MotoGP Marc Marquez: Με δάκρυα στα μάτια σε συνέντευξη του DAZN - Video

9 μήνες μακριά από τους αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/4/2021

Συγκινημένος ήταν ο Marquez αμέσως μετά τον αγώνα επιστρέφοντας στο box σε εικόνες που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο αρκετά αργότερα, σε συνέντευξη στο δίκτυο DAZN, ο Marc έδειξε πως 9 μήνες μακριά από τους αγώνες δεν είναι κάτι που εύκολα μπορείς να προσπεράσεις όταν βρεθείς ξανά για πρώτη φορά στην πίστα.

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον Marquez που ξεκίνησε λέγοντας πως είναι άνθρωπος που δεν εκφράζεται πολύ και κρατά τα συναισθήματα μέσα του. Τα οποία και τον κατέκλυσαν μόλις μπήκε στο box, σε εκείνο το σημείο όμως συνέβη ξανά και ο Marquez άρχισε να δακρύζει. «Ήταν δύσκολο» είναι μία κουβέντα που καταφέρνει να ψελλίσει πριν ζητήσει δύο λεπτά διακοπή ο Marquez.

Είναι οι στιγμές που ο Marquez συνειδητοποιεί πως 9 μήνες αναμονής φτάνουν στο τέλος κι όπως είναι λογικό τα συναισθήματα είναι έντονα: «Η έβδομη θέση σήμερα είναι και μία νίκη, ασχέτως όμως με την κατάταξη, ο τερματισμός είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλη φορά. Στην αρχή οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που έπρεπε, με δυσκόλεψαν σαν να είμαστε στην αυλή σχολείου και να παίζουμε ποδόσφαιρο με τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν είχα τον ρυθμό. Ήταν σωματικά δύσκολο αλλά στο τέλος το ίδιο και το συναισθηματικό μέρος. Στην Jerez θα είμαι έτοιμος να παλέψω και για το βάθρο».

Ετικέτες

MotoGP: Σε ετοιμότητα ο Cal Crutchlow για το Grand Prix του Aragon

Eφεδρική λύση της LCR σε περίπτωση που ο Zarco δεν λάβει το πράσινο φως.
Crutchlow
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται για πρόωρη επιστροφή στη δράση, όμως η συμμετοχή του στο Aragon θα κριθεί από τον ιατρικό έλεγχο.

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι ο Cal Crutchlow θα βρίσκεται κανονικά στο Aragon το επόμενο Σαββατοκύριακο ως εφεδρικός αναβάτης, καθώς η συμμετοχή του Johann Zarco παραμένει αβέβαιη.

Ο Γάλλος έχει μείνει εκτός δράσης για 100 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου του στο Grand Prix της Καταλονίας και αρχικά στόχευε να επιστρέψει στα MotoGP στον αγώνα του Misano, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η βελτίωση της κατάστασής του τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε την επίσπευση της επιστροφής του, όμως ο Zarco θα πρέπει πρώτα να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο στο Aragon και στη συνέχεια να διαπιστώσει στην πράξη την κατάσταση του τραυματισμένου γονάτου του πάνω στη Honda RC213V.

Για τον λόγο αυτό, η LCR Honda διατηρεί τον Crutchlow ως εφεδρική επιλογή. Ο Βρετανός είχε επιστρέψει από την αποχώρησή του για να αντικαταστήσει τον Zarco στους έξι τελευταίους αγώνες και θα παραμείνει διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά.

Ο Crutchlow είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της LCR Honda στα MotoGP, έχοντας πετύχει τρεις νίκες στην πλήρη καριέρα του στο πρωτάθλημα. Στις φετινές εμφανίσεις του ως αντικαταστάτης του Zarco, καλύτερη επίδοσή του ήταν η 16η θέση.

Εφόσον ο Zarco επιστρέψει κανονικά, θα πρέπει επίσης να εκτίσει ποινή δύο Long Lap στον επόμενο αγώνα του, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για το συμβάν στην πρώτη στροφή της Καταλονίας, όπου παρασύρθηκαν και οι Pecco Bagnaia και Luca Marini.

Ο 36χρονος Zarco τραυματίστηκε όταν το πόδι του μπλέχτηκε στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του Bagnaia.