MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"

MotoGP: Στα άκρα η σχέση Quartararo και Yamaha – Δηλώσεις εκατέρωθεν

Ο Γάλλος ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να εμπλέκεται πλέον στην ανάπτυξη της νέας μοτοσυκλέτας - Οι Ιάπωνες διαφωνούν
Quartararo
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2026

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Yamaha στο MotoGP συμβούλεψε τον Fabio Quartararo να ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack Miller, αφού ο Γάλλος δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει πλέον την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας για την ομάδα.

Ο Quartararo παραδέχτηκε νωρίτερα φέτος ότι δεν είχε συζητήσει την παράταση της συνεργασίας του με τη Yamaha πέρα από το 2026, καθώς τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Honda.

Εν μέσω μιας δύσκολης σεζόν με τη νέα V4 της Yamaha, η απογοήτευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021 απέναντι στην εταιρεία έχει αυξηθεί, καθώς θεωρεί ότι οι Ιάπωνες έχουν κάνει ελάχιστα πράγματα για να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι. Μάλιστα ο Γάλλος είπε στο GP της Aragon πως δεν θα βοηθά πλέον την ιαπωνική εταιρεία στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας της και πως αυτό οφείλεται στην απόφαση της Yamaha να μην τον αφήσει να δοκιμάσει ελαστικά Pirelli στην M1 μετά το GP της Αυστρίας, κάτι που θεωρεί άδικο δεδομένης της εξέλιξης που του έχει ζητηθεί να κάνει με στόχο το 2027.

Τα στελέχη της Yamaha, Paolo Pavesio και Massimo Meregalli, απάντησαν στον Quartararo σε συνέντευξη που έδωσαν στην L’Equipe. Ο Pavesio δήλωσε: “Ο Fabio παραπονιέται συνεχώς ότι δεν εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα, και όταν του ζητάμε να δοκιμάσει νέα εξαρτήματα, μας επικρίνει γι’ αυτό, λέγοντας ότι χάνει τον προσανατολισμό του.

Του λείπει λίγη αντικειμενικότητα. Φυσικά, δεν βρισκόμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Όμως, όπως και οι αντίπαλοί μας, προσπαθούμε να προχωρήσουμε μπροστά.”

Ο Meregalli ήταν πιο ευθύς στην εκτίμησή του, καθώς κάλεσε τον Quartararo να συμπεριφέρεται περισσότερο όπως ο Jack Miller, ο οποίος, κατά τη γνώμη του, συνεχίζει να προωθεί το αναπτυξιακό έργο παρά την απώλεια της θέσης του στη γραμμή εκκίνησης με τους Ιάπωνες.

Ο Fabio πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack – δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και φροντίζει ώστε, ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όλοι να διατηρούν το καλό τους κέφι.

Θα χρησιμοποιήσουμε τον Razgatlioglu και σίγουρα τον Guevara για τις δοκιμές στην Αυστρία, επειδή θα είναι μαζί μας το επόμενο έτος.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν λάβει αυτή την απόφαση. Ο Martin και ο Ogura δεν θα δοκιμάσουν την Aprilia, ο Bagnaia δεν θα δοκιμάσει τη Ducati, ο Acosta δεν θα δοκιμάσει την KTM, και ούτε εμείς θα αφήσουμε τον Miller να δοκιμάσει τη δική μας 850cc.”

Βέβαια, στην πρώτη δοκιμή της σεζόν για τα ελαστικά Pirelli και τις μοτοσυκλέτες 850 κυβικών για αγωνιζόμενους, η KTM επέλεξε να βάλει τον Acosta, παρά το γεγονός ότι θα μετακομίσει στη Ducati τον επόμενο χρόνο.