MotoGP: Νεύρα Crutchlow που περίμενε αυθαίρετα να του επιστρέψει το HRC 3 μηχανικούς

Είχαν φύγει για τον Lorenzo
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/11/2019

Όταν ο Lorenzo πήγε στην Honda και ξεκίνησε δοκιμές, -τέτοια εποχή πέρσι- το HRC πήρε δύο σπεσιαλίστες των ηλεκτρονικών από την LCR και τον Crutchlow, τους Holterman και Barbiani και τους ανέθεσε στον Lorenzo μαζί με έναν από τους καλούς μηχανικούς, τον «Γιάννη» - Gianni Berti- Είχε κάνει θέμα και τότε ο Crutchlow, αλλά ήταν ηχηρή μεταγραφή ο Lorenzo, με την Honda να στηρίζεται πάνω του και πέρασε στα ψιλά γράμματα. Εκ των υστέρων προφανώς και δεν βοήθησε η κίνηση αυτή, αλλά κι από την άλλη αν δεν γινόταν ο Lorenzo θα είχε να λέει πως η Honda δεν έκανε όλα όσα θα έπρεπε για εκείνον. Τώρα λέει κάτι τελείως διαφορετικό.

Τώρα που ο Alex πήγε στην θέση του Lorenzo, και μετά από την απόδοσή του στις πρώτες δοκιμές που ήταν χειρότερη από του Binder στην KTM, ο Crutchlow θεώρησε -αυθαίρετα γιατί οι μηχανικοί πήγαν εκεί ως τέλους της επόμενης σεζόν- πως το HRC θα του δώσει πίσω τους τρεις μάγους.

Ο Crutchlow έκανε την επίθεσή του γιατί βλέπει πως μπορεί να είναι η δεύτερη Honda στο βάθρο από την πρώτη στιγμή, χωρίς να περιμένει κανείς ένα μεγάλο όνομα να αποδώσει. Κουβαλάει επίσης αυτή την πικρία από πέρσι, όταν μετά από μερικούς αγώνες, θα ήθελε πίσω τους μηχανικούς του για να κάνουν πιο «σοβαρή δουλειά» μαζί του. Το HRC συνέχιζε να ποντάρει στον Lorenzo, και τώρα ο Crutchlow θέλει αυτό το ποντάρισμα να σταματήσει και να πάνε «με τα σίγουρα».

«Μακάρι να κάνει και ο Nakagami την κίνηση και να πάει καλύτερα, αλλά τώρα εγώ είμαι η μοναδική Honda που βρίσκεται πιο κοντά στον Marc Marquez. Οι τρεις τους δεν θα κάνουν καμία διαφορά για τον Alex, δεν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει, ακόμα μαθαίνει.»

Το ζήτημα του Crutchlow είναι πως θα έχει την καινούρια μοτοσυκλέτα με την οποία είδε πως μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος την επόμενη σεζόν, με βάση τις πρώτες δοκιμές. Το πρόβλημά του είναι πως θα ήθελε να κάνει προσαρμογές για τις οποίες εμπιστεύεται τους τρεις «πολύφερνους» και για αυτό μιλά ανοικτά, περιμένοντας το μήνυμα να φτάσει μέχρι την Ιαπωνία. Αξιώνοντας δηλαδή την παρέμβαση…

Ετικέτες

MotoGP: Ο Johann Zarco επιστρέφει για το Grand Prix της Aragon!

Αναμένεται να περάσει με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο στην πίστα
Zarco
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση του MotoGP στο Grand Prix της Aragon, έχοντας ολοκληρώσει την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

Η Castrol Honda LCR ανακοίνωσε ότι ο Zarco θα ταξιδέψει στην Aragon (28-30/8) με στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την απαραίτητη ιατρική έγκριση από τους γιατρούς της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος έχει να αγωνιστεί από το Καταλανικό GP, καθώς μετά την πτώση του στη Βαρκελώνη υπέστη τραυματισμούς στους συνδέσμους του αριστερού γονάτου και αναγκάστηκε να χάσει τα επόμενα Grand Prix.

Ο Zarco και η ιατρική του ομάδα επέλεξαν συντηρητική θεραπεία, χωρίς χειρουργική επέμβαση, με αρχικό στόχο την επιστροφή του τον Σεπτέμβριο. Η αποκατάσταση όμως εξελίχθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο, επιτρέποντάς του να επισπεύσει την επιστροφή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αναβάτης της Honda αύξησε σταδιακά το πρόγραμμα αποκατάστασης, πραγματοποιώντας προπονήσεις τόσο με supermoto όσο και με Honda CBR1000RR. Η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και της κατάστασης του τραυματισμένου γονάτου του τού επέτρεψε να πάρει το πράσινο φως για το ταξίδι στην Aragon.

Η τελική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί στην πίστα, καθώς ο Zarco πρέπει να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο πριν του επιτραπεί να αγωνιστεί.

Εφόσον κριθεί ικανός να συμμετάσχει, ο Zarco θα επιστρέψει στην Castrol Honda LCR και θα συνεχίσει την προσπάθεια εξέλιξης της Honda μαζί με την ομάδα του, έχοντας μπροστά του ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο μετά την απουσία του από τους τελευταίους αγώνες αλλά και μια ποινή διπλού Long Lap να εκτίσει.