MotoGP: Μέχρι και το 2022 ο Vinales στη Yamaha!

Επεκτείνεται η συνεργασία!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/1/2020

Πριν από λίγο η Yamaha προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τον “Top Gun” Maverick Vinales μέχρι και το 2022, δίνοντας τέλος στις όποιες σκέψεις μπορεί να έκανε η Ducati για αυτόν. Ο Ισπανός αναβάτης είναι μαζί με την εργοστασιακή ομάδα του εργοστασίου απ’ την Iwata από το 2017 και η πορεία του μέχρι στιγμής ήταν με πολλά ΠΑΝΩ και πολλά ΚΑΤΩ. Το 2017, βρέθηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ τον επόμενο χρόνο ήταν τέταρτος. Το 2019 κατάφερε να ξανανεβεί για άλλη μια φορά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ μέχρι στιγμής μετρά 19 θέσεις στο βάθρο και έξι νίκες στα MotoGP με την Yamaha. Η 500η νίκη της Yamaha στα MotoGP ήταν η πρώτη νίκη του Vinales στον αγώνα στο Le Mans. Επίσης, έχει κερδίσει εννέα φορές την pole position στους 55 αγώνες που έχει λάβει μέρος με την YZR-M1.

Ο 26χρόνος Ισπανός είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ στο να συνεχίσει να εξελίσσεται σαν αναβάτης, εξάλλου για αυτό το λόγο μετακόμισε μόνιμα πλέον στο Qatar. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν όλο το χρόνο εκεί προσφέρουν στον Vinales το κατάλληλο κλίμα για να προπονείται, ενώ η πίστα βρίσκεται σε “απόσταση αναπνοής” για να την επισκέπτεται. Ίσως βέβαια να πήγε εκεί και για φορολογικούς λόγους, αφού το κλίμα της πατρίδας του της Ισπανίας δεν είναι δα και σαν της Αλάσκας!

Σχετικά με το νέο συμβόλαιο, ο Managing Director της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis ανέφερε: “Γνωρίζαμε για το ιδιαίτερο ταλέντο του Maverick και τις οδηγικές του ικανότητες όταν τον φέραμε στην εργοστασιακή ομάδα το 2017. Επενδύει πάρα πολύ χρόνο στην φυσική του κατάσταση και είναι πάντοτε έτοιμος να δώσει το 100% και να εκμαίευση το 100% των δυνατοτήτων της YZR-M1. Στα τρία χρόνια της συνεργασίας μας, μας έχει προσφέρει έξι νίκες και 19 θέσεις στο βάθρο. Προβλέπω πως το μέλλον θα είναι πολύ λαμπρό στη Yamaha. Η απόφαση του Maverick να υπογράψει τόσο νωρίς με την εργοστασιακή ομάδα για δύο ακόμη χρόνια δείχνει πως υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και τονίζει την κοινή πεποίθηση που έχουμε, ότι μαζί μπορούμε να κυνηγήσουμε τον τίτλο του πρωταθλήματος.”

Από την πλευρά του, ο "Top Gun"είναι πάρα πολύ χαρούμενος και αισθάνεται πως θα μπορεί να κρατήσει τη “δική του” ομάδα. “Αυτή θα είναι η δεύτερη σεζόν μου με τα ίδια μέλη της ομάδας και μετά την ανανέωση του συμβολαίου μου, μας περιμένουν άλλα δύο χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος! Πιστεύω πως κατευθυνόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και πως πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ανακοινώσουμε την ανανέωση του συμβολαίου μου πριν αρχίσει η σεζόν, επειδή έτσι θα μπορέσω να επικεντρωθώ πλήρως στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν θέλω να επενδύω χρόνο σκεπτόμενος το μέλλον.” Για τον Vinales δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να τον κάνει να θέλει να φύγει απ’ τη Yamaha, εξάλλου την αισθάνεται πως είναι η οικογένειά του. Τον έχει υποστηρίξει πάρα πολύ η Yamaha και είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για αυτόν. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Yamaha που πίστεψε σε μένα, μου προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση και πραγματικά πιστεύω στη συνεργασία μας! Θεωρώ πως και οι δυο μας εξελισσόμαστε πολύ γρήγορα.” Είπε ο Vinales κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Ετικέτες

MotoGP, Jerez Practice: Ταχύτερος ο Alex Marquez με διαφορά, εκτός δεκάδας ο Pedro Acosta

Τελευταία στιγμή πήρε πρόκριση για το Q2 ο Marc Marquez – Δύο πτώσεις ο Martin
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Ο Alex Marquez ήταν μακράν ο ταχύτερος αναβάτης στα δοκιμαστικά που μόλις τέλειωσαν στην πίστα της Jerez, αφήνοντας με τρία δέκατα διαφορά δεύτερο τον Fabio Di Giannantonio και με πέντε δέκατα διαφορά τρίτο τον Marco Bezzecchi.

Τα δοκιμαστικά δεν ξεκίνησαν ιδανικά για τον Pecco Bagnaia που είχε πτώση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ενώ ο Di Giannantonio είχε πιάσει κορυφή με 1:36:560, με δεύτερο τον Alex Marquez και τρίτο τον Johann Zarco.

Στα 37 λεπτά πριν το τέλος ο Marc Marquez έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, την ίδια ώρα που ο Bagnaia έμπαινε στην πρώτη δεκάδα. Δέκα λεπτά αργότερα, πτώση σημείωσε ο Jorge Martin – που ήταν η δεύτερη της ημέρας. Μάλιστα ο Martin έπεσε κοντά στα pits, με αποτέλεσμα να τρέξει για να πάει να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

Οι αναβάτες δέκα λεπτά πριν το τέλος ξεκίνησαν να κάνουν την προσπάθειά τους για γρήγορους γύρους, ώστε να προκριθούν απευθείας στις Q2, με τον Alex Marquez να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και να γράφει 1:35:704, που είναι μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον δεύτερο Di Giannantonio. Στη συνέχεια δεύτερος ανέβηκε ο Bez, τρίτος ο Bagnaia, ενώ μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος ο Di Giannantonio πέρασε δεύτερος και ο Marc Marquez τέταρτος. Έκπληξη προκάλεσε το ότι ο Pedro Acosta έμεινε εκτός δεκάδας.

Για ακόμη μία φορά, η Aprilia δείχνει τα δόντια της και βλέπουμε τέσσερις μοτοσυκλέτες της στην πρώτη δεκάδα. Εκτός δεκάδας οι Honda, ενώ ταχύτερη Yamaha είναι εκείνη του Quartararo στη 17η θέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Alex Marquez

Gresini Racing

1:35.704

2

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:36.037

3

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:36.210

4

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:36.227

5

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:36.248

6

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:36.265

7

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:36.282

8

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:36.292

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:36.301

10

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:36.359

11

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:36.386

12

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:36.410

13

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:36.415

14

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:36.442

15

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.467

16

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.585

17

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:36.752

18

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.864

19

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:36.934

20

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.997

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:37.025

22

Lorenzo Savadori

Aprilia Racing

1:27.258

23

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:37.619