MotoGP: Μέχρι και το 2022 ο Vinales στη Yamaha!

Επεκτείνεται η συνεργασία!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/1/2020

Πριν από λίγο η Yamaha προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τον “Top Gun” Maverick Vinales μέχρι και το 2022, δίνοντας τέλος στις όποιες σκέψεις μπορεί να έκανε η Ducati για αυτόν. Ο Ισπανός αναβάτης είναι μαζί με την εργοστασιακή ομάδα του εργοστασίου απ’ την Iwata από το 2017 και η πορεία του μέχρι στιγμής ήταν με πολλά ΠΑΝΩ και πολλά ΚΑΤΩ. Το 2017, βρέθηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ τον επόμενο χρόνο ήταν τέταρτος. Το 2019 κατάφερε να ξανανεβεί για άλλη μια φορά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ μέχρι στιγμής μετρά 19 θέσεις στο βάθρο και έξι νίκες στα MotoGP με την Yamaha. Η 500η νίκη της Yamaha στα MotoGP ήταν η πρώτη νίκη του Vinales στον αγώνα στο Le Mans. Επίσης, έχει κερδίσει εννέα φορές την pole position στους 55 αγώνες που έχει λάβει μέρος με την YZR-M1.

Ο 26χρόνος Ισπανός είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ στο να συνεχίσει να εξελίσσεται σαν αναβάτης, εξάλλου για αυτό το λόγο μετακόμισε μόνιμα πλέον στο Qatar. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν όλο το χρόνο εκεί προσφέρουν στον Vinales το κατάλληλο κλίμα για να προπονείται, ενώ η πίστα βρίσκεται σε “απόσταση αναπνοής” για να την επισκέπτεται. Ίσως βέβαια να πήγε εκεί και για φορολογικούς λόγους, αφού το κλίμα της πατρίδας του της Ισπανίας δεν είναι δα και σαν της Αλάσκας!

Σχετικά με το νέο συμβόλαιο, ο Managing Director της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis ανέφερε: “Γνωρίζαμε για το ιδιαίτερο ταλέντο του Maverick και τις οδηγικές του ικανότητες όταν τον φέραμε στην εργοστασιακή ομάδα το 2017. Επενδύει πάρα πολύ χρόνο στην φυσική του κατάσταση και είναι πάντοτε έτοιμος να δώσει το 100% και να εκμαίευση το 100% των δυνατοτήτων της YZR-M1. Στα τρία χρόνια της συνεργασίας μας, μας έχει προσφέρει έξι νίκες και 19 θέσεις στο βάθρο. Προβλέπω πως το μέλλον θα είναι πολύ λαμπρό στη Yamaha. Η απόφαση του Maverick να υπογράψει τόσο νωρίς με την εργοστασιακή ομάδα για δύο ακόμη χρόνια δείχνει πως υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και τονίζει την κοινή πεποίθηση που έχουμε, ότι μαζί μπορούμε να κυνηγήσουμε τον τίτλο του πρωταθλήματος.”

Από την πλευρά του, ο "Top Gun"είναι πάρα πολύ χαρούμενος και αισθάνεται πως θα μπορεί να κρατήσει τη “δική του” ομάδα. “Αυτή θα είναι η δεύτερη σεζόν μου με τα ίδια μέλη της ομάδας και μετά την ανανέωση του συμβολαίου μου, μας περιμένουν άλλα δύο χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος! Πιστεύω πως κατευθυνόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και πως πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ανακοινώσουμε την ανανέωση του συμβολαίου μου πριν αρχίσει η σεζόν, επειδή έτσι θα μπορέσω να επικεντρωθώ πλήρως στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν θέλω να επενδύω χρόνο σκεπτόμενος το μέλλον.” Για τον Vinales δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να τον κάνει να θέλει να φύγει απ’ τη Yamaha, εξάλλου την αισθάνεται πως είναι η οικογένειά του. Τον έχει υποστηρίξει πάρα πολύ η Yamaha και είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για αυτόν. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Yamaha που πίστεψε σε μένα, μου προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση και πραγματικά πιστεύω στη συνεργασία μας! Θεωρώ πως και οι δυο μας εξελισσόμαστε πολύ γρήγορα.” Είπε ο Vinales κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Ετικέτες

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.