MotoGP: Ο Luca Marini τραυματίστηκε στον δεξιό καρπό του στο γαλλικό Grand Prix

Θα λάβει μέρος κανονικά στο ιταλικό Grand Prix
2
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2023

Τελικά το ατύχημα του Luca Marini της Mooney VR46 στον τελευταίο αγώνα της Γαλλία είχε μεγαλύτερες συνέπιες, καθώς υπέστη τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό.

Οι τραυματισμοί των αναβατών της Ducati στο MotoGP δεν έχουν τέλος φέτος. Μετά τους Enea Bastianini και Francesco Bagnaia, ο Luca Marini πρόσθεσε το όνομα του και αυτός στην λίστα των τραυματιών. Μετά από την σύγκρουση που είχε με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) στο γαλλικό Grand Prix, o Marini υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους στην Ιταλία καθώς είχε ενοχλήσεις στον δεξιό του καρπό.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο αναβάτης της Mooney VR46 έχει υποστεί τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό. Η ομάδα επιβεβαίωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Luca Marini παρά τον τραυματισμό του θα συμμετάσχει κανονικά στο Grand Prix της Ιταλίας στις 11 Ιουνίου.

MotoGP: Ο Pedro Acosta θα αγωνίζεται με Ducati δίπλα στον Marc Marquez το 2027

Τα μεταγραφικά χτυπήματα είναι απανωτά και δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν του 2026!
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/1/2026

Εδώ έχουμε την τρίτη μεταγραφική "βόμβα" σε σχεδόν 24 ώρες, όσον αφορά στις μετακινήσεις των αναβατών του MotoGP για τη σεζόν 2027 και όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ο Jorge Martin πάει στη Yamaha το 2027 και ο Fabio Quartararo στη Honda, αποτελώντας δύο δυνατές μεταγραφικές βόμβες που έσκασαν χτες. Πριν καλά-καλά καταλαγιάσουν λοιπόν έρχεται και μία τρίτη, καθώς σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, ο Pedro Acosta έχει ήδη συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν και θα έχει οριστικοποιηθεί η ανανέωση συμβολαίου του Borgo Panigale και του Marc Marquez.

Η AS αναφέρει πως η Ducati τα έχει βρει με τον Acosta για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και όπως καταλαβαίνει κανείς θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Marc Marquez. Ο Acosta θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της κορυφαίας κατηγορίας αυτή τη στιγμή, καθώς είναι μόλις 21 ετών και θα αντικαταστήσει τον Pecco Bagnaia, το μέλλον του οποίου είναι άγνωστο προς το παρόν -αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνησή του στην VR46 Racing Team και τη μετακίνηση του Rossi από την Ducati στην Aprilia!

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως την θέση του Acosta στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα πάρει ο Maverick Vinales, που θα προαχθεί από την Red Bull KTM Tech3.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί το δημοσίευμα των Ισπανών και πως θα καλυφθούν τα κενά του grid που δημιουργεί σαν φαινόμενο ντόμινο κάθε μεταγραφή.