MotoGP - Ο 15ος Quartararo έχει περισσότερους βαθμούς από το άθροισμα όλων των αναβατών της Honda!

Πρώτος βαθμός για Marini, μόνο αφού πήραν ποινή για αντικανονικά χαμηλή πίεση ελαστικών 3 προπορευόμενοι αγωνιζόμενοι
MotoGP - HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/7/2024

Μετά από εννέα GP και 18 συνολικά αγώνες στη σεζόν του 2024, ο Luca Marini πήρε επιτέλους τον πρώτο του βαθμό ως εργοστασιακός αναβάτης του HRC, μόνο όμως αφότου τρεις προπορευόμενοι αγωνιζόμενοι χρεώθηκαν με ποινή για αντικανονικά χαμηλή πίεση ελαστικών!

Το ότι χρειάστηκε να πάρουν ποινή 16 δευτερολέπτων έκαστος οι Augusto Fernandez, Johann Zarco και Stefan Bradl, για να δρέψει επιτέλους ΕΝΑΝ βαθμό ο ετεροθαλής αδελφός του Rossi, μας δείχνει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Honda και οι αναβάτες της, στο ανεπιτυχές μέχρι στιγμής κυνήγι βελτίωσης της RC213V.

Για να καταλάβουμε καλύτερα τις δυσκολίες Honda και Marini, να πούμε πως στο GP του Sachsenring το 2023 καβάλα στη μοτοσυκλέτα της Ducati ο Ιταλός είχε τερματίσει 5ος στον αγώνα της Κυριακής και 4ος στο Sprint, ενώ μετά τον τερματισμό βρισκόταν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με 89 βαθμούς! Κάντε τη σύγκριση… μια πέμπτη και μια τέταρτη θέση στη Γερμανία το 2023 με την Ducati, και δυο 15ες θέσεις το 2024 με τη Honda. Ογδόντα εννέα βαθμοί και 6η θέση στη γενική το 2023, ένας βαθμός (χάρη σε ποινές άλλων) και 23η θέση στη γενική, πίσω ακόμα και από τον test-rider της KTM, με τη ΜΙΑ wildcard συμμετοχή του στη Jerez.

Συνεχίζουμε με ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό που συμπληρώνει τη δυστοκία της Honda το 2024, όπου ο Fabio Quartararo με την M1 της Yamaha που αντιμετωπίζει κι εκείνος μεγάλα προβλήματα εξέλιξης βρίσκεται στη 15η θέση της γενικής κατάταξης με 44 βαθμούς, ενώ το άθροισμα των βαθμών ΟΛΩΝ των αναβατών της Honda (Marini, Mir, Zarco & Nakagami) είναι… 35 βαθμοί, δέκα σχεδόν λιγότεροι από του Γάλλου.

Ιστορικές, πρωτόγνωρες αρνητικές στιγμές για τους Ιάπωνες κατασκευαστές που κάποτε δεν είχαν αντίπαλο στο MotoGP, και ελπίζουμε σύντομα αμφότερες οι Honda & Yamaha να μπορέσουν να βρεθούν ξανά σε επίπεδο ίδιο με των ευρωπαϊκών εργοστασίων του σήμερα, τόσο για την υστεροφημία τους όσο και για το καλό του αθλήματος.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Carlos Ezpeleta διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Όλο και πιο οικογενειακή υπόθεση γίνεται το MotoGP
Carlos
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο Όμιλος MotoGP διορίζει τον Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, παράλληλα με τον πατέρα του και Διευθύνοντα Σύμβουλο Carmelo Ezpeleta, κάνοντας το MotoGP μάλλον οικογενειακή υπόθεση.

Ο Όμιλος MotoGP ανακοίνωσε τον διορισμό του Carlos Ezpeleta ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, ενώ ήταν μέχρι πρότινος Αθλητικός Διευθυντής. Ο Carlos δουλεύει στο MotoGP για περισσότερο από μια δεκαετία – γιος του αφεντικού λέμε - και έχει εργαστεί σε διαφορετικά πόστα ανά τα χρόνια.

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Ο Carlos έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια. Η εμπειρία του καλύπτει κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας, ενώ η ηγετική του ικανότητα, το όραμά του και το πάθος του για το άθλημα τον καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει το MotoGP στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.”

Ο Derek Chang, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε: “Το MotoGP έχει χτίσει μια ισχυρή παγκόσμια βάση και διαβλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να οδηγήσουμε το άθλημα στο επόμενο επίπεδο. Ο Carlos διαθέτει την εμπειρία, το όραμα και τη βαθιά κατανόηση του MotoGP για να ηγηθεί αυτής της μεταμόρφωσης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον υποστηρίξουμε καθώς αναλαμβάνει αυτή τη νέα θέση”.

Ο Carlos Ezpeleta, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MotoGP, δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή για το MotoGP. Με απίστευτους οπαδούς και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Liberty Media και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP για να προσεγγίσουμε νέο κοινό, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό του αθλήματος”.