MotoGP: Νέα φώτα στην πίστα του Qatar

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των ελεγκτών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/3/2021

Η πίστα του Qatar αντικατέστησε όλα τα φώτα της με νέας τεχνολογίας LED και οι ελεγκτές ασφαλείας της FIM και της Dorna που επιθεώρησαν την πίστα δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Μάλιστα τόνισαν με έμφαση πως το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Η πίστα του Qatar είναι η μοναδική πίστα στο πρόγραμμα των MotoGP όπου όλη η αγωνιστική δραστηριότητα γίνεται το βράδι και ο λόγος είναι φυσικά οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν την ημέρα στην περιοχή.

Άλλωστε και οι υπόλοιπες πίστες των Αραβικών Εμιράτων που διεξάγονται διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων, διαθέτουν φωτισμό ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Καθώς είχαμε αρκετές φορές την τύχη να οδηγήσουμε στο Qatar βράδυ σε παρουσιάσεις μοτοσυκλετών, πιστεύουμε πως τη μεγάλη διαφορά από τα νέα φώτα θα αντιληφθούν περισσότερο οι θεατές στις τηλεοράσεις και λιγότερο οι ίδιοι οι αναβάτες, καθώς το μάτι προσαρμόζεται εύκολα στο τεχνητό φως, ενώ οι κάμερες δυσκολεύονται περισσότερο να αποτυπώσουν την κίνηση και τα χρώματα.  

MotoGP: Εκτός νοσοκομείου οι Alex Marquez και Johann Zarco

Καλά είναι τα νέα που αφορούν την υγεία των δύο αναβατών
motogp
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/5/2026

Το φετινό GP της Καταλονίας χαρακτηρίστηκε από τις κόκκινες σημαίες, τις πολλές πτώσεις και τους τραυματισμούς αναβατών. Δύο εξ αυτών, οι Johann Zarco και Alex Marquez τραυματίστηκαν πιο σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όμως και οι δύο είναι καλύτερα στην υγεία τους και επικεντρώνονται πλέον στην αποθεραπεία τους.

Η Gresini ανακοίνωσε ότι ο Alex Marquez υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση και θα επιστρέψει στο σπίτι του, μετά το τρομακτικό ατύχημα που υπέστη στο GP της Καταλονίας.

Ο Ισπανός υπέστη πολλαπλά κατάγματα, αλλά ήταν σε καλή διάθεση στο νοσοκομείο πριν από την επέμβαση για τη αποκατάσταση των τραυματισμών του. Η Gresini επιβεβαίωσε πλέον ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο Marquez πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε μια σύντομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα έγραψε: “Ο Alex Marquez υποβλήθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα της δεξιάς κλείδας του, το οποίο σταθεροποιήθηκε με την τοποθέτηση πλάκας, από τους Anna Carreras, David Benito και Paula Barragan στο Hospital General de Catalunya.

"Η εγχείρηση πήγε καλά. Τώρα θα πάρει την άδεια να βγει από το νοσοκομείο σε λίγες ώρες, ώστε να μπορέσει να πετάξει για την πατρίδα του. Στη συνέχεια, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις από αύριο και μετά. Συνολικά, λοιπόν, είναι αρκετά καλά και τις επόμενες μέρες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Μετά την πτώση του Alex και τις κόκκινες σημαίες, ο αγώνας επανεκκίνησε, όμως ο Zarco έχασε τα φρένα και παρέσυρε μαζί του τους Luca Marini και Pecco Bagnaia. Ο Γάλλος υπέστη κάταγμα στην περόνη, όπως και τραυματισμό στον πρόσθιο και οπίσθιο χιαστό σύνδεσμο, καθώς και στον έσω μηνίσκο.

Χτες το απόγευμα η LCR εξέδωσε ενημέρωση, αναφέροντας ότι ο Zarco βγήκε από το νοσοκομείο και επέστρεψε στη Γαλλία για να επισκεφθεί έναν ειδικό για τα γόνατα, προκειμένου να αξιολογηθούν τα επόμενα βήματα της αποθεραπείας του.