MotoGP: Ο Marquez μελετά την πιθανότητα να τρέξει στην Jerez!

Φόρτισε αμέσως το χέρι με βάρος…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/7/2020

Ο Marquez και οι αθλίατροι που τον κουράρουν εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιστρέψει ακόμη και αυτή την Κυριακή στην αγωνιστική δράση, με άμεσο στόχο απλά να σημειώσει πόντους και απώτερο σκοπό να μην κινδυνέψει το πρωτάθλημα. Η απόφαση αυτή στηρίζεται στο γεγονός πως δεν έχει πειραχτεί το νεύρο, κάτι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί σε έναν τέτοιο τραυματισμό. Φορτίζοντας το χέρι με βάρος λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ισπανικού elperiodico, ο Marquez ξεκίνησε να συζητά αυτό το ενδεχόμενο με τους θεράποντες αθλίατρους!

Αν καταφέρει κάτι τέτοιο, θα ισοφαρίσει σε επίπεδο προσπάθειας τον Lorenzo, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση από ένα κάπως πιο απλό χειρουργείο μέσα σε μόλις μία ημέρα, πετώντας με ιδιωτικό αεροσκάφος και κάνοντας φυσιοθεραπείες ακόμη και κατά την διάρκεια της πτήσης!

Ο dr. Mir και ο dr. Barrera που χειρούργησαν τον Marquez ακολουθούν τελείως διαφορετικά πρωτόκολλα αποθεραπείας αλλά και προσέγγισης του τραύματος, από εκείνο που θα έκανε κάποιος ασθενής του γενικού πληθυσμού. Κι αυτό γιατί εκτός από τις ανάγκες σε χρόνο που υπάρχουν, οι αναβάτες των MotoGP βρίσκονται σε μία εξαιρετική φυσική κατάσταση που επιτρέπει στους γιατρούς να πιέσουν για ταχύτερα αποτελέσματα. Υπάρχει επίσης και το κατάλληλο budget για να ακολουθηθεί κάθε δυνατή θεραπεία, όσο ακριβή κι αν είναι.

Η πιθανότητα να επιστρέψει στην Jerez χωρίς να χάσει άλλο αγώνα, δεν έπεσε ξαφνικά στο τραπέζι ούτε συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα. Ο Marquez και οι γιατροί ήθελαν πρώτα να δουν τι γίνεται με το νεύρο, το πιο ζωτικό θέμα που υπήρχε. Στον γενικό πληθυσμό είναι συνηθισμένο ένα τέτοιο κάταγμα να αφήνει προβλήματα λεπτής κινητικότητας σε ένα, δύο ή και περισσότερα δάχτυλα απλά και μόνο στην περίπτωση ήπιου τραυματισμού του νεύρου. Το γεγονός πως στον Marquez ήταν αλώβητο, τους έκανε να συζητούν το ενδεχόμενο πιο γρήγορης επιστροφής. Μέχρι αύριο πρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση που θα εξαρτηθεί με την πορεία της εντατικής αποκατάστασης που έχει ήδη ξεκινήσει… Προς το παρόν παραμένει η Honda με έναν μόνο αναβάτη για την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και με την βέβαιη απουσία του Crutchlow που επίσης έχει χειρουργηθεί…

 

UPDATE:

Το επόμενο πρωί από την ώρα δημοσίευσης του παρόν άρθρου, η Honda επιβεβαίωσε πως ο Marquez μπήκε σε πτήση με προορισμό την Jerez όπου οι επιβλέποντες ιατροί θα κρίνουν αν μπορεί να αγωνιστεί...

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες