MotoGP: Ο Zarco επιστρέφει στην σεζόν με LCR Honda!

Θα του περάσει και η κατάθλιψη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/10/2019

Καλά νέα για τον Zarco, αυτό που ήθελε φεύγοντας από την Yamaha, να βρεθεί στην Honda, η εξέλιξη αυτή έρχεται τελικά από την πλάγια οδό και μετά από το αποτυχημένο διάλειμμα με την KTM. Θα αγωνιστεί στους τελευταίους τρεις αγώνες αυτής της σεζόν με την δορυφορική LCR. Η θέση άνοιξε γιατί ο Nakagami θα κάνει άλλο έναν αγώνα, τον επόμενο στην έδρα του, και θα σταματήσει για να χειρουργηθεί στον ώμο. Ο Nakagami έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Marquez, έχει φτάσει σε σημείο να εξαρθρώνεται ο ώμος του ακόμη και με την υπερπροσπάθεια, χωρίς να πέσει ή να χτυπήσει. Κοιτώντας πως ο Marquez είχε δύσκολη αποκατάσταση, πήρε την απόφαση να χάσει το τέλος αυτής της σεζόν, αντί για την αρχή της επόμενης. Ο Marquez που τελευταία φορά ο ώμος του εξαρθρώθηκε κατά τους πανηγυρισμούς του 7ου τίτλου με τον Redding, ήθελε να χειρουργηθεί στις αρχές του έτους φέτος και με ταχεία αποκατάσταση να είναι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές του 2019, όμως δεν τα κατάφερε, η αποκατάστασή του έφτασε κράτησε μέχρι και τον πρώτο αγώνα.

Ο Nakagami ξέρει πως θα έχει την ίδια τύχη και με την Honda πήραν αυτή την απόφαση. Έπαιξε ρόλο που ο Zarco ήταν ελεύθερος από τις υποχρεώσεις του στην KTM, ενώ η ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες του αγωνιστικού διευθυντή των Αυστριακών, πως επιτρέπει στον Zarco να αγωνιστεί και να δοκιμάσει οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα του ανταγωνισμού, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει.

Ο Zarco ήθελε δύο χρόνια πριν να είναι στην Honda, κι ας πρόκειται για μία δύσκολη οδηγικά μοτοσυκλέτα. Η συνεργασία του με τον Pedrosa έχει ενδυναμώσει αυτή την πεποίθηση. Ψυχολογικά είναι αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει τους αγώνες και να μην τα παρατήσει.

Αυτή την στιγμή το σίγουρο είναι πως η συνεργασία αυτή δεν επιφέρει κάποια υποχρέωση για την επόμενη σεζόν, σε οποιαδήποτε πλευρά. Ας ελπίσουμε πως η Honda θα του ταιριάξει καλύτερα από την KTM, σε πρώτο επίπεδο

Ετικέτες

MotoGP Test, Βαλένθια: Aprilia με Fernandez και Bezzecchi στην κορυφή - Όλοι οι χρόνοι

Ducati, KTM ακολουθούν, στη γαλαρία τα Yamaha V4
raul
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/11/2025

Μετά τον τελικό γύρο του MotoGP στη Βαλένθια την Κυριακή, οι ομάδες και οι αναβάτες επέστρεψαν στην ίδια πίστα για να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τους για το 2026 με μια ημέρα επίσημων δοκιμών.

Η βροχή της προηγούμενης νύχτας καθυστέρησε το πρόγραμμα και η δοκιμή παρατάθηκε μέχρι τις 5:30 μ.μ., χωρίς μεσημεριανό διάλλειμα.

Ο Fabio Quartararo ήταν ο γρηγορότερος στις 2:30 μ.μ., έχοντας ξεκινήσει με την Inline M1 πριν αλλάξει στην V4, ενώ κάθε αναβάτης της Yamaha φαινόταν να έχει στη διάθεσή του μία Inline και μία V4 μοτοσυκλέτα.

Στην συνέχεια, ο Raul Fernandez και ο Marco Bezzecchi με Aprilia εναλλάχτηκαν στην κορυφή με τον πρώτο να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο της ημέρα. Μάλιστα, ο Bezzecchi φαινόταν να δοκιμάζει νέα αεροδυναμικά βοηθήματα με την μοτοσυκλέτα του να φέρει μαύρες και άσπρες ρίγες για να μην φαίνονται λεπτομέρειες.

Ο Toprak Razgatlioglu, τριπλός πρωταθλητής WorldSBK, συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημη δοκιμή MotoGP και επικεντρώθηκε μόνο στην V4 μοτοσυκλέτα. Στη δοκιμή έκανε επίσης το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία και ο rookie Diogo Moreira, για την LCR Honda.

Ο φετινός Πρωταθλητής Marc Marquez δεν συμμετείχε στο τεστ, καθώς ακόμη αναρρώνει από τον τραυματισμό του και κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην επίσημη δοκιμή της Μαλαισίας αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Nicolo Bulega ερχόμενος από το WSBK και αντικατέστησε τον Marquez στους δύο τελευταίους γύρους της σεζόν ήταν εξαιρετικός και σημείωσε τον όγδοο ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον Francesco Bagnaia που ήταν 10ος και σημείωσε πτώση προς το τέλος.

Ο Franco Morbidelli της VR46 απουσίαζε λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον αναβάτη Moto2 Celestino Vietti.

Αν και η Honda έχει ανέβει στην κατηγορία C, μαζί με την KTM και την Aprilia, η Yamaha που είναι στην κατηγορία D, θα παραμείνει για δοκιμές στη Βαλένθια σήμερα.

Παρακάτω ο ταχύτερος χρόνος ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

1

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

Aprilia RS-GP

1:29.373

2

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

Aprilia RS-GP

1:29.400

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

Ducati GP26

1:29.457

4

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

Ducati GP25

1:29.550

5

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

KTM RC16

1:29.581

6

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

KTM RC16

1:29.620

7

Fabio di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

Ducati GP26

1:29.641

8

Nicolo Bulega

Ducati Leonovo Team

Ducati GP26

1:29.661

9

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

KTM RC16

1:29.711

10

Pecco Bagnaia

Ducati Leonovo Team

Ducati GP26

1:29.731

11

Ai Ogura

Trackhouse Racing

Aprilia RS-GP

1:29.834

12

Joan Mir

Honda HRC Castrol

Honda RC213V

1:29.872

13

Johann Zarco

LCR Honda Castrol

Honda RC213V

1:29.894

14

Luca Marini

Honda HRC Castrol

Honda RC213V

1:29.916

15

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

Yamaha M1

1:29.927

16

Jorge Martin

Aprilia Racing

Aprilia RS-GP

1:29.994

17

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

KTM RC16

1:30.326

18

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Racing

Yamaha M1

1:30.667

19

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

Yamaha M1

1:30.720

20

Jack Miller

Prima Pramac Racing

Yamaha M1

1:30.864

21

Diogo Moreira

Honda LCR

Honda RC213V

1:31.197

22

Celestino Vietti

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

Ducati GP24

1:32.511