MotoGP: Ο Zarco επιστρέφει στην σεζόν με LCR Honda!

Θα του περάσει και η κατάθλιψη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/10/2019

Καλά νέα για τον Zarco, αυτό που ήθελε φεύγοντας από την Yamaha, να βρεθεί στην Honda, η εξέλιξη αυτή έρχεται τελικά από την πλάγια οδό και μετά από το αποτυχημένο διάλειμμα με την KTM. Θα αγωνιστεί στους τελευταίους τρεις αγώνες αυτής της σεζόν με την δορυφορική LCR. Η θέση άνοιξε γιατί ο Nakagami θα κάνει άλλο έναν αγώνα, τον επόμενο στην έδρα του, και θα σταματήσει για να χειρουργηθεί στον ώμο. Ο Nakagami έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Marquez, έχει φτάσει σε σημείο να εξαρθρώνεται ο ώμος του ακόμη και με την υπερπροσπάθεια, χωρίς να πέσει ή να χτυπήσει. Κοιτώντας πως ο Marquez είχε δύσκολη αποκατάσταση, πήρε την απόφαση να χάσει το τέλος αυτής της σεζόν, αντί για την αρχή της επόμενης. Ο Marquez που τελευταία φορά ο ώμος του εξαρθρώθηκε κατά τους πανηγυρισμούς του 7ου τίτλου με τον Redding, ήθελε να χειρουργηθεί στις αρχές του έτους φέτος και με ταχεία αποκατάσταση να είναι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές του 2019, όμως δεν τα κατάφερε, η αποκατάστασή του έφτασε κράτησε μέχρι και τον πρώτο αγώνα.

Ο Nakagami ξέρει πως θα έχει την ίδια τύχη και με την Honda πήραν αυτή την απόφαση. Έπαιξε ρόλο που ο Zarco ήταν ελεύθερος από τις υποχρεώσεις του στην KTM, ενώ η ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες του αγωνιστικού διευθυντή των Αυστριακών, πως επιτρέπει στον Zarco να αγωνιστεί και να δοκιμάσει οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα του ανταγωνισμού, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει.

Ο Zarco ήθελε δύο χρόνια πριν να είναι στην Honda, κι ας πρόκειται για μία δύσκολη οδηγικά μοτοσυκλέτα. Η συνεργασία του με τον Pedrosa έχει ενδυναμώσει αυτή την πεποίθηση. Ψυχολογικά είναι αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει τους αγώνες και να μην τα παρατήσει.

Αυτή την στιγμή το σίγουρο είναι πως η συνεργασία αυτή δεν επιφέρει κάποια υποχρέωση για την επόμενη σεζόν, σε οποιαδήποτε πλευρά. Ας ελπίσουμε πως η Honda θα του ταιριάξει καλύτερα από την KTM, σε πρώτο επίπεδο

Ετικέτες

MotoGP: Λευκός καπνός για συμφωνία διοργανωτών και κατασκευαστών

Στον ερχόμενο αγώνα στο Brno αναμένονται οι ανακοινώσεις και μετά … καταιγίδα μεταγραφών
motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Η περίφημη συμφωνία που θα διέπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 2027 ως το 2031 έπρεπε κανονικά να έχει υπογραφεί από πέρυσι και, αν δεν είχε προκύψει η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media, αυτό πιθανότατα θα είχε ήδη συμβεί. Οι νέοι Αμερικανοί ιδιοκτήτες ωστόσο εισέβαλλαν στο πρωτάθλημα ως ταύροι σε υαλοπωλείο και άρχισαν να δείχνουν δείγματα των προθέσεών τους σε όλα τα επίπεδα, από την υποβάθμιση των μικρότερων κατηγοριών ως τις ολοένα και διογκούμενες απαιτήσεις προς τις ομάδες.

Η Concorde Agreement, η συμφωνία που θα διέπει τη συνεργασία διοργανωτών και κατασκευαστών για τα επόμενα πέντε χρόνια ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αν και πλέον όλα δείχνουν πως φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν πως στη Grand Prix της Τσεχίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο (19-21/6) θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Προφανώς ως τότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει συμφωνηθεί, από τις πηγές μας ωστόσο προκύπτουν κάποια δεδομένα. Πρώτον και βασικότερο, το αίτημα των κατασκευαστών για ποσοστά από τα έσοδα του MotoGP μάλλον δεν περνά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί πάγιο ετήσιο ποσό προς τις ομάδες, όπως ίσχυε ως τώρα, αλλά πιθανότατα λίγο αυξημένο.

Μαθαίνουμε επίσης πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στο ζήτημα της επικοινωνιακής προβολής, όπου η MotoGP Sports Entertainment Group (MGPSEG, πρώην Dorna) θέλει πολύ αυξημένη εμπλοκή από τις ομάδες και τους κατασκευαστές, αλλά μάλλον δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή εδώ.

Ακόμη περισσότερο όμως, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα αλλάξει στις διαδικασίες του πρωταθλήματος σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την MGPSEG, όπως η ύπαρξη τρίτου αναβάτη ως αναπληρωματικού, η επιβολή μιας μοτοσυκλέτας ανά αναβάτη αντί δύο και άλλα τέτοια ζητήματα που αναμένεται να επηρεάσουν την αγωνιστική δράση πολύ πιο άμεσα από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

Πιθανότατα λοιπόν αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι ένα προσχέδιο συμφωνίας με τις βασικές αρχές που θα διέπουν το πρωτάθλημα από το 2027, με αρκετά ανοικτά θέματα να μεταφέρονται σε επόμενες διαβουλεύσεις. Διαβάζουμε επίσης για πρόβλεψη επέκτασης της συμφωνίας αυτής και για μια ακόμη πενταετία, δηλαδή ως και το 2036.

Στο μεταξύ, ενδεχόμενη ανακοίνωση της πολυπόθητης συμφωνίας θα ξεκλειδώσει και τις ανακοινώσεις μεταγραφών, κάτι που μάλλον δεν θα αλλάξει δραστικά τον κόσμο μας ως θεατές του αθλήματος, μιας και η επικαιρότητα πρακτικά έχει ήδη σκιαγραφήσει τις περισσότερες μετακινήσεις που θα γίνουν ενόψει 2027.

Ετικέτες