MotoGP: Ο Zarco επιστρέφει στην σεζόν με LCR Honda!

Θα του περάσει και η κατάθλιψη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/10/2019

Καλά νέα για τον Zarco, αυτό που ήθελε φεύγοντας από την Yamaha, να βρεθεί στην Honda, η εξέλιξη αυτή έρχεται τελικά από την πλάγια οδό και μετά από το αποτυχημένο διάλειμμα με την KTM. Θα αγωνιστεί στους τελευταίους τρεις αγώνες αυτής της σεζόν με την δορυφορική LCR. Η θέση άνοιξε γιατί ο Nakagami θα κάνει άλλο έναν αγώνα, τον επόμενο στην έδρα του, και θα σταματήσει για να χειρουργηθεί στον ώμο. Ο Nakagami έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Marquez, έχει φτάσει σε σημείο να εξαρθρώνεται ο ώμος του ακόμη και με την υπερπροσπάθεια, χωρίς να πέσει ή να χτυπήσει. Κοιτώντας πως ο Marquez είχε δύσκολη αποκατάσταση, πήρε την απόφαση να χάσει το τέλος αυτής της σεζόν, αντί για την αρχή της επόμενης. Ο Marquez που τελευταία φορά ο ώμος του εξαρθρώθηκε κατά τους πανηγυρισμούς του 7ου τίτλου με τον Redding, ήθελε να χειρουργηθεί στις αρχές του έτους φέτος και με ταχεία αποκατάσταση να είναι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές του 2019, όμως δεν τα κατάφερε, η αποκατάστασή του έφτασε κράτησε μέχρι και τον πρώτο αγώνα.

Ο Nakagami ξέρει πως θα έχει την ίδια τύχη και με την Honda πήραν αυτή την απόφαση. Έπαιξε ρόλο που ο Zarco ήταν ελεύθερος από τις υποχρεώσεις του στην KTM, ενώ η ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες του αγωνιστικού διευθυντή των Αυστριακών, πως επιτρέπει στον Zarco να αγωνιστεί και να δοκιμάσει οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα του ανταγωνισμού, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει.

Ο Zarco ήθελε δύο χρόνια πριν να είναι στην Honda, κι ας πρόκειται για μία δύσκολη οδηγικά μοτοσυκλέτα. Η συνεργασία του με τον Pedrosa έχει ενδυναμώσει αυτή την πεποίθηση. Ψυχολογικά είναι αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει τους αγώνες και να μην τα παρατήσει.

Αυτή την στιγμή το σίγουρο είναι πως η συνεργασία αυτή δεν επιφέρει κάποια υποχρέωση για την επόμενη σεζόν, σε οποιαδήποτε πλευρά. Ας ελπίσουμε πως η Honda θα του ταιριάξει καλύτερα από την KTM, σε πρώτο επίπεδο

Ετικέτες

Fermin Aldeguer - Xάνει τον πρώτο γύρο του MotoGP

Η Gresini Racing ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του στο GP της Ταϊλάνδης
Fermin Aldeguer
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2026

Τελικά ο Fermín Aldeguer δεν θα χάσει μόνο τις επερχόμενες δοκιμές στο Buriram της Ταϊλάνδης, αλλά και τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος για το 2026 που διοργανώνεται στην ίδια πίστα με το παραπάνω τεστ. Όπως φαίνεται, ο Ισπανός που ανακηρύχθηκε rookie της χρονιάς το 2025 δεν έχει ακόμη αναρρώσει πλήρως, και οι πρώτες αισιόδοξες προβλέψεις που τον ήθελαν να συμμετέχει στο GP της Ταϊλάνδης διαψεύστηκαν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί φυσικά σημαντικό πλήγμα για τον Ισπανό, ο οποίος θα πρέπει πλέον να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το GP της Βραζιλίας στα τέλη Μαρτίου για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν του 2026.

Θυμίζουμε πως ο Aldeguer υπέστη κάταγμα στο αριστερό μηριαίο οστό σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Valencia, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις αρχές Ιανουαρίου. Τώρα η ομάδα της Gresini ανακοίνωσε μέσω social media ότι ο Aldeguer δεν θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και θα συνεχίσει την αποκατάστασή του. "Ο Aldeguer συνεχίζει να πιέζει με αποφασιστικότητα και επιμονή. Η ανάρρωσή του προχωρά γρήγορα, αλλά όχι αρκετά ώστε να τον δούμε στην Ταϊλάνδη. Θα χάσει τα τεστ του Buriram και τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν."

Τη θέση του #54 στην Ταϊλάνδη θα πάρει ο Michele Pirro.

Fermin