MotoGP-Mugello: "Θα έχει πλάκα στον αγώνα"

Τρέχουν για τη "σέλα" τους!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/5/2019

Μόνο μία νίκη από το μακρινό 2014 έχει στο Mugello ο Marc Marquez, όμως φέτος πιστεύει πως τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Honda έχει πλέον γκάζι και η μεγάλη ευθεία της ιταλικής πίστας δεν θα δίνει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα στις παντοδύναμες Ducati, όσο τα προηγούμενα χρόνια. Όπως δήλωσε ο ίδιος: Αν δουλέψουμε σωστά από την Παρασκευή, όπως έχουμε κάνει στους προηγούμενους αγώνες φέτος, θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Μου αρέσει αυτή η πίστα, ασχέτως αν δεν έχουμε καταφέρει έως τώρα να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε. Θα έχει πλάκα!

Αισιόδοξος δηλώνει και ο Jorge Lorenzo, νικητής του περσινού αγώνα με την Ducati. Βέβαια φέτος στη σέλα της Honda αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προσαρμογής. Παρ’ όλα αυτά πιστεύει πως στον αγώνα του Le Mans έκανε σημαντικά βήματα προόδου σε ό,τι αφορά την ρύθμιση της μοτοσυκλέτας στα γούστα του. Μάλιστα φρόντισε σε δηλώσεις του να δείξει ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που τον βοηθάει η ομάδα του να προσαρμοστεί: Η Honda δουλεύει σκληρά και στον αγώνα της Γαλλίας καταφέραμε να πλησιάσουμε πιο κοντά στους πρώτους. Στο Mugello είχα καλά αποτελέσματα στο παρελθόν και ελπίζω σύντομα να τα επαναλάβω για να ανταποδώσω την προσπάθεια που κάνει η Repsol Honda για μένα.

Όμως το Mugello είναι η πίστα που παραδοσιακά βάζει τη μεγαλύτερη πίεση στους Ιταλούς αναβάτες. Αυτή η ιταλική πίστα έχει την πιο θερμόαιμη κερκίδα και η ατμόσφαιρα είναι πιο εκρηκτική κι από ποδοσφαιρικό αγώνα. Δημοσιογράφοι και θεατές ξεκινούν τις συζητήσεις πολλές μέρες πριν και ουσιαστικά απαιτούν από τους συμπατριώτες αναβάτες να δοξάσουν την χώρα τους. Ακόμα και ο Valentino Rossi που είναι master στη διαχείριση του Τύπου και των social media, δήλωσε πως δυσκολεύεται πάντα να απομονωθεί από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι πριν τον αγώνα και έξω από την πίστα. Την ίδια πίεση έχουν και οι υπόλοιποι Ιταλοί αναβάτες, όπως ο Morbidelli, που μετά την τέταρτη θέση στο Le Mans, έχει αυξήσει τις απαιτήσεις των συμπατριωτών του. "Νιώθω πίεση, διότι το Mugello για μένα είναι η πίστα που έβλεπα μικρός όλους τους θρύλους των GP και οι θεατές στους λόφους δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Παρ' όλα αυτά δεν έχω καταφέρει να έχω καλά αποτελέσματα εδώ. Όμως η καλή πορεία μας φέτος, δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα."

Αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο της KTM, καθώς ο Pol Espargaro με τον νέο κινητήρα και το νέο carbon-fiber ψαλίδι τερμάτισε έκτος και μόλις 5,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον “ιπτάμενο” Marc Marquez. Εδώ να προσθέσουμε, πως όλοι οι αναβάτες των οποίων τα συμβόλαια πλησιάζουν στο τέλος, βρίσκονται υπό πίεση για καλά αποτελέσματα, καθώς κατά την διάρκεια των συζητήσεων με τις ομάδες θα γίνουν αλλεπάλληλοι αγώνες και θα καθοριστεί σε μικρό χρονικό διάστημα η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Εκτός από την Repsol Honda που λογικά δεν θα μπει φέτος σε αυτή τη διαδικασία (αν και υπήρξαν φήμες για τον Lorenzo…), θα πρέπει η Ducati να δει τι θα κάνει με τον Petrucci, η KTM με την θέση του Syahrin στην Tech 3 και φυσικά θα πρέπει να δούμε τι θα κάνει η Yamaha με τα συμβόλαια του Rossi και του Vinales.

Την ίδια στιγμή, κυκλοφορεί η φήμη στα paddock, πως ο Team Manager Francesco Guidotti της Pramac (Ducati) θέλει τον Alex Marquez στην ομάδα του για το 2020!

Αν γίνει αυτό πραγματικότητα, τότε θα έχουμε καραμπόλα αλλαγών στις τέσσερεις σέλες των μοτοσυκλετών της Ducati, καθώς ο Bagnaia προορίζεται (ανάλογα με την πρόοδο που θα κάνει στους αγώνες) για μελλοντικός αντικαταστάτης του Andrea Dovisiozo ή του Danillo Pertucci, ο οποίος έχει μονοετές συμβόλαιο. Σίγουρα πάντως η άφιξη του Alex Marquez δεν θα είναι ευχάριστη είδηση για τον Jack Miller… 

 

MotoGP 2026: Παρουσίαση ομάδας Ducati Lenovo - Γιορτάζοντας 100 χρόνια ιστορίας

Επετειακή Desmosedici GP σε Rosso Centenario για Márquez και Bagnaia
Ducati Lenovo MotoGP Team 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Η Ducati παρουσίασε επίσημα, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στους Δολομίτες στη Madonna di Campiglio, την Ducati Lenovo Team για το MotoGP 2026, σε μια χρονιά ορόσημο που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής εταιρείας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μαγευτική Madonna di Campiglio, στην καρδιά των Δολομιτών, φιλοξένησε την επίσημη παρουσίαση της Ducati Lenovo Team. Εκεί αποκαλύφθηκαν οι Desmosedici GP με τις οποίες οι Marc Márquez και Francesco Bagnaia θα ξεκινήσουν τη σεζόν MotoGP 2026, με πρώτο αγώνα το GP Ταϊλάνδης την 1η Μαρτίου.

Η Ducati Lenovo Team έρχεται από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, με την τρίτη κατάκτηση στην ιστορία της του “απόλυτου” τριπλού στέμματος κερδίζοντας τα τρία πρωταθλήματα (αναβατών, κατασκευαστών και ανεξάρτητων ομάδων), ενώ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σημείωσε 13 νίκες.

Το σύνολο των νικών της εργοστασιακής ομάδας στο MotoGP έφτασε τις 99, μόλις μία πριν το ιστορικό ορόσημο των 100. Παράλληλα, καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ βαθμών από έναν αναβάτη σε μία σεζόν (Marc Márquez, 545 βαθμοί) και ο έκτος συνεχόμενος τίτλος κατασκευαστών για τη Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Το 2026 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Ducati γιορτάζει έναν αιώνα από την ίδρυσή της το 1926. Η επέτειος αποτυπώνεται και στη νέα αγωνιστική εμφάνιση της Desmosedici GP.

Ένα σκούρο κόκκινο (Rosso Centenario) διακοσμημένο με δύο λευκές γραμμές, που παραπέμπει στις ρίζες της Ducati, από την Ducati 60 του 1949, την πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, έως την Gran Sport "Marianna" του 1955, την πρώτη αγωνιστική Ducati που σχεδίασε ο Fabio Taglioni.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Τι καλύτερο για να τιμηθεί το Rosso Centenario από ένα δίδυμο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Εννέα παγκόσμιοι τίτλοι MotoGP συνολικά (επτά για τον Marc Márquez και δύο για τον Francesco Bagnaia).

Ο Márquez, πρωταγωνιστής μίας από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του αθλήματος, είναι έτοιμος να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο, ενώ ο Bagnaia, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP της Ducati από το Borgo Panigale, επιστρέφει με στόχο τη λύτρωση.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Στην εκδήλωση Campioni in Pista, που διοργανώθηκε από τη Ducati και τον Οργανισμό Τουρισμού της Madonna di Campiglio, παρόντες ήταν, εκτός από τους αναβάτες και τη διοίκηση της ομάδας, με τον Claudio Domenicali, CEO της Ducati, και τον Luigi Dall’Igna, Γενικό Διευθυντή της Ducati Corse.

Η έναρξη της σεζόν MotoGP πλησιάζει, με το πρώτο επίσημο τεστ να είναι προγραμματισμένο για τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου στη Sepang, στην Μαλαισία.

Πριν απολαύσουν τις χιονισμένες πίστες της περιοχής, οι Marquez και Bagnaia θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της Madonna di Campiglio, για να συναντήσουν τους φίλους της Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

O Claudio Domenicali CEO της Ducati, δήλωσε: "Δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε την Ducati Lenovo Team οπουδήποτε αλλού πέρα από τη Madonna di Campiglio, ειδικά σε μια τόσο σημαντική χρονιά για εμάς, τη χρονιά των 100 χρόνων της Ducati".

Τα αγωνιστικά μας αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι αναβατών και έξι τίτλοι κατασκευαστών. Με τον Marc και τον Pecco έχουμε δύο εξαιρετικούς Πρωταθλητές, με ισχυρό κίνητρο και ξεκάθαρους στόχους.

Μαζί με την Desmosedici GP, αντιμετωπίζουμε το 2026 με αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για νέες επιτυχίες."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Γενικός διευθυντής της Ducati Corse , Luigi Dall’Igna συμπλήρωσε: "Η φετινή σεζόν είναι μοναδική. Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ducati και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες αλλαγές κανονισμών το 2027.

Θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την επέτειο με τεχνολογία, ρεκόρ και επιτυχίες. Ο Marc και ο Pecco είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά και οι δύο Πρωταθλητές. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το 2026 με τη μέγιστη δυνατή δέσμευση."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Márquez (#93), είπε αξιολογώντας την περασμένη χρονιά: "Το 2025 ήταν καθοριστικό για τη ζωή και την καριέρα μου. Το 2026 είναι μια νέα πρόκληση.

Η Desmosedici GP είναι το πιο ανταγωνιστικό πακέτο και θέλω πρώτα απ’ όλα να ξαναβρώ πλήρως την αυτοπεποίθησή μου. Τα πρώτα τεστ ήταν θετικά, αλλά η Μαλαισία θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή."

Ο ομόσταυλος του, Francesco Bagnaia (#63), εδειξε ανυπόμονος, λέγοντας: "Αφήνω πίσω μου μια δύσκολη χρονιά που όμως με δίδαξε πολλά. Το 2026 είναι μια νέα ευκαιρία, σε μια ξεχωριστή χρονιά για τη Ducati.

Ανυπομονώ για τα πρώτα τεστ και να δουλέψω ξανά με όλη την ομάδα, με στόχο να είμαι πρωταγωνιστής και να το απολαύσω."