MotoGP Motegi SPRINT: Νίκη Martin σε ρόλο μηχανοδηγού αμαξοστοιχίας

Μάχη έδωσε και ο Marquez
motogp_motoegi_motomag_Sprint
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/9/2023

Μία πεντακάθαρη νίκη για τον Martin από την pole position που έδειξε στον Bagnaia πως αν αφήσει τον Martin να φύγει μπροστά στην εκκίνηση, τότε μπορεί ακόμη και να χάσει την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα που τώρα προηγείται με 8 βαθμούς.

Από εκεί που ο Bagnaia έχτιζε διαφορά ασφαλείας ώστε να πάρει τον τίτλο νωρίτερα από την ολοκλήρωση των αγώνων, η άνοδος του Martin και οι πτώσεις του Bagnaia, έφεραν αλλαγή σκηνικού και το Motegi φαίνεται πως μπορεί να παίξει τον ρόλο του σε αυτό.

Μετά τον Martin ήταν οι δύο KTM που πέρασαν εμπρός με τον Miller κατευθείαν και τον Binder να χώνεται από την εσωτερική και να περνά και τον Bagnaia. Οι δύο KTM έμειναν πίσω από τον Martin κάνοντας μάλιστα και διαφορά με τον Bagnaia που πίσω του είχε τον Marquez και φαινόταν πως υπάρχει περίπτωση να έχουμε μάχη για την τέταρτη θέση.

Πριν ο Martin εξαφανιστεί εμπρός, ο Binder πέρασε τον Miller και αμέσως με τον Martin άνοιξαν την απόστασή τους ενώ ο Martin με ταχύτερους χρόνους και γρήγορο ρυθμό έδειχνε πως υπάρχει και άλλο περιθώριο. Μέχρι το τέλος του αγώνα αυτό το περιθώριο θα το είχε μεταβιβάσει στον Binder έχοντας διαφορά ασφαλείας και ο αναβάτης της KTM με την σειρά του θα το είχε μεταφέρει και εκείνος στον ομόσταυλό του Miller.

Ο Bagnaia ήταν κολλημένος στον τροχό της KTM και έβλεπε μπροστά του έναν βαθμό, πολύτιμο σε αυτό το στάδιο που φτάσαμε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αντίστοιχα ο Bezzecchi που είχε μπροστά του τον Marquez θα έπρεπε να κάνει την κίνησή του σύντομα. Πρώτα ξεκίνησε ο Bezzecchi δοκιμάζοντας να περάσει εμπρός βάζοντας την μοτοσυκλέτα εσωτερικά του Marquez. Στην τρίτη προσπάθεια κατάφερε να βρει τον δρόμο και να περάσει εμπρός έχοντας τον Marquez από την εξωτερική του. Αλλά δεν κατάφερε να στρίψει και ανοίγοντας γραμμή πήρε μαζί του και τον Marquez ο οποίος μπορούσε απλά να κόψει αρκετά για να καταφέρει να μείνει εντός πίστας. Αυτό άνοιξε την πόρτα στον Zarco που τόση ώρα παρακολουθούσε την μάχη και ο Bezzecchi αντί να κερδίσει μία θέση, έχασε άλλη μία. Διαφορετικά ο Zarco δεν θα είχε βρεθεί στην 5η θέση.

Ο Bezzecchi θα περνούσε αργότερα τον Marquez αφήνοντας τον έτσι στην θέση από την οποία ξεκίνησε αντί για 5ο και αν υπήρχαν και άλλοι γύροι θα περνούσε και τον Zarco, ωστόσο το θέαμα ήταν μπροστά.

Ο Bagnaia έβαλε στόχο να περάσει τον Miller που είναι δύσκολος αντίπαλος γιατί ξέρει που είναι καλή η Ducati και μπορεί να εκμεταλλευτεί την KTM κάνοντας ένα πολύ αργό φρενάρισμα. Οι δυο τους χάρισαν εξαιρετικό θέαμα παλεύοντας για την τρίτη θέση με τον Bagnaia να είναι ξεκάθαρα ταχύτερος αλλά να μην μπορεί να βρει σημείο προσπέρασης. Όσες φορές προσπάθησε, τόσες φορές τον έκοψε ο Miller μέχρι που στο τέλος ούτε και εκείνος μπορούσε να κάνει τόσο πιο αργά το φρενάρισμα, για να κλείσει τον Bagnaia που έχοντα μελετήσει την τελευταία του προσπάθεια πήρε λίγο διαφορετική γραμμή και κατάφερε να προετοιμαστεί για την επόμενη στροφή.

Μόλις ο Bagnaia πέρασε εμπρός, έκανε και μισή μοτοσυκλέτα απόσταση από τον Miller με το θέαμα του αγώνα που διαφορετικά ήταν ένα τρενάκι αναβατών, να τελειώνει εκεί.

Ο Martin σαφέστατα έχει το προβάδισμα και αύριο θα είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα για τον Bagnaia αν θέλει να κρατήσει την διαφορά του.

Ο Aleix Espargaro είχε άλλη μία ατυχία με μηχανικό πρόβλημα που οδήγησε σε εγκατάλειψη, ένα κακό σερί εδώ για την Aprilia, αλλά τουλάχιστον ο Vinales ήταν εντός δεκάδας, ενώ καταστροφική η εμφάνιση της Yamaha με καλύτερη θέση στην 15άδα.

 


 

Θέση

Βαθμοί

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

Χρόνος / Διαφ.

1

12

89J. Martin

Prima Pramac Racing

21:00.7340

2

9

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+1.390

3

7

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+5.279

4

6

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+6.194

5

5

5J. Zarco

Prima Pramac Racing

+6.315

6

4

72M. Bezzecchi

Mooney VR46 Racing Team

+8.919

7

3

93M. Marquez

Repsol Honda Team

+9.298

8

2

49F. Di Giannantonio

Gresini Racing MotoGP™

+10.189

9

1

12M. Viñales

Aprilia Racing

+12.404

10

 

25R. Fernandez

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+15.366

11

 

44P. Espargaro

GASGAS Factory Racing Tech3

+15.473

12

 

37A. Fernandez

GASGAS Factory Racing Tech3

+15.592

13

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

+17.052

14

 

88M. Oliveira

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+18.092

15

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+19.333

16

 

21F. Morbidelli

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+19.645

17

 

30T. Nakagami

LCR Honda

+21.862

18

 

35C. Crutchlow

Yamalube RS4GP Racing Team

+26.026

19

 

51M. Pirro

Ducati Lenovo Team

+27.911

20

 

6S. Bradl

Repsol Honda Team

+28.178

NOT CLASSIFIED

   

41A. Espargaro

Aprilia Racing

8 laps

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες