MotoGP: Ο Zarco επιστρέφει στην σεζόν με LCR Honda!

Θα του περάσει και η κατάθλιψη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/10/2019

Καλά νέα για τον Zarco, αυτό που ήθελε φεύγοντας από την Yamaha, να βρεθεί στην Honda, η εξέλιξη αυτή έρχεται τελικά από την πλάγια οδό και μετά από το αποτυχημένο διάλειμμα με την KTM. Θα αγωνιστεί στους τελευταίους τρεις αγώνες αυτής της σεζόν με την δορυφορική LCR. Η θέση άνοιξε γιατί ο Nakagami θα κάνει άλλο έναν αγώνα, τον επόμενο στην έδρα του, και θα σταματήσει για να χειρουργηθεί στον ώμο. Ο Nakagami έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Marquez, έχει φτάσει σε σημείο να εξαρθρώνεται ο ώμος του ακόμη και με την υπερπροσπάθεια, χωρίς να πέσει ή να χτυπήσει. Κοιτώντας πως ο Marquez είχε δύσκολη αποκατάσταση, πήρε την απόφαση να χάσει το τέλος αυτής της σεζόν, αντί για την αρχή της επόμενης. Ο Marquez που τελευταία φορά ο ώμος του εξαρθρώθηκε κατά τους πανηγυρισμούς του 7ου τίτλου με τον Redding, ήθελε να χειρουργηθεί στις αρχές του έτους φέτος και με ταχεία αποκατάσταση να είναι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές του 2019, όμως δεν τα κατάφερε, η αποκατάστασή του έφτασε κράτησε μέχρι και τον πρώτο αγώνα.

Ο Nakagami ξέρει πως θα έχει την ίδια τύχη και με την Honda πήραν αυτή την απόφαση. Έπαιξε ρόλο που ο Zarco ήταν ελεύθερος από τις υποχρεώσεις του στην KTM, ενώ η ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες του αγωνιστικού διευθυντή των Αυστριακών, πως επιτρέπει στον Zarco να αγωνιστεί και να δοκιμάσει οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα του ανταγωνισμού, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει.

Ο Zarco ήθελε δύο χρόνια πριν να είναι στην Honda, κι ας πρόκειται για μία δύσκολη οδηγικά μοτοσυκλέτα. Η συνεργασία του με τον Pedrosa έχει ενδυναμώσει αυτή την πεποίθηση. Ψυχολογικά είναι αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει τους αγώνες και να μην τα παρατήσει.

Αυτή την στιγμή το σίγουρο είναι πως η συνεργασία αυτή δεν επιφέρει κάποια υποχρέωση για την επόμενη σεζόν, σε οποιαδήποτε πλευρά. Ας ελπίσουμε πως η Honda θα του ταιριάξει καλύτερα από την KTM, σε πρώτο επίπεδο

Ετικέτες

CFMOTO Hellas Racing Team: Νέα αγωνιστική ομάδα με Κουζή και Κοινωνά

Θα συμμετέχουν σε Hellas Rally και Red Bull Romaniacs
CFMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/5/2026

Η MUVUS, επίσημη αντιπρόσωπος της CFMOTO, ανακοινώνει χωμάτινη αγωνιστική ομάδα με τους κορυφαίους αναβάτες Παναγιώτη Κουζή και Γιώργο Κοινωνά

Η νέα ομάδα ονομάζεται CFMOTO Hellas Racing Team και έχει θέσει ως στόχο τους δύο εξαιρετικά σημαντικούς αγώνες Hellas Rally που θα διεξαχθεί 25 έως 31 Μάιου και Red Bull Romaniacs που θα διεξαχθεί 28 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.

cfmoto 800 mt-x
Η αγωνιστική CFMOTO 800MT-X του Πάνου Κουζή

Ο “ισόβιος” Πανελλήνιος Πρωταθλητής Motocross - και από πέρυσι και Enduro - Παναγιώτης Κουζής θα αγωνίζεται πάνω στην σέλα μιας CFMOTO 800MT-X (κατηγορία Μ5), ενώ ο Γιώργος Κοινωνάς με σημαντικές διακρίσεις στο Enduro και γνωστός επίσης για τη συμμετοχή του στα δικά μας MEGA TEST ON-OFF, θα συμμετέχει με μία CFMOTO 450MT (κατηγορία Μ2).

cfmoto 450mt
Η αγωνιστική CFMOTO 450MT του Γιώργου Κοινωνά

Η νέα αγωνιστική ομάδα προετοιμάζεται ήδη για τον πρώτο αγώνα στα τέλη του μήνα με την τεχνική υποστήριξη να έχει αναλάβει ο Σταμάτης Φωκιανός (κατάστημα Smoto) και Μενέλαος Κοντογιάννης, ενώ τον ρόλο του Racing Manager έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Γιαλιτάκης.