MotoGP Marc Marquez: Με δάκρυα στα μάτια σε συνέντευξη του DAZN - Video

9 μήνες μακριά από τους αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/4/2021

Συγκινημένος ήταν ο Marquez αμέσως μετά τον αγώνα επιστρέφοντας στο box σε εικόνες που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο αρκετά αργότερα, σε συνέντευξη στο δίκτυο DAZN, ο Marc έδειξε πως 9 μήνες μακριά από τους αγώνες δεν είναι κάτι που εύκολα μπορείς να προσπεράσεις όταν βρεθείς ξανά για πρώτη φορά στην πίστα.

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον Marquez που ξεκίνησε λέγοντας πως είναι άνθρωπος που δεν εκφράζεται πολύ και κρατά τα συναισθήματα μέσα του. Τα οποία και τον κατέκλυσαν μόλις μπήκε στο box, σε εκείνο το σημείο όμως συνέβη ξανά και ο Marquez άρχισε να δακρύζει. «Ήταν δύσκολο» είναι μία κουβέντα που καταφέρνει να ψελλίσει πριν ζητήσει δύο λεπτά διακοπή ο Marquez.

Είναι οι στιγμές που ο Marquez συνειδητοποιεί πως 9 μήνες αναμονής φτάνουν στο τέλος κι όπως είναι λογικό τα συναισθήματα είναι έντονα: «Η έβδομη θέση σήμερα είναι και μία νίκη, ασχέτως όμως με την κατάταξη, ο τερματισμός είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλη φορά. Στην αρχή οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που έπρεπε, με δυσκόλεψαν σαν να είμαστε στην αυλή σχολείου και να παίζουμε ποδόσφαιρο με τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν είχα τον ρυθμό. Ήταν σωματικά δύσκολο αλλά στο τέλος το ίδιο και το συναισθηματικό μέρος. Στην Jerez θα είμαι έτοιμος να παλέψω και για το βάθρο».

Ετικέτες

MotoGP: Ο Nicolo Bulega στη VR46 για το 2027 – Teammate του Fermin Aldeguer

Ο Ιταλός έκανε το μεγάλο βήμα από τα Superbikes
Bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/9/2026

Η Pertamina Enduro VR46 Racing Team ανακοίνωσε την άφιξη του Nicolò Bulega από το 2027, συμπληρώνοντας τη σύνθεσή της για τη νέα εποχή του MotoGP. Ο Ιταλός, ο οποίος αυτή τη στιγμή διανύει μια σεζόν που σπάει ρεκόρ στο WorldSBK, θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP οδηγώντας μια Ducati Desmosedici GP δίπλα στον Fermín Aldeguer.

Ο Bulega έχει ήδη πραγματοποιήσει το wild card ντεμπούτο του στη κορυφαία κατηγορία στο MotoGP, όμως από την επόμενη σεζόν θα έχει τη θέση μόνιμου αναβάτη. Ο Ιταλός έχει εμπειρία και από τις μικρότερες κατηγορίες, αφού έχει συμμετάσχει τόσο στη Moto3, όσο και στη Moto2.

Το 2002 έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport και την επόμενη σεζόν πήρε τον τίτλο, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τα Superbikes, εκεί που τερμάτισε πέρυσι και πρόπερσι στη 2η θέση, πίσω από τον Toprak Razgatlioglu, ενώ φέτος είναι απόλυτος κυρίαρχος με 26 νίκες σε 27 αγώνες και σύντομα θα ανακηρυχθεί και μαθηματικά Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Nicolò Bulega: “Η είσοδός μου στο MotoGP είναι ένα όνειρο, γιατί θα κάνω το ντεμπούτο μου με την Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Επέλεξα αυτήν την ομάδα επειδή πάντα είχα στενούς δεσμούς μαζί της: ήμουν στην VR46 Riders Academy όταν ήμουν παιδί, οπότε γνωρίζω πολύ καλά όλους. Έτσι, το να κάνω αυτό το βήμα με ανθρώπους που γνωρίζω είναι ευκολότερο από ανθρώπινη άποψη. Επιπλέον, είναι όλοι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Όταν άρχισα να αγωνίζομαι, είχα το όνειρο να φτάσω στο MotoGP. Στη συνέχεια, για πολλούς λόγους, η καριέρα μου πήρε διαφορετική τροχιά: μεταπήδησα στο WSBK, όπου επικεντρώθηκα στο να χτίσω μια επιτυχημένη καριέρα. Όμως, αυτά τα χρόνια ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό το βήμα προς την κορυφαία κατηγορία. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα αυτόν τον στόχο, ακόμα κι αν μου πήρε λίγο περισσότερο χρόνο και ακολούθησα μια διαφορετική πορεία σε σύγκριση με τη συνήθη. Σίγουρα, είναι καταπληκτικό και νιώθω πολύ περήφανος. Τώρα, δεν θέλω να θέσω συγκεκριμένους στόχους, θέλω να προσπαθήσω να τα πάω καλά, να το πάρω αγώνα-αγώνα, ειδικά στην αρχή, και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα VR46 Racing Team, τη Ducati Corse και την Aruba που το έκαναν αυτό δυνατό.”

Alessio Salucci, Διευθυντής Ομάδας: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Nicolò στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα του μαζί μας και πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα μαζί. Με την πάροδο των χρόνων τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα έχουν εξελιχθεί πολύ και τώρα βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης από μικρή ηλικία και το έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, κυριαρχώντας στο WSBK. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει αυτό το νέο ταξίδι με ωριμότητα και συνείδηση. Είμαστε πολύ περήφανοι που τον έχουμε στην ομάδα μας και θα του προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη για να τον βοηθήσουμε να επιτύχει όλους τους στόχους μας από κοινού.

Gigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη συμφωνία μας με τον Nicolò και που τον καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα της Ducati στο MotoGP από την επόμενη σεζόν. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, απέδειξε ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης, ικανός να εξελίσσεται σταθερά, να αξιοποιεί στο έπακρο τις μοτοσυκλέτες μας και να φτάνει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Η πορεία του επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αναβάτης με ένα σταθερό και επιτυχημένο παρόν, αλλά ταυτόχρονα και με ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Πιστεύουμε ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει αυτή τη νέα πρόκληση. Η ομάδα Pertamina Enduro VR46 Racing Team αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να τον υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της προσαρμογής του στο MotoGP και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διαθέτει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για να εκφράσει το δυναμικό του στο μέγιστο. Η νέα πρόκληση θα πρέπει να περιμένει: προς το παρόν, το επίκεντρο παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK. Ο Nicolò διανύει μια εξαιρετική σεζόν και τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε έναν μόνο στόχο: να αγωνιστούμε μαζί για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα Aruba.it Racing – Ducati για όλη τη δουλειά που έκαναν μαζί με τον Nicolò κατά τη διάρκεια αυτών των σεζόν. Ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν σε αυτόν και η πορεία ανάπτυξης που τον οδήγησε να είναι έτοιμος για το MotoGP είναι αποτέλεσμα μιας κοινής δέσμευσης, της σκληρής δουλειάς της ομάδας και της αποφασιστικότητας που ο Nicolò κατάφερε να δείξει χρόνο με το χρόνο.”