Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Νέα ποινή στον Quartararo 3+3 έγιναν τα δευτερόλεπτα

Υποβιβάστηκε στην 6η θέση

Νέα ποινή μετά το τέλος του αγώνα έλαβε ο Quartararo για το περίεργο περιστατικό με το φερμουάρ της στολής του και το γεγονός πως αφαίρεσε τον προστατευτικό θώρακα, ενδεχομένως χωρίς να έχει κι άλλη επιλογή.

Αρχικά ο Quartararo έλαβε ποινή τριών δευτερολέπτων για το γεγονός πως βγήκε εκτός πίστας και μπαίνοντας ξανά είχε χάσει μόνο μία θέση. Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί πως η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να έχει ήταν να χάσει την τρίτη θέση, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα, αλλά στην πράξη δεν θα μπορούσε να είχε τελειώσει έτσι εύκολα αυτή η ημέρα. Κι αυτό γιατί έπρεπε να είχε μπει πίσω από τον Miller όταν βγήκε εκτός πίστας και να δώσει λύση στο πρόβλημα της στολής του για να μην βρεθεί στο στόχαστρο των κριτών.

Η Alpinestars ερευνά το περιστατικό χωρίς να έχει ακόμη απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη, τι ρόλο είχε ο αερόσακος ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να υπήρξε ανθρώπινο λάθος κατά την προετοιμάσια και το πρόβλημα να φάνηκε προς το τέλος του αγώνα.

Παίρνοντας άλλους τρεις πόντους για το ζήτημα της στολής και του θώρακα που βρέθηκε μέσα στην πίστα και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ατύχημα, ο Quartararo βρέθηκε στην 6η θέση τερματισμού και πλέον έχει 14 πόντους διαφορά από τον Zarco στο πρωτάθλημα.

MotoGP Catalunya - 2021: Ένας απίθανος Oliveira - Πανάξια η νίκη του Πορτογάλου με την ΚΤΜ

Tags: