MotoGP Marquez: «Ήταν ξεκάθαρος: Θα αποσυρθεί το 2024 αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται οδήγηση»

Ο Alex Marquez ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για τον Marc
MotoGP Marquez: «Ήταν ξεκάθαρος: Θα αποσυρθεί το 2024 αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται οδήγηση»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/10/2023

Κάθε πιθανό σενάριο για την επιλογή του Marquez να συνάψει μονοετές συμβόλαιο με την Gresini έχει ουσιαστικά ειπωθεί, γιατί όπως είπε και ο Bagnaia πριν από δύο μέρες, ο κόσμος μιλά περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε.

Τα επικρατέστερα σενάρια που μόνο του κατέληξε το κοινό, είναι πως το 2025 θα επιστρέψει στην Honda ή πως θα πάει στην KTM. Ωστόσο ο Alex Marquez ξεκαθαρίζει πως και τα δύο είναι μακριά από την πραγματικότητα.

«Ο Marc ήταν απόλυτα ξεκάθαρος, μου είπε πως αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται την οδήγηση θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση».

«Ναι ακριβώς αυτό, είναι μία πιθανότητα. Θέλει να δει αν θα αρχίσει να βλέπει την αγωνιστική δράση ως ευχαρίστηση, όπως ήταν πάντα και πως μπορεί να είναι ξανά γρήγορος μετά τον τραυματισμό του. Εγώ δεν έχω αμφιβολία για αυτό, αλλά έχει εκείνος. Και είναι δικαιολογημένη η αμφιβολία του, γιατί έπαθα ακριβώς το ίδιο με την Honda πριν πάω στην Gresini».

«Πιστεύω πως στην δοκιμή της Valencia, μόλις με μία ημέρα στην σέλα της Ducati θα ξανά δει την χαρά της οδήγησης και κάθε τέτοια σκέψη θα φύγει από το μυαλό του».

MotoGP Marquez: «Ήταν ξεκάθαρος: Θα αποσυρθεί το 2024 αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται οδήγηση»
Ο Alex Marquez πιστεύει πως ο Marc θα σταματήσει να σκέφτεται έτσι, την στιγμή που θα ανέβει στην Ducati

Ο ίδιος ο Marquez μετρά πλέον τους αγώνες για να φύγει από την Honda καθώς σημείωσε πως οι πτώσεις και στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου ήρθαν να προστεθούν στην λίστα της φετινής χρονιάς, τελειώνοντας την φράση του με το: «τέλος, άλλοι πέντε αγώνες».

Συγκεκριμένα για τον αγώνα της Ινδονησίας, ο Marc τόνισε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κάναμε πισωγύρισμα. Συνήθως υπάρχει εξέλιξη, όχι βήματα προς τα πίσω. Στον αγώνα της Ινδίας πήραμε κουράγιο, είμασταν λίγο περισσότερο με τους πρώτους και αυτό φέρνει την διάθεση για ρίσκο. Τώρα είναι ξανά η ώρα να επιστρέψουμε στην ψυχολογική κατάσταση του Silverstone, του Montmelo, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και από εδώ και πέρα να τερματίζουμε στους αγώνες».

Σίγουρα λοιπόν οι δοκιμές στην Valencia είναι κάτι που ο Marc Marquez ανυπομονεί να ζήσει καθώς μπορεί να του δώσει απαντήσεις καριέρας, όχι απλά για την επόμενη σεζόν…

MotoGP: Ο Bagnaia στην Aprilia για 2 + 2 χρόνια - Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη

Η μεταγραφή του Pecco Bagnaia θεωρείται πλέον τελειωμένη υπόθεση στην Ιταλία και έχουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το συμβόλαιό του
pecco_bagnaia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/4/2026

Πάει ήδη αρκετός καιρός που μια σειρά από βαρύγδουπες μεταγραφές αναμένονται στα υψηλότερα κλιμάκια του MotoGP. Τις έχουμε αναλύσει διεξοδικά, ωστόσο ακόμη καμιά δεν έχει ανακοινωθεί, παρότι σχεδόν όλες θεωρούνται σίγουρες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Η εκκρεμότητα που έχει αποτρέψει όλες τις επίσημες ανακοινώσεις μετακινήσεων αναβατών έγκειται στη συμφωνία που θα υπογράψουν οι Dorna, κατασκευαστές και ομάδες ενόψει της νέας εποχής του MotoGP από το 2027. Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται ελάχιστος εγγυημένος μισθός για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και αυξημένα έσοδα για τις ομάδες. Όσο όμως δεν πέφτουν οι υπογραφές, οι ομάδες τηρούν στάση αναμονής και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν επισημοποιηθεί οι μετακινήσεις των Fabio Quartararo στη Honda, Pedro Acosta στη Ducati, Jorge Martin στη Yamaha, Pecco Bagnaia στην Aprilia και Alex Marquez στην KTM.

Ειδικότερα για τον Bagnaia, ο ιταλικός Τύπος μεταφέρει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον πρωταθλητή του 2022-2023. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Aprilia, με εγγυημένα τα δύο πρώτα χρόνια και οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο.

Μαζί με τον Bagnaia θα μετακινηθεί και ο αρχιμηχανικός του, Cristian Gabarrini, στη νέα ομάδα. Ο Gabarrini ήταν μηχανικός τους Casey Stoner στη Ducati και είχε ακολουθήσει τον Αυστραλό πρωταθλητή όταν εκείνος μεταγράφτηκε στη Honda, πράξη που φαίνεται να επαναλαμβάνει τώρα με τον Bagnaia.

Καλό θα ήταν πάντως να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας, καθώς υπάρχουν κάποιες παράμετροι που θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Αφενός η απόδοση του Jorge Martin με την Aprilia δείχνει πως η σύνδεση του Ισπανού με την RS-GP οδεύει σε πολύ καλό δρόμο και τα δυνατά αποτελέσματα θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση στο γκαράζ της Aprilia. Με τον Marco Bezzecchi δεμένο (με παπά και με κουμπάρο) με την Aprilia, ενδεχόμενη παραμονή του Martin θα σήμαινε πως δεν υπάρχει χώρος γι’ άλλον.

Από την άλλη, στη Ducati εκκρεμεί η υπογραφή ανανέωσης του Marc Marquez και, αν ο Ισπανός πρωταθλητής αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τη φετινή χρονιά (ως έχει ακουστεί, ειδικά αν πάρει το 10ό του πρωτάθλημα φέτος), ίσως στο Borgo Panigale να δουν με διαφορετικό μάτι τον Bagnaia που, αν μη τι άλλο, τους έχει φέρει δύο τίτλους και είναι και Ιταλός, αγαπημένος του κοινού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή μεταγραφική περίοδος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με όλους τους πρωτοκλασάτους αναβάτες να είναι σε φάση αλλαγής ομάδας.

 

Ετικέτες