MotoGP - Misano Test 2022, 2η ημέρα - Οι χρόνοι μέχρι το μεσημέρι

Πρώτος ο Quartararo, στην δεκάδα ο Marc Marquez!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/9/2022
Ταχύτερος όλων μέχρι το διάλειμμα για φαγητό στη δεύτερη μέρα του Test του Misano ήταν ο Fabio Quartararo, με τη Yamaha να βελτιώνει την YZR-M1 ακριβώς εκεί που έπασχε, όπως είπε ο El Diablo. Δεύτερος ήταν  o Bagnaia και τρίτος ο Vinales, ενώ ο Marc Marquez ανέβασε απόδοση γράφοντας τον 10ο ταχύτερο γύρο μετά από 100 ημέρες απουσίας από τις πίστες!
 
Μισή μέρα πριν το τέλος του διήμερου τεστ του San Marino, ο Fabio Quartararo μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τους πιλότους των ορδών της Ducati, με τους τεχνικούς της Yamaha να δίνουν λύσεις στα προβλήματα απόδοσης της M1, δίνοντας στον Γάλλο την απόδοση που ζητούσε για να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1.31.116.
Στο Misano ο Quartararo έχει στη διάθεση του τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες -όπως και ο Franco Morbidelli-, με μια από αυτές να φέρουν νέο κινητήρα και νέο πλαίσιο που στόχο έχουν να αποτελέσουν τη βάση της μοτοσυκλέτας του 2023. Σημειώστε πως το νέο πλαίσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το GP του Aragon, κάτι που ενισχύει τις ελπίδες του Γάλλου για δεύτερο συνεχόμενο τίτλο το 2022.
Μια ανάσα πιο πίσω βρέθηκε ο man of the hour, ο Pecco Bagnaia που διανύει μεγάλες στιγμές, ως ο πρώτος αναβάτης της Ducati με 4 συνεχόμενες νίκες στο MotoGP, μόλις 0.056 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο διάβολο.
Τρίτος ήταν ο φορμαρισμένος Maverick Vinales, μόλις 0.073 του δευτερολέπτου πίσω από τον Fabio, VInales που δείχνει τόσο δυνατός ώστε να απειλεί και το μεγάλο όνομα της Aprilia, τον Aleix Espargaro, που σημείωστε τον 5ο χρόνο, πίσω από τον 4ο Enea Bastianini.
Μεγάλη ήταν η βελτίωση του Marc Marquez, με τον Ισπανό να πετυχαίνει τον 10ο ταχύτερο χρόνο και να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της Honda, παρόλο που προέρχεται από εγχείρηση, και έχει 100 ημέρες αποχής από την οδήγηση μοτοσυκλέτας! Μάλιστα ο Ισπανός δεν ήταν τόσο μακριά από τους πρώτους, μόλις 0.526 δευτερόλεπτα, ενώ σημειώστε πως οι υπόλοιποι αναβάτες ήταν λογικό να είναι ταχύτεροι και λόγω του γεγονότος πως ήταν φρέσκοι από το GP του Misano.
 
Ο Marquez δήλωσε πως όσο fit κι αν είσαι, οι μοτοσυκλέτες του MotoGP είναι “υπερβολικά γρήγορες”, γεγονός που τον κούρασε, αναγκάζοντας τον κάποιες φορές να οδηγεί με το ένστικτο. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε, το εγχειρισμένο χέρι του είναι 100% λειτουργικό, και τώρα μένει μόνο να χτίσει ξανά τη μυική του μάζα και να φρεσκάρει τη muscle memory του!
Ο Ισπανός έχει κι αυτός τρεις μοτοσυκλέτες στο γκαράζ του, δυο με προδιαγραφές 2022, συν μια που δείχνει να έχει νέα στοιχεία που θα δούμε στη μοτοσυκλέτα του 2023, με νέο πλαίσιο και διαφορετικό ψαλίδι.
Μην ξεχνάμε πως κι ο Stefan Bradl, ο δοκιμαστής του HRC, δοκιμάζει ένα νέο ψαλίδι, όχι carbon, ούτε της Honda, αλλά αλουμινένιο της Kalex, γνωστής από τη δουλειά της στη Moto2!
 
Ακολουθεί η ταχύτερη δεκάδα του Test για τη δεύτερη μέρα, μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα.
 
1. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) – 1:31.116
2. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.056
3. Maverick Viñales (Aprilia Racing) + 0.073
4. Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) + 0.144
5. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) + 0.217
6. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) + 0.323
7. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.469
8. Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) + 0.489
9. Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP™) + 0.498
10. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 0.526

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες