MotoGP: Νεύρα Crutchlow που περίμενε αυθαίρετα να του επιστρέψει το HRC 3 μηχανικούς

Είχαν φύγει για τον Lorenzo
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/11/2019

Όταν ο Lorenzo πήγε στην Honda και ξεκίνησε δοκιμές, -τέτοια εποχή πέρσι- το HRC πήρε δύο σπεσιαλίστες των ηλεκτρονικών από την LCR και τον Crutchlow, τους Holterman και Barbiani και τους ανέθεσε στον Lorenzo μαζί με έναν από τους καλούς μηχανικούς, τον «Γιάννη» - Gianni Berti- Είχε κάνει θέμα και τότε ο Crutchlow, αλλά ήταν ηχηρή μεταγραφή ο Lorenzo, με την Honda να στηρίζεται πάνω του και πέρασε στα ψιλά γράμματα. Εκ των υστέρων προφανώς και δεν βοήθησε η κίνηση αυτή, αλλά κι από την άλλη αν δεν γινόταν ο Lorenzo θα είχε να λέει πως η Honda δεν έκανε όλα όσα θα έπρεπε για εκείνον. Τώρα λέει κάτι τελείως διαφορετικό.

Τώρα που ο Alex πήγε στην θέση του Lorenzo, και μετά από την απόδοσή του στις πρώτες δοκιμές που ήταν χειρότερη από του Binder στην KTM, ο Crutchlow θεώρησε -αυθαίρετα γιατί οι μηχανικοί πήγαν εκεί ως τέλους της επόμενης σεζόν- πως το HRC θα του δώσει πίσω τους τρεις μάγους.

Ο Crutchlow έκανε την επίθεσή του γιατί βλέπει πως μπορεί να είναι η δεύτερη Honda στο βάθρο από την πρώτη στιγμή, χωρίς να περιμένει κανείς ένα μεγάλο όνομα να αποδώσει. Κουβαλάει επίσης αυτή την πικρία από πέρσι, όταν μετά από μερικούς αγώνες, θα ήθελε πίσω τους μηχανικούς του για να κάνουν πιο «σοβαρή δουλειά» μαζί του. Το HRC συνέχιζε να ποντάρει στον Lorenzo, και τώρα ο Crutchlow θέλει αυτό το ποντάρισμα να σταματήσει και να πάνε «με τα σίγουρα».

«Μακάρι να κάνει και ο Nakagami την κίνηση και να πάει καλύτερα, αλλά τώρα εγώ είμαι η μοναδική Honda που βρίσκεται πιο κοντά στον Marc Marquez. Οι τρεις τους δεν θα κάνουν καμία διαφορά για τον Alex, δεν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει, ακόμα μαθαίνει.»

Το ζήτημα του Crutchlow είναι πως θα έχει την καινούρια μοτοσυκλέτα με την οποία είδε πως μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος την επόμενη σεζόν, με βάση τις πρώτες δοκιμές. Το πρόβλημά του είναι πως θα ήθελε να κάνει προσαρμογές για τις οποίες εμπιστεύεται τους τρεις «πολύφερνους» και για αυτό μιλά ανοικτά, περιμένοντας το μήνυμα να φτάσει μέχρι την Ιαπωνία. Αξιώνοντας δηλαδή την παρέμβαση…

Ετικέτες

MotoGP – Η Pramac Racing ενισχύεται με τον Ross Brawn στο ΔΣ της – Προσθέτει εμπειρία 22 τίτλων Formula 1

Το έμπειρο στέλεχος με προϋπηρεσία άνω των τεσσάρων δεκαετιών γίνεται στρατηγικός σύμβουλος της ομάδας.
ross-brawn
Ross Brawn αριστερά, Paolo Campinoti δεξιά
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Η Pramac Racing Limited ανακοίνωσε την ένταξη του Ross Brawn στο διοικητικό της συμβούλιο, επιφορτισμένο επιπλέον με τον ρόλο στρατηγικού συμβούλου του διευθυντή της ομάδας, Paolo Campinoti.

Ο Brawn μετρά εμπειρία άνω των 40 ετών στη F1, έχοντας θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής των Benetton και Ferrari, διευθυντής της ομάδας της Honda και αργότερα της δικής του ομάδας BrawnGP με οδηγό τον Jenson Button, ενώ από το 2017 ως και το 2022 κατείχε τις θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και αγωνιστικού και τεχνικού διευθυντή της Formula One Management.

Η εισροή πρώην στελεχών της F1 στο MotoGP συνεχίζεται, καθώς από τον τετράτροχο χώρο προέρχεται ο Massimo Rivola της Aprilia, o Guenther Steiner που μόλις απέκτησε την ομάδα Tech3, καθώς και ο Davide Brivio που μετά την απόσυρση της Suzuki από το MotoGP μετακόμισε ως αγωνιστικός διευθυντής της Alpine F1 Team πριν επιστρέψει στους δύο τροχούς για λογαριασμό της Trackhouse Racing (και σύντομα της εργοστασιακής Honda HRC, ως φημολογείται).

Αν μη τι άλλο, η ενίσχυση με στελέχη από έναν διαφορετικό χώρο μπορεί να φέρει φρέσκιες ιδέες και τεχνογνωσία, στοιχεία που στην περίπτωση της Aprilia και του Rivola απέδωσαν καρπούς εν αφθονία με την ιταλική εταιρεία να είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό πιθανότατα δουλεύει και η Pramac Racing, καθώς στη μακρά θητεία του Brawn στη F1 οι ομάδες του έχουν καταφέρει 22 τίτλους, 11 Οδηγών και 11 Κατασκευαστών.

Ετικέτες