MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"

MotoGP: Οι εθνικότητες των αναβατών δημιουργούν πρόβλημα στη Liberty Media

Ιταλοί και Ισπανοί αποτελούν σχεδόν το 60% του grid
motogp
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Πάνω από το 40% των αναβατών στο MotoGP είναι Ισπανοί, ενώ αν προσθέσουμε και τους Ιταλούς, το συνολικό ποσοστό φτάνει σχεδόν το 60%, κάτι που τελικά δημιουργεί πρόβλημα στους διοργανωτές.

Επί του παρόντος, το MotoGP έχει τρεις κατηγορίες και συνολικά 76 αναβάτες, 22 απ’ αυτούς στην κορυφαία κατηγορία, συγκεντρώνοντας συνολικά 21 διαφορετικές εθνικότητες.

Το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως από αυτούς τους 76 αναβάτες, οι 32 είναι Ισπανοί και οι 12 Ιταλοί, κάτι που αντιπροσωπεύει το 58% του συνολικού grid και στις τρεις κατηγορίες. Αυτό παράλληλα σημαίνει πως το 42% του grid είναι Ισπανοί. Μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία οι 15 από τους 22 αναβάτες είναι Ιταλοί και Ισπανοί και το φαινόμενο αυτό δημιουργεί σίγουρα ιδιαίτερες δυναμικές στον θεσμό.

Αυτό που αναζητούν πλέον οι ομάδες και οι διοργανωτές είναι αναβάτες όπως οι Diogo Moreira (Βραζιλία) και David Alonso (Κολομβία) που κατάγονται από όχι και τόσο “δημοφιλείς” χώρες στο MotoGP και μπορούν να φέρουν νέο κοινό στο άθλημα, όπως και νέους χορηγούς.

Βέβαια, η προσέγγιση αυτή δεν φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα και αρκεί να ανατρέξουμε μόλις στην περσινή σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra που “ανέβηκε με το ζόρι” από τη Moto2 στα MotoGP, αφού δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή της σεζόν να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή της Honda.

Πρόσφατα άλλωστε ο Άγγλος αναβάτης Scott Redding αναφέρθηκε το θέμα αυτό, εστιάζοντας από τη δική του οπτική γωνία στην απουσία συμπατριωτών του από το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του πλανήτη.

Ετικέτες