξενη εικόνα που δεν είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1:

 

 

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!