MotoGP: Νεύρα Crutchlow που περίμενε αυθαίρετα να του επιστρέψει το HRC 3 μηχανικούς

Είχαν φύγει για τον Lorenzo
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/11/2019

Όταν ο Lorenzo πήγε στην Honda και ξεκίνησε δοκιμές, -τέτοια εποχή πέρσι- το HRC πήρε δύο σπεσιαλίστες των ηλεκτρονικών από την LCR και τον Crutchlow, τους Holterman και Barbiani και τους ανέθεσε στον Lorenzo μαζί με έναν από τους καλούς μηχανικούς, τον «Γιάννη» - Gianni Berti- Είχε κάνει θέμα και τότε ο Crutchlow, αλλά ήταν ηχηρή μεταγραφή ο Lorenzo, με την Honda να στηρίζεται πάνω του και πέρασε στα ψιλά γράμματα. Εκ των υστέρων προφανώς και δεν βοήθησε η κίνηση αυτή, αλλά κι από την άλλη αν δεν γινόταν ο Lorenzo θα είχε να λέει πως η Honda δεν έκανε όλα όσα θα έπρεπε για εκείνον. Τώρα λέει κάτι τελείως διαφορετικό.

Τώρα που ο Alex πήγε στην θέση του Lorenzo, και μετά από την απόδοσή του στις πρώτες δοκιμές που ήταν χειρότερη από του Binder στην KTM, ο Crutchlow θεώρησε -αυθαίρετα γιατί οι μηχανικοί πήγαν εκεί ως τέλους της επόμενης σεζόν- πως το HRC θα του δώσει πίσω τους τρεις μάγους.

Ο Crutchlow έκανε την επίθεσή του γιατί βλέπει πως μπορεί να είναι η δεύτερη Honda στο βάθρο από την πρώτη στιγμή, χωρίς να περιμένει κανείς ένα μεγάλο όνομα να αποδώσει. Κουβαλάει επίσης αυτή την πικρία από πέρσι, όταν μετά από μερικούς αγώνες, θα ήθελε πίσω τους μηχανικούς του για να κάνουν πιο «σοβαρή δουλειά» μαζί του. Το HRC συνέχιζε να ποντάρει στον Lorenzo, και τώρα ο Crutchlow θέλει αυτό το ποντάρισμα να σταματήσει και να πάνε «με τα σίγουρα».

«Μακάρι να κάνει και ο Nakagami την κίνηση και να πάει καλύτερα, αλλά τώρα εγώ είμαι η μοναδική Honda που βρίσκεται πιο κοντά στον Marc Marquez. Οι τρεις τους δεν θα κάνουν καμία διαφορά για τον Alex, δεν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει, ακόμα μαθαίνει.»

Το ζήτημα του Crutchlow είναι πως θα έχει την καινούρια μοτοσυκλέτα με την οποία είδε πως μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος την επόμενη σεζόν, με βάση τις πρώτες δοκιμές. Το πρόβλημά του είναι πως θα ήθελε να κάνει προσαρμογές για τις οποίες εμπιστεύεται τους τρεις «πολύφερνους» και για αυτό μιλά ανοικτά, περιμένοντας το μήνυμα να φτάσει μέχρι την Ιαπωνία. Αξιώνοντας δηλαδή την παρέμβαση…

Ετικέτες

MotoGP Ουγγαρίας - Balaton Park: Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου

Ο Iker Lecuona θα αντικαταστήσει τον Alex Marquez
Balaton
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/6/2026

Μετά από ένα ιστορικό Σαββατοκύριακο στο Mugello, όπου η Aprilia κυριάρχησε με τον Marco Bezzecchi να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του μπροστά στο ιταλικό κοινό, τo MotoGP μεταβαίνei στην Ουγγαρία και την πίστα του Balaton Park για τον 8ο γύρο της σεζόν.

Η Aprilia φτάνει στην Ουγγαρία έχοντας πραγματοποιήσει ίσως το πιο επιβλητικό Σαββατοκύριακο της σύγχρονης ιστορίας της. Κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες, στο Sprint και στον κυρίως αγώνα του Mugello, με τους Marco Bezzecchi και Jorge Martín να επιβεβαιώνουν πως αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό δίδυμο του πρωταθλήματος.

Ο Bezzecchi προηγείται πλέον στη βαθμολογία με 17 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταυλό του, ενώ αμφότεροι είχαν δείξει ανταγωνιστικοί και στο Balaton Park την περασμένη χρονιά, τερματίζοντας στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Με την εξέλιξη της RS-GP και τη φετινή τους φόρμα, συγκαταλέγονται δικαίως στα μεγάλα φαβορί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία της δορυφορικής Trackhouse Aprilia. Ο Raul Fernandez έδειξε στο Mugello ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και βάθρο, ενώ ο Ai Ogura έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Το ερώτημα είναι αν και οι τέσσερις Aprilia θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν ξανά.

Η Ducati ψάχνει απαντήσεις

Η επιστροφή του Marc Márquez στη δράση έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο της Ducati Lenovo Team. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την επέμβασή του και επιστρέφει σε μια πίστα που του ταιριάζει ιδιαίτερα. Η Balaton Park είναι αριστερόστροφη διαδρομή και πέρυσι ο Ισπανός κυριάρχησε εκεί, στοιχείο που τον καθιστά άμεσα υποψήφιο για τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Pecco Bagnaia πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση με το εντός έδρας βάθρο, έπειτα από μια έξυπνη και αποφασιστική εμφάνιση απέναντι στον Ogura. Ο Ιταλός θέλει να μετατρέψει αυτό το αποτέλεσμα σε αντεπίθεση, καθώς η ένατη θέση που είχε κατακτήσει στην Ουγγαρία πέρυσι δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του.

Ο Fabio Di Giannantonio παραμένει τρίτος στη βαθμολογία, ωστόσο έχασε έδαφος από τους αναβάτες της Aprilia. Στόχος του είναι να επιστρέψει άμεσα στη διεκδίκηση του βάθρου, σε μια πίστα όπου είχε ανέβει στο βάθρο του Sprint το 2025. Ο Franco Morbidelli αναζητά επίσης καλύτερη απόδοση μετά το Mugello, ενώ ο Fermin Aldeguer θέλει να επιστρέψει στις πρωταγωνιστικές εμφανίσεις.

Στην ομάδα της Gresini Racing, ο Iker Lecuona θα αντικαταστήσει τον τραυματία Alex Márquez για το ουγγρικό Grand Prix.

Ο Acosta βλέπει ευκαιρία

Ο Pedro Acosta ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες στο Mugello, αποσπώντας το μέγιστο δυνατό από την KTM RC16 και τερματίζοντας έκτος ύστερα από συνεχείς μάχες με τον Marc Márquez και άλλους αναβάτες.

Ο Ισπανός είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Balaton Park πέρυσι και θεωρεί ότι η χάραξη της πίστας ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά της KTM. Παρόμοια αισιοδοξία εκφράζει και ο Brad Binder, ενώ οι Enea Bastianini και Maverick Viñales ελπίζουν να βρεθούν πιο κοντά στην κορυφή μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Ιταλία.

Πρόοδος για τη Honda

Ο Diogo Moreira πραγματοποίησε το καλύτερο αγωνιστικό του τριήμερο μέχρι σήμερα στα MotoGP. Ο Βραζιλιάνος rookie πέρασε για πρώτη φορά απευθείας στο Q2, σημείωσε την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του και ολοκλήρωσε τον αγώνα μέσα στην πρώτη δεκάδα, αποτελώντας τον κορυφαίο αναβάτη της Honda.

Την ίδια στιγμή, οι Joan Mir και Luca Marini αναζητούν βελτίωση, ενώ ο Cal Crutchlow συνεχίζει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να αντικαθιστά τον τραυματία Johann Zarco στην LCR Honda.

Η Yamaha θέλει επανεκκίνηση

Το Mugello δεν ήταν η ιδανική πίστα για τη Yamaha, με τη μεγάλη ευθεία και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής να αναδεικνύουν τις αδυναμίες της νέας M1. Ο Jack Miller ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας, κατακτώντας τον μοναδικό βαθμό για τη Yamaha στην Ιταλία.

Ωστόσο, η Balaton Park αποτελεί μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Η μικρότερη έμφαση στην τελική ταχύτητα και η διαφορετική φιλοσοφία της χάραξης ίσως επιτρέψουν στους Fabio Quartararo, Alex Rins, Jack Miller και Toprak Razgatlıoğlu να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικοί.

Με τον Marco Bezzecchi και τον Jorge Martín να διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, τον Marc Márquez να επιστρέφει σε μια αγαπημένη του πίστα και τον Pedro Acosta να αναζητά το επόμενο βήμα προς την κορυφή, το Grand Prix Ουγγαρίας προμηνύεται ως ένας ακόμη κομβικός σταθμός στη μάχη του τίτλου του 2026.