MotoGP LeMans Sprint: Νίκη Marquez με μάχη Quartararo και πτώση Bagnaia!

Δυνατός αγώνας με έντονες στιγμές!
MotoGP LeMans Sprint: Νίκη Marquez με μάχη Quartararo και πτώση Bagnaia!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/5/2025

Αποζημίωση για το πολυπληθές κοινό στις κερκίδες που δεν είδε τον Quartararo να χάνει την μάχη κατευθείαν απέναντι στις Ducati αλλά να οδηγεί τους πρώτους γύρους και να προβάλει εντυπωσιακή αντίσταση έστω και για πολύ λίγο. Με την σειρά τους δημιούργησαν ένα δυναμικό κλίμα ζητωκραυγάζοντας ανταποκρινόμενοι όλοι στο θέαμα των πρώτων τουλάχιστον γύρων.

Ο Quartararo έφυγε αλάνθαστα στην εκκίνηση από την pole position και κατάφερε να μην αφήσει κανέναν να περάσει, κυρίως τον Marc Marquez που επίσης έκανε πολύ καλή εκκίνηση. Για τον υπόλοιπο γύρο ο Quartararo κατάφερε να κρατήσει και τους δύο Marquez έξι δέκατα πίσω του με τον Bagnaia να ανεβαίνει στην 4η θέση.

Δυστυχώς στον επόμενο γύρο ο Bagnaia σημείωσε πτώση στην 3η στροφή με τον ανυπόμονο Aldeguer να προωθείται έτσι χωρίς μάχη. Στους πρώτους πέντε και ο Bezzecchi πριν βγει εκτός πίστας δίνοντας την θέση στον Vinales.

Ο Acosta δεν θα τον άφηνε να απολαύσει το δώρο αυτό καθώς είχε πάρει φόρα προσπερνώντας και ανεβαίνοντας από την 12η θέση στην 6η μέσα σε τρεις γύρους. Μαζί του και ο Binder που για λίγο έχασε την συμμετοχή στην Q2 και την ευκαιρία μίας καλύτερης θέσης στη σειρά της εκκίνησης. Δυστυχώς μία πτώση στον 4ο γύρο θα άφηνε ανοικτό δρόμο για τον Zarco χωρίς μάχη.

Ο Marquez προσαρμόστηκε στρατηγικά απέναντι στον αντίπαλο που είχε μπροστά και δεν θέλησε να πιέσει από τους πρώτους γύρους. Μείωνε σταδιακά την έτσι και αλλιώς απειροελάχιστη διαφορά και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Στην στροφή Dunlop ο Marquez έκανε την πρώτη επίθεση που απέκρουσε όμως ο Quartararo, χωρίς να καταφέρει το ίδιο στην αμέσως επόμενη. Από εκεί και πέρα, έχοντας υπολογίσει το περιθώριο των ελαστικών που κατάφερε να εξασφαλίσει στην αρχή, ο Marquez ανέβασε ρυθμό και άφησε πίσω του τον Quartararo για ένα δευτερόλεπτο.

Δεν θα αργούσε και ο δεύτερος Marquez να ζορίσει τον Quartararo και πράγματι δύο γύρους μετά, στον 8ο, η υπεροχή της Ducati στην ευθεία έναντι της Yamaha δεν άφησε περιθώριο.

Πίσω όμως ερχόταν ακόμη ο Aldeguer σε μία ακόμη Ducati οπότε η πιθανότητα να μην βρίσκεται στο βάθρο η Yamaha ήταν και η πλέον πιθανή.

Ο Marc Marquez έλαβε προειδοποίηση για τα όρια της πίστας, πιέζοντας χωρίς να υπάρχει λόγος καθώς ήταν ήδη 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Alex, σε ένα σκηνικό που το έχουμε ξανά δει και οδήγησε στην πτώση του. Την πτώση τελικά θα την είχε ο Acosta στο τέλος του αγώνα αφήνοντας τον Vinales να έχει την 5η και τον Zarco πολύ πιο πίσω σε χρόνο, με την 6η πλέον θέση.

Στους πανηγυρισμούς ο Aldeguer δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για το πρώτο του βάθρο και βγαίνοντας στην pit lane πίσω από την Ducati, δεν πρόσεξε την διαφορά ταχύτητας χαιρετώντας το πλήθος και ακούμπησε στον πίσω της τροχό, πέφτοντας με τον αγώνα να έχει τελειώσει.

Η πτώση αυτή κοστίζει αρκετά στον Bagnaia που έχει πλέον 31 βαθμούς διαφορά με τον Marc Marquez και τον Alex μόλις 2 πίσω από τον αδερφό του.

Θέση

Ν#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος

1

93

Marc Marquez

Ducati

19:49.022

2

73

Alex Marquez

Ducati

0.530

3

54

Fermin Aldeguer

Ducati

2.164

4

20

Fabio Quartararo

Yamaha

2.840

5

12

Maverick Viñales

KTM

5.285

6

5

Johann Zarco

Honda

7.939

7

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

8.367

8

42

Alex Rins

Yamaha

8.930

9

36

Joan Mir

Honda

9.858

10

25

Raul Fernandez

Aprilia

11.599

11

43

Jack Miller

Yamaha

12.238

12

10

Luca Marini

Honda

12.458

13

23

Enea Bastianini

KTM

12.540

14

79

Ai Ogura

Aprilia

13.610

15

21

Franco Morbidelli

Ducati

13.752

16

30

Takaaki Nakagami

Honda

15.381

17

72

Marco Bezzecchi

Aprilia

15.904

18

32

Lorenzo Savadori

Aprilia

27.507

19

37

Pedro Acosta

KTM

28.342

20

88

Miguel Oliveira

Yamaha

44.807

Χωρίς βαθμολογία

 

33

Brad Binder

KTM

07:06.162

 

63

Francesco Bagnaia

Ducati

01:35.172

 

Ετικέτες

MotoGP, Sachsenring Sprint: Ανίκητος Marc Marquez σε βάθρο Ducati - Πέντε αναβάτες σε απόσταση βολής για τον τίτλο

Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio συμπλήρωσαν το βάθρο
Marc_Marquez
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/7/2026

Το highside που υπέστη ο Marco Bezzecchi στις κατατακτήριες δοκιμές είχε ως αποτέλεσμα κάταγμα στην αριστερή του κλείδα και πλεον ο Ιταλός είναι εκτός μάχης για το Γερμανικό Grand Prix. Μέσα στην ατυχία του, ο Bez έχει τουλάχιστον την άνεση της καλοκαιρινής διακοπής που ακολουθεί ώστε να είναι έτοιμος για το Silverstone στις 7-9 Αυγούστου.

Στον αγώνα Sprint o Marc Marquez έκανε μια ιδανική εκκίνηση και τέθηκε εξαρχής πρώτος, πίσω του ήταν ο αδερφός του, Alex, με τον Di Giannantonio και τις Aprilia των Ai Ogura και Raul Fernandez να ακολουθούν.

Μέχρι τα μέσα του αγώνα οι τρεις Ducati μπροστά άρχισαν να ξεχωρίζουν, ενώ από πίσω ο Jorge Martin ανέβαινε φτάνοντας στην έκτη θέση καταδιώκοντας τις δύο Aprilia της Trackhouse. Την ίδια ώρα ωστόσο ο Ogura είχε αρχίσει να αφήνει πίσω τον Fernandez και να προσπαθεί να κυνηγήσει τις Ducati που είχαν γεμίσει τρεις θέσεις του βάθρου. 

Σταδιακά ο Di Giannantonio έχανε επαφή με τους δύο πρώτους, έχοντας μία άνεση πάνω από δευτερόλεπτο από τον Ogura στην τέταρτη θέση, ο οποίος με τη σειρά του είχε αφήσει πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο πίσω τους Fernandez και Martin.

Στους τελευταίους τρεις γύρους του αγώνα ήταν εμφανές πως η νίκη θα ήταν ζήτημα της οικογένειας Marquez με τον Marc μπροστά από τον Alex, καθώς ο πρωταθλητής δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απομακρυνθεί.

Ενόσω λοιπόν περιμέναμε μάχη μεταξύ των δύο αδελφών για τη νίκη, ο Di Giannantonio άρχισε να γράφει πολύ γρήγορους γύρους. Στην έναρξη του προτελευταίου γύρου ήταν ο μόνος στην πίστα που γυρνούσε στο 1:20 και έφτασε κοντά στον Alex πολύ γρήγορα, καθώς και οι δυο τους έβλεπαν σε πολύ κοντινή απόσταση την ουρά της κόκκινης Desmosedici του Marc.

Η μάχη που προμηνυόταν όμως δεν ήρθε ποτέ και οι τρεις πρώτοι πήραν την καρό σημαία με αυτήν ακριβώς τη σειρά, ενώ πιο πίσω ο Ogura πρώτευσε μεταξύ των Aprilia, με τους Fernandez και Martin να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Ο Martin σίγουρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος που, όχι μόνο δεν πλησίασε τη μάχη του βάθρου, μα δεν μπόρεσε να περάσει ούτε τις δορυφορικές RS-GP της Trackhouse. Είναι οπωσδήποτε κερδισμένος στη μάχη του πρωταθλήματος πάντως με την έκτη θέση που πήρε, καθώς άνοιξε λίγο ακόμη τη διαφορά του από τον απόντα Bezzecchi στους 11 βαθμούς.

Το πρόβλημα του Martin και ταυτόχρονα το ουσιώδες αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα είναι πως ο Di Giannantonio έφτασε 13 βαθμούς από την κορυφή (και δύο από τον Bezzecchi), ο Ogura στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας βλέπει τον πρωτοπόρο μόλις 23 βαθμούς μπροστά, ενώ ο Marc Marquez ακολουθεί σε απόσταση 32 βαθμών από την κορυφή.

Το πρωτάθλημα έχει άλλον έναν κυριακάτικο αγώνα πλέον αύριο (12/7) πριν διακόψει για καλοκαιρινές διακοπές, όντας πλέον ορθάνοικτο για τουλάχιστον τους πέντε πρώτους της βαθμολογίας που στριμώχνονται σε εύρος 32 βαθμών, λιγότερους από το διαθέσιμο άθροισμα βαθμών (37) ενός Grand Prix. Οι δε τέσσερις πρώτοι εξ αυτών έχουν μαθηματικώς πιθανότητες να πάνε διακοπές ως πρώτοι στην κατάταξη μετά τον αυριανό αγώνα!

Στο Sachsenring ο Marc Marquez κατέγραψε δύο νέα ρεκόρ. Εκτός από το νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου που σημείωσε στο Q2, έγινε ο πολυνίκης των αγώνων Sprint με 19 νίκες, αφήνοντας δεύτερο τον Martin στις 18. Επιπλέον, βελτίωσε το δικό του ρεκόρ για τις περισσότερες pole positions στην ίδια πίστα, παίρνοντας φέτος την ένατη στο Sachsenring, με δεύτερη επίδοση τη δική του με οκτώ στη Circuit of the Americas και τρίτο της λίστας τον Valentino Rossi που έχει επτά στο Mugello.

Αποτελέσματα MotoGP Sachsenring Sprint Race

#

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

Διαφορά

1

Marc MARQUEZ

DUCATI

20'12.978

 

2

Alex MARQUEZ

DUCATI

20'13.346

0.368

3

Fabio DI GIANNANTONIO

DUCATI

20'13.791

0.813

4

Ai OGURA

APRILIA

20'15.997

3.019

5

Raul FERNANDEZ

APRILIA

20'18.432

5.454

6

Jorge MARTIN

APRILIA

20'19.133

6.155

7

Francesco BAGNAIA

DUCATI

20'20.729

7.751

8

Pedro ACOSTA

KTM

20'21.946

8.968

9

Fabio QUARTARARO

YAMAHA

20'23.833

10.855

10

Diogo MOREIRA

HONDA

20'26.257

13.279

11

Luca MARINI

HONDA

20'26.384

13.406

12

Brad BINDER

KTM

20'27.089

14.111

13

Jack MILLER

YAMAHA

20'27.985

15.007

14

Enea BASTIANINI

KTM

20'28.376

15.398

15

Joan MIR

HONDA

20'30.955

17.977

16

Alex RINS

YAMAHA

20'31.115

18.137

17

Toprak RAZGATLIOGLU

YAMAHA

20'35.600

22.622

18

Cal CRUTCHLOW

HONDA

20'35.907

22.929

19

Maverick VIÑALES

KTM

20'44.163

31.185



 

Ετικέτες