MotoGP: Νέα φώτα στην πίστα του Qatar

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των ελεγκτών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/3/2021

Η πίστα του Qatar αντικατέστησε όλα τα φώτα της με νέας τεχνολογίας LED και οι ελεγκτές ασφαλείας της FIM και της Dorna που επιθεώρησαν την πίστα δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Μάλιστα τόνισαν με έμφαση πως το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Η πίστα του Qatar είναι η μοναδική πίστα στο πρόγραμμα των MotoGP όπου όλη η αγωνιστική δραστηριότητα γίνεται το βράδι και ο λόγος είναι φυσικά οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν την ημέρα στην περιοχή.

Άλλωστε και οι υπόλοιπες πίστες των Αραβικών Εμιράτων που διεξάγονται διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων, διαθέτουν φωτισμό ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Καθώς είχαμε αρκετές φορές την τύχη να οδηγήσουμε στο Qatar βράδυ σε παρουσιάσεις μοτοσυκλετών, πιστεύουμε πως τη μεγάλη διαφορά από τα νέα φώτα θα αντιληφθούν περισσότερο οι θεατές στις τηλεοράσεις και λιγότερο οι ίδιοι οι αναβάτες, καθώς το μάτι προσαρμόζεται εύκολα στο τεχνητό φως, ενώ οι κάμερες δυσκολεύονται περισσότερο να αποτυπώσουν την κίνηση και τα χρώματα.  

MotoGP: Καθαρές οι εξετάσεις του Bezzecchi – Eπιστρέφει στην Ιταλία

Ευτυχώς μόνο ψυχολογικό το κόστος παρά τη σφοδρή πτώση στο Assen
assen
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/6/2026

O Marco Bezzecchi σημείωσε πτώση αρκετά νωρίς στον αγώνα στο Assen, με τον Ιταλό να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις και τελικά να παίρνει το πράσινο φως για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο μέχρι χτες πρωτοπόρος της βαθμολογίας Marco Bezzecchi έκανε λάθος στον αγώνα του Assen, με τον Ιταλό να πέφτει μάλιστα σε ένα γρήγορο κομμάτι της πίστας με σχεδόν 200 χλμ/ώρα στην προσπάθειά του να πιάσει το M.Marquez.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο και μετά στο νοσοκομείο, με την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia να ανακοινώνει: “Μετά την πτώση του στο GP της Ολλανδίας, ο Μάρκο Bezzecchi μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου εξετάστηκε διεξοδικά από το ιατρικό προσωπικό, μεταξύ των οποίων και ο ιατρικός διευθυντής του MotoGP, Ángel Charte. Οι πρώτες κλινικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο αναβάτης είναι πλήρως συνειδητός και παρουσιάζει φυσιολογική κινητικότητα και στα τέσσερα άκρα, χωρίς να υπάρχουν άμεσα σημάδια σοβαρών νευρολογικών ή συστημικών επιπλοκών.

Ωστόσο, λόγω των έντονων πόνων που προκλήθηκαν από τη βίαιη σύγκρουση, η ιατρική ομάδα αποφάσισε να μεταφέρει τον Bezzecchi στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Groningen. Η μεταφορά αυτή επιτρέπει τη διενέργεια ολοκληρωμένων διαγνωστικών εξετάσεων απεικόνισης και εξειδικευμένων ελέγχων, προκειμένου να αποκλειστούν οριστικά τυχόν υποκείμενες κακώσεις και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της ανάρρωσης”.

Αφότου ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως είναι καλά στην υγεία του: “Ο Bezzecchi υποβλήθηκε σε αξονικές τομογραφίες και ακτινολογικές εξετάσεις. Δεν διαπιστώθηκαν τραυματισμοί. Ο Bezzecchi θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του ακόμα και απόψε.”

Αυτό σημαίνει πως ο Ιταλός θα συμμετέχει κανονικά στο γερμανικό GP τα οποίο και ξεκινά σε δέκα ημέρες.