MotoGP: Μετά την Ταϊλάνδη και τώρα την Αργεντινή, ο Martin χάνει ΗΠΑ μπορεί και Κατάρ!

Δίνει προτεραιότητα στην αποκατάσταση
MotoGP: Μετά την Ταϊλάνδη και τώρα την Αργεντινή, ο Martin χάνει ΗΠΑ μπορεί και Κατάρ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/3/2025

Την ασφαλή -και σωστή- οδό επέλεξε ο Martin, δίνοντας προτεραιότητα στην αποκατάσταση από τον τραυματισμό του στην διάρκεια προπόνησης που οδήγησε σε χειρουργείο με επιτυχή, τελικά, εξέλιξη.

Συνδεδεμένος σήμερα με την συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Αργεντινής, ο Martin χαιρέτησε μέσω τηλεδιάσκεψης από την Ισπανία τους Pecco, Marc και Alex μιλώντας απόλυτα ειλικρινά για την πορεία της αποκατάστασης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν οδεύει με τον τρόπο που θα ήθελε.

Υποφέρει ακόμη από πόνους που θα έπρεπε να είχαν υποχωρήσει και θα ήθελε πολύ να είναι στις ΗΠΑ, όχι όμως για να αγωνιστεί καθώς η αποκατάσταση δεν προχωρά με τον ρυθμό που θα ήθελε.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Martin έχει ακολουθήσει τη μέση οδό και δεν πίεσε τους γιατρούς για μείωση του χρόνου, με τον Marquez να είναι από τους πρώτους που του τόνισε να μην κάνει το ίδιο λάθος με εκείνον.

Όπως είπε και ο ίδιος όμως, αρχίζουμε να μπαίνουμε και σε πιο ανησυχητικό ρυθμό αποκατάστασης από την στιγμή που υπάρχει περίπτωση να μην είναι ούτε στον αγώνα του Κατάρ σε ένα μήνα από τώρα, στις 13 Απριλίου.

Ο στόχος πλέον είναι να βρίσκεται τουλάχιστον στον 4ο αγώνα της φετινής σεζόν, έχοντας πραγματοποιήσει πριν μία οδηγική δοκιμή που θα δώσει δεδομένα στους γιατρούς που τον παρακολουθούν αλλά και κουράγιο στον ίδιο, αν ολοκληρωθεί σωστά.

«Οι επευφημίες μου συντροφεύουν την Aprilia και θέλω να την δω να βελτιώνεται και να πλησιάζει ακόμη περισσότερο το βάθρο, σίγουρα ο αγώνας είναι πιο βαρετός χωρίς εμένα στην πίστα αλλά θέλω να πιστεύω πως οι συνήθεις ύποπτοι θα μας χαρίσουν μπόλικο θέαμα αυτό το Σαββατοκύριακο, είμαι βέβαιος πως θα ευχαριστηθώ τον αγώνα».

Ετικέτες

MotoGP, Catalunya Practice: Ταχύτερος ο Acosta, με δεύτερο τον Alex Marquez

Εκτός δεκάδας Bagnaia, Ogura και Martin που είχε και πτώση
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Ο Pedro Acosta κατέκτησε την πρώτη θέση στις δοκιμές στην Καταλονία, με τον Ισπανό να ηγείται μιας πρώτης τριάδας στην οποία συμμετείχαν μάλιστα δύο KTM, αφού ο Brad Binder τερμάτισε τρίτος, με τον Alex Marquez να βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές KTM.

Οι Raul Fernandez, Johann Zarco και Fabio Di Giannantonio συμπλήρωσαν την πρώτη πρώτη εξάδα, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi τερμάτισε έβδομος. Την πρώτη δεκάδα που θα πάρουν τον δρόμο για την Q2 συμπλήρωσαν οι Joan Mir, Jack Miller και Fabio Quartararo.

Από την Q1 πρέπει να περάσουν οι Pecco Bagnaia, Ai Ogura και Jorge Martin που έμειναν εκτός δεκάδας, με τον τελευταίο να σημειώνει και πτώση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. O Jorge Martin είχε άλλη μια πτώση στο FP1 το πρωί, ένα lowside που φαινομενικά δεν ήταν ιδιαίτερα βίαιο ή επικίνδυνο, ωστόσο το σύρσιμό του τον έστειλε με φόρα στον αεροφράκτη, σηκώθηκε ζαλισμένος και έσπευσε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ευτυχώς ο Ισπανός δεν αποκόμισε κάποιον τραυματισμό, ωστόσο πιθανότατα η απόδοσή του στο Practice επηρεάστηκε από το συμβάν του FP1 κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα.

MotoGP, Catalunya: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων

Ακολουθούν ο ταχύτερος γύρος ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.710

2

Alex Marquez

Gresini Racing

1:38.728

3

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.780

4

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:38.788

5

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:38.789

6

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:38.819

7

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:38.831

8

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:38.846

9

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:38.911

10

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:38.979

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:39.059

12

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:39.060

13

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:39.115

14

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:39.174

15

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:39.295

16

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:39.322

17

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:39.389

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:39.390

19

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:39.531

20

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

1:39.711

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:39.752

22

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:39.935