MotoGP: Νεύρα Crutchlow που περίμενε αυθαίρετα να του επιστρέψει το HRC 3 μηχανικούς

Είχαν φύγει για τον Lorenzo
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/11/2019

Όταν ο Lorenzo πήγε στην Honda και ξεκίνησε δοκιμές, -τέτοια εποχή πέρσι- το HRC πήρε δύο σπεσιαλίστες των ηλεκτρονικών από την LCR και τον Crutchlow, τους Holterman και Barbiani και τους ανέθεσε στον Lorenzo μαζί με έναν από τους καλούς μηχανικούς, τον «Γιάννη» - Gianni Berti- Είχε κάνει θέμα και τότε ο Crutchlow, αλλά ήταν ηχηρή μεταγραφή ο Lorenzo, με την Honda να στηρίζεται πάνω του και πέρασε στα ψιλά γράμματα. Εκ των υστέρων προφανώς και δεν βοήθησε η κίνηση αυτή, αλλά κι από την άλλη αν δεν γινόταν ο Lorenzo θα είχε να λέει πως η Honda δεν έκανε όλα όσα θα έπρεπε για εκείνον. Τώρα λέει κάτι τελείως διαφορετικό.

Τώρα που ο Alex πήγε στην θέση του Lorenzo, και μετά από την απόδοσή του στις πρώτες δοκιμές που ήταν χειρότερη από του Binder στην KTM, ο Crutchlow θεώρησε -αυθαίρετα γιατί οι μηχανικοί πήγαν εκεί ως τέλους της επόμενης σεζόν- πως το HRC θα του δώσει πίσω τους τρεις μάγους.

Ο Crutchlow έκανε την επίθεσή του γιατί βλέπει πως μπορεί να είναι η δεύτερη Honda στο βάθρο από την πρώτη στιγμή, χωρίς να περιμένει κανείς ένα μεγάλο όνομα να αποδώσει. Κουβαλάει επίσης αυτή την πικρία από πέρσι, όταν μετά από μερικούς αγώνες, θα ήθελε πίσω τους μηχανικούς του για να κάνουν πιο «σοβαρή δουλειά» μαζί του. Το HRC συνέχιζε να ποντάρει στον Lorenzo, και τώρα ο Crutchlow θέλει αυτό το ποντάρισμα να σταματήσει και να πάνε «με τα σίγουρα».

«Μακάρι να κάνει και ο Nakagami την κίνηση και να πάει καλύτερα, αλλά τώρα εγώ είμαι η μοναδική Honda που βρίσκεται πιο κοντά στον Marc Marquez. Οι τρεις τους δεν θα κάνουν καμία διαφορά για τον Alex, δεν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει, ακόμα μαθαίνει.»

Το ζήτημα του Crutchlow είναι πως θα έχει την καινούρια μοτοσυκλέτα με την οποία είδε πως μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος την επόμενη σεζόν, με βάση τις πρώτες δοκιμές. Το πρόβλημά του είναι πως θα ήθελε να κάνει προσαρμογές για τις οποίες εμπιστεύεται τους τρεις «πολύφερνους» και για αυτό μιλά ανοικτά, περιμένοντας το μήνυμα να φτάσει μέχρι την Ιαπωνία. Αξιώνοντας δηλαδή την παρέμβαση…

Ετικέτες

MotoGP: Φτάσαμε να γιορτάζουμε την πεντάδα! Απίστευτη η πρόοδος της Honda, δηλώνει ο Luca Marini

Ο Luca Marini είχε το καλύτερο Σαββατοκύριακο του ως αναβάτης της Honda
Marini
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

25/8/2025

Ο Luca Marini της Honda χαρακτήρισε την πρόοδο της ιαπωνικής ομάδας με τη μοτοσυκλέτα ως απίστευτη, μετά τον πρώτο του τερματισμό στην πεντάδα στο Grand Prix της Ουγγαρίας

Ο Ιταλός εντάχθηκε στην Honda την περσινή σεζόν από τη VR46 Ducati, αντικαθιστώντας τον Marc Marquez, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό με την RC213V στο μεγαλύτερο μέρος του 2024.

Του πήρε μέχρι τον τελευταίο αγώνα πριν τη θερινή διακοπή για να κερδίσει τον πρώτο του βαθμό για τη Honda πέρσι, και αυτό μόνο λόγω ποινής σε προπορευόμενο αναβάτη.

Ο Marini εμφανίστηκε πιο δυνατός το 2025, αν και αντιμετώπισε τραυματισμούς μετά από δοκιμή για τις 8 Ώρες της Suzuka, καθώς και αβεβαιότητα για το μέλλον του, αφού οι Pedro Acosta και Jorge Martin συνδέθηκαν με τη θέση του στη Honda.

Πλέον, έχοντας εξασφαλίσει την θέση του στην εργοστασιακή ομάδα για το 2026, ο Marini πραγματοποίησε το καλύτερο Σαββατοκύριακό του στη Honda, στην πίστα του Balaton Park, τερματίζοντας πέμπτος στον αγώνα και τέταρτος στο sprint.

“Ήταν ένα πραγματικά δυνατό Σαββατοκύριακο, από την αρχή”, είπε.

“Από το FP1 ένιωθα άνετα στην νέα πίστα.

Ήξερα ότι μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς, έτσι προσπάθησα να δουλέψω πολύ σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο και να βελτιώσω την οδήγησή μου με τη μοτοσυκλέτα.

Μεγαλώσαμε πολύ μαζί, αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάναμε σωστές κινήσεις στις ρυθμίσεις και ένιωθα πολύ άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Με μια καλή θέση στην κατατακτήρια και μια καλή εκκίνηση όλα γίνονται πιο εύκολα. Ήταν πραγματικά ένα ωραίο Σαββατοκύριακο”.

Συγκρίνοντας τη μοτοσυκλέτα με πέρυσι, ο Marini πρόσθεσε:
“Είναι εύκολο να συγκρίνω με την περσινή σεζόν.

Είναι απίστευτο το από πού ξεκινήσαμε, μέχρι το τι καταφέραμε τώρα. Ήταν μέρος μιας διαδικασίας.

Κάθε αποτέλεσμα που πετύχαμε στους τελευταίους αγώνες, πέρυσι και φέτος, βοήθησε να φτάσουμε εδώ.

Και τώρα πρέπει να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πρόοδο σε άλλες πίστες, ειδικά σε πιο δύσκολες για εμάς, όπως η Βαρκελώνη.

Εκεί θα πρέπει να δοκιμάσουμε σωστά όλες τις αναβαθμίσεις που έχουμε στη μοτοσυκλέτα, γιατί ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο καλύτερος συμβιβασμός”.

Τόσο ο Marini όσο και ο Joan Mir αγωνίστηκαν με νέο πλαίσιο στο Ουγγρικό Grand Prix, το οποίο αποδείχθηκε βήμα προόδου.

Ωστόσο, ο Marini πιστεύει ότι αποτελέσματα στην πρώτη πεντάδα θα μπορούσαν να είχαν έρθει νωρίτερα με καλύτερες κατατακτήριες.

“Ένιωθα ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε έρθει και στο παρελθόν σε κάποιους αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να μπω απευθείας στο Q2”, είπε.

“Η διέλευση από το Q1 είναι πάντα πολύ πιο δύσκολη και όταν ξεκινάς απο πίσω υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για ένα καλό αποτέλεσμα.

Αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο όλα λειτούργησαν με πολύ θετικό τρόπο”.