MotoGP Marc Marquez: Με δάκρυα στα μάτια σε συνέντευξη του DAZN - Video

9 μήνες μακριά από τους αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/4/2021

Συγκινημένος ήταν ο Marquez αμέσως μετά τον αγώνα επιστρέφοντας στο box σε εικόνες που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο αρκετά αργότερα, σε συνέντευξη στο δίκτυο DAZN, ο Marc έδειξε πως 9 μήνες μακριά από τους αγώνες δεν είναι κάτι που εύκολα μπορείς να προσπεράσεις όταν βρεθείς ξανά για πρώτη φορά στην πίστα.

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον Marquez που ξεκίνησε λέγοντας πως είναι άνθρωπος που δεν εκφράζεται πολύ και κρατά τα συναισθήματα μέσα του. Τα οποία και τον κατέκλυσαν μόλις μπήκε στο box, σε εκείνο το σημείο όμως συνέβη ξανά και ο Marquez άρχισε να δακρύζει. «Ήταν δύσκολο» είναι μία κουβέντα που καταφέρνει να ψελλίσει πριν ζητήσει δύο λεπτά διακοπή ο Marquez.

Είναι οι στιγμές που ο Marquez συνειδητοποιεί πως 9 μήνες αναμονής φτάνουν στο τέλος κι όπως είναι λογικό τα συναισθήματα είναι έντονα: «Η έβδομη θέση σήμερα είναι και μία νίκη, ασχέτως όμως με την κατάταξη, ο τερματισμός είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλη φορά. Στην αρχή οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που έπρεπε, με δυσκόλεψαν σαν να είμαστε στην αυλή σχολείου και να παίζουμε ποδόσφαιρο με τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν είχα τον ρυθμό. Ήταν σωματικά δύσκολο αλλά στο τέλος το ίδιο και το συναισθηματικό μέρος. Στην Jerez θα είμαι έτοιμος να παλέψω και για το βάθρο».

Ετικέτες

MotoGP Awards 2025: Αποδοκιμασίες προς τον Valentino Rossi από το κοινό - Τον υπερασπίστηκε ο Marc Marquez

Σεβασμό προς όλους ζήτησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
marc-rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Η τελετή απονομής των βραβείων MotoGP έγινε φέτος στην πίστα της Βαλένθια μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν και επισκιάστηκε μερικώς από ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Valentino Rossi και μερίδας των καλεσμένων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των MotoGP Awards 2025, η διοργάνωση παρουσίασε μερικές εικόνες και βίντεο από αναβάτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον θεσμό και όσες φορές εμφανίστηκε το πρόσωπο του Rossi στην οθόνη, μερίδα των καλεσμένων που ήταν στην τελετή τον γιούχαραν επανειλημμένα.

Ο Marc Marquez, αν και έχασε και το GP της Βαλένθια όπως θα χάσει και τις δοκιμές που ξεκινάνε σήμερα, ήταν φυσικά παρόντας στην απονομή, μαζί με τον αδερφό του Alex αλλά και τους γονείς του. Μετά την προβολή του βίντεο και τις αποδοκιμασίες, ο φετινός Πρωταθλητής Marc Marquez ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της καλύτερης προσπέρασης της χρονιάς. Ο Marquez είπε τότε χαρακτηριστικά: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι να παρακαλέσω να σέβεστε τους πάντες”. Το πλήθος έμεινε σιωπηλό εκείνη τη στιγμή και μετά την ομιλία του φώναξε ρυθμικά το όνομά του, με τον Ισπανό να έχει δεχτεί φέτος επίσης αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών σε Mugello και Misano.

marc

Ο Marquez θέλησε όχι μόνο να ρίξει τους τόνους και να μην πυροδοτήσει εκ νέου την “εμπόλεμη” κατάσταση μεταξύ εκείνου και του Rossi, αλλά να υπερασπιστεί τον Γιατρό και η προτροπή του για σεβασμό προς όλους έρχεται σε συνέχεια των προηγουμένων δηλώσεων που έκανε σχετικά πρόσφατα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Rossi δεν τον χρειάζεται, ούτε αυτός χρειάζεται τον Rossi, αλλά η μοτοσυκλέτα τους χρειάζεται και τους δύο (διαβάστε περισσότερα εδώ).